Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Kvalitní oblečení od Sip Protection na Worksafety.cz

Skvělé oblečení pro arboristy, dřevaře a všechny, kdo chtějí pracovat bezpečně

V oboru arboristiky, lesnictví, ale i jiných podobných odvětví, je základem bezpečné práce ochrana člověka samotného. Je vždy důležité být vybaven kvalitními osobními ochrannými pracovními prostředky a proto bychom Vás rádi blíže seznámili s produkty značky Sip Protection, která je symbolem kvality prověřené léty praxe a zdokonalování a to přímo od pracovníků v terénu.

Sip Protection spadá pod belgickou značku SIOEN, která na trhu působí od roku 1968, a která dnes zaměstnává přes 3500 zaměstnanců po celém světě. Produkty Sip Protection jsou vyráběné v Indonésii, kde SIOEN vlastní svou továrnu. Všechny výrobky Sip Protection jsou skvěle ušity z kvalitních materiálů, které nejenže splňují pracovní požadavky na osobní ochranné pracovní porstředky, ale zároveň jsou pohodlné. Koupíte-li si jakékoliv oblečení s logem nosorožce, kupujute kvalitu prověřenou léty praxe, na kterou se můžete spolehnout v každé situaci.

Třeba zrovna takové lezecké kalhoty Sip Protection 1SSV poskytují skvělou flexibilitu při pohybu, vysokou bezpečnost při práci v lese zase zajistí neprořezné kalhoty Sip Protection 1SPV, které jsou nejlehčí z celé tradiční řady a ke kterým skvěle ladí neprořezná bunda Sip Protection 1SIV nebo lehká, vysoce odolná a pohodlná bunda Sip Protection 1SKV.

Kalhotám Sip Protection 1SSP, které již znáte z našeho obchodu, přibyla v novém roce olivovo-černá varianta. Na úspěch těchto kalhot navazál model Sip Protection 1SQP s neprořeznou ochranou třídy 1 nebo Sip Protection 1SQT, třídy 2 neprořezné ochrany. Sip Protection 1SNA Arborist jsou určeny profesionálům z řad arboristů, kteří v korunách stromů ocení pohodlí a bezpečí. A jsou to právě nároční arboristé, kterým vděčíme za to, že se dají tyto kalhoty pořídit i v prodloužené velikosti. Pro lesní pracovníky jsou určeny kalhoty Sip Protection 1SNR Forest či 1SNX Forest Extreme, které Vás nezklamou ani v těch nejnáročnějších pracovních podmínkách.

Mezi zástupce neprořezného oblečení s vysokou viditelností v oranžové barvě patří kalhoty Sip Protection 1SNS, které doplňuje bunda Sip Protection 1SIS. K této bundě, stejně jako k její sesterské verzi Sip Protection 1SIA, lze dokoupit Sip Protection 1SLH vestu s integrovaným postrojem. Tato inovativní softshellová vesta se dá připojit zipy k bundě, a díky integrovanému celotělovému úvazku a dvěma kotvícím bodům slouží k zachycení pádu. Sip Protection také nabízí originální pracovní bundu 1SKP, kterou pomocí odepínacích rukávů v mžiku změníte na vestu. Pracovní bunda Sip Protection 1SKA je v prodeji ve třech barevných kombinacích (červená s hi-vis žlutou, šedá s hi-vis oranžovou a olivová s hi-vis oranžovou), díky čemuž ji lze zkombinovat téměř s jakýmikoliv kalhoty.

Řada FLEX pak představuje dostupnější sérii produktů z nichž určitě stojí za pozornost Sip Protection 1XHK Sherpa pracovní bunda, která i přes své kvality stojí jen něco málo přes dva tisíce. Tuto bundu lze skvěle doplnit o kalhoty Sip Protectin 1XHP Sherpa, které poskytují neprořeznou ochranu a jsou voděodpudivé, čímž zajišťují sucho i při nepříznivém počasí. Velmi výhodně také pořídíte komplet pracovní bundy Sip Protection 1XSP spolu s neprořeznými kalhotami Sip Protection 1XSP.

