Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Ferrino stany v prodeji

Vybírejte ze skvěle vymyšlených a zkonstruovaných stanů Ferrino pro dvě až pět osob. Kvalitní a lehké stany na túry, do přírody i třeba na festival jsou Vám k dispozici na worksafety.cz za skvělé ceny.

S blížícím se létem a dobou dovolených se někteří z nás začínají rozhlížet po stanech a jiných přístřešcích do divočiny nebo na festival. I když v dnešní době není nic jednoduššího než kouknout na internet a zamluvit si ubytování v nějakém hotelu či penzionu, pro mnoho lidí má stále větší význam postavit si sám svůj dočasný příbytek na vybraném místě v přírodě nebo v kempu, anebo i jen tak, na zahradě pro změnu či zábavu. Nespornou výhodou stanu je i možnost jej snadno zabalit a vzít kamkoliv s sebou, ať už cestujete pěšky nebo autem.

Na trhu existuje nepřeberné množství výrobců stanů. Jak jen si má člověk vybrat, která značka je právě ta nejlepší? Navíc nejde jen o značku, ale předně o různé parametry, ať už se bavíme o velikosti stanu, hmotnosti, způsobech sestavení, ale také jsou parametry techničtějšího rázu jako například materiály, z kterých je stan vyroben a které udávají jeho vlastnosti, jako například vodotěsnost, ohnivzdornost, odolnost proti roztržení, špíně apod. Je důležité si před samotnou koupí stanu uvědomit, co od něj očekávám, jak často a při jakých příležitostech ho budu používat, jestli ho budu nosit či vozit a tak dále.

Italský výrobce Ferrino se na trhu s outdoorvými věcmi pohybuje již od konce 19. století, kdy získal patent na nepromokavé textilie. Od stanů a nepromokavých obalů se jejich zaměření přesunulo k nepromokavým plachtám na auta, armádním stanům a polním nemocnicím. V květinových 60. letech minulého století bylo Ferrino symbolem nezávislosti mladých lidí. Později, ve spolupráci se světoznámým horolezcem Reinholdem Messnerem vznikl také první stan kopulovité konstrukce na světě. Od těch dob se firma Ferrino řadí mezi světové prestižní výrobce vybavení nejen do hor, ale celkově do přírody a na turistiku.

Ferrino jako jediný výrobce stanů garantuje minimální hodnotu vodního sloupce udávanou na spoje materiálu (přelepené švy), ze které zjistíte hodnotu vodního sloupce na plochu materiálu, která odpovídá 1,5x násobku této udávané minimální hodnoty. Vychytávkou jsou důmyslné větrací otvory, okna nebo vchody opatřené moskytiérou. Ferