Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Reportáž z víkendového workshopu kácení stromů v Křinci

Minulou sobotu se za příznivého počasí konal úvodní workshop postupného kácení stromů pomocí stromolezeckých a arboristických technik pořádaný worksafety.cz ve spolupráci se Sdružením dobrovolných hasičů Křinec a za podpory městyse Křinec.

V úvodu jsme se podívali na obor arboristika jako celek, pověděli jsme si něco k základům stromolezení, ale i k důležitému vybavení stromolezců, stejně tak k legislativě a možnostem vzdělávání se v tomto oboru. Pak došlo na praktickou část, kdy jsme pokáceli první jednoterminální strom bez nutnosti použití spouštěcích technik. Následovaly ukázky záchrany zraněného ze stromu (ať už sebezáchranou či záchranou spouštěním) a záchrany pomocí druhého stromolezce za použití stromolezeckých stupaček. Po krátké přestávce doplněné diskuzí o technikách kácení stromů, vybavení a bezpečnosti práce, přišel na řadu druhý strom, konkrétně smrk, který byl pokácen technikou postupného spouštění do lana za pomocí kladek a spouštěcího bubnu.

Děkujeme všem, kteří se postarali o bezchybný průběh workshopu, zejména lezcům Standovi a Ondrovi. Velké díky patří dámám z SDH Křinec za skvělé pohoštění! V neposlední řadě děkujeme všem, kteří se workshopu zúčastnili a věříme, že si každý odnesl skvělý zážitek, dozvěděl se spoustu informací o tom, jak správně a zejména bezpečně pokácet strom.

Všichni účastníci workshopu, kteří mají zájem o účastnický list o absolvování workshopu, prosím napiště o jeho zaslání na katerina.hala@worksafety.cz.

Již teď se těšíme na další workshop, který bude zaměřen na řez stromů, o jehož konání Vás budeme informovat na našich stránkách a samozřejmě facebooku.