Řada TRADITION nabízí klasiku zejména pro lesní pracovníky kteří ocení ekonomické a přesto kvalitní neprořezné kalhoty Sip Protection 1XTP, které nabízíme také ve variantě s laclem.

Nově se v této řadě objevuje ochranné oblečení s vysokou viditelností, tzv. hi-vis úpravou (z angl. high-visibility). Toto oblečení ocení zejména pozemní pracovnící (Sbory dobrovolných hasičů, silničáři apod.), neboť zajišťuje maximální bezpečnost práce díky reflexním prvků ve žluté či oranžové barvě, přesto ale zůstává pohodlné. Jmenujme například neprořeznou bundu Sip Protection 1SI9, neprořezné kalhoty Sip Protection 1SP9, nebo kalhoty s laclem Sip Protection 1SG9. Potřebujete-li neprořeznou ochranu a ještě k tomu v barvách s vysokou viditelností a nechcete se zabývat velikostmi? Univerzální kalhotové návleky 1ST9 Vám zaručí spokojenost, stejně jako střídmějsí model Sip Protection 1ST4. Speciálně pro potřeby záchranářů pak byla vyvinuta záchrannářská kombinéza Sip Protection 1SCG, která je voděodpudivá a vysoce odolná proti zašpinění, na kolenou a ramenou má zesílené výztuhy a disponuje praktickými kapsami.

Do naší nabídky jsme zařadili také kvalitní koženou obuv od Sip Protection. Neprořezné, cenově dostupné boty Sip Protection 3XA1 jsou odolné vůči vodě a vysokým teplotám, zároveň mají dobrou ohebnost a skvěle tlumí nárazy. Neprořezné boty Sip Protection 3SD4 byly speciálně navrženy do náročného prostředí, jsou vodotěsné, zároveň prodyšné a i přes neprořeznou ochranu třídy 2 v podobě ocelové špičky jsou lehké.

Skvěle padnoucí trička Sip Protection 397A a 385A zaručují komfort díky odvětrávání, navíc absorbují zápach. Zejména jsou ale vyvedeny v reflexních barvách, díky čemuž hlavně v teplých měsících zvyšují bezpečnost při práci.

Sip Protection nabízí také šle 5SA6, které mohou být připevneny ke všem typům kalhot tohoto výrobce. Sip Protection 5SA5 šle jsou vybaveny klipy, proto je můžete použít k jakémukoli typu kalhot.

Požadavky na osobní ochranné pracovní prostředky pro uživatele ručních řetězových pil stanovuje evropská norma EN 381. Ta specifikuje 4 třídy, které odpovídají rychlosti řezu, s jakou byly vykonány testy od 16 do 28m/s. Norma EN 381 – 5 specifikuje tři typy neprořezné ochrany kalhot a to podle umístění ochrany v dané části kalhot. Norma EN 381 – 11 se zabývá neprořeznou ochranou bund, která je buď standardní a nebo ji Sip Protection doplnil o ochranu břišní části. Více se dočtete v přiložených dokumentech.

Přemýšlíte-li o investici do pracovního oblečení, značku Sip Protection byste jistě měli zvážit. Všechny její výrobky jsou kvalitní a vynikají dlouhou životností a vysokou odolností proti znečištění. Oblečení je většinou prodyšné a voděodpudivé a je vyvinuto s ohledem na pohodlí uživatele. Při výběru je dobré vědět, na jakou práci budete např. kalhoty či bundu používat, v jakém počasí, jak mají být dlouhé, zkrátka srovnat si, co od OOPP oblečení očekáváte. Jednotlivé modely se liší pak typem zapínání nebo umístěním kapes a jinými detaily, které Vám mohou výrazně usnadnit práci v terénu.

Při příležitosti rozšíření portfolia Sip Protection jsme pro Vás připravili soutěž a každý, kdo si zakoupí kalhoty či bundu s logem nosorožce, se může těšit na dárek v podobě fleecové deky. 

V případě Vašeho zájmu o zboží, které je v katalogu této značky a není na našich stránkách, nás kontaktujte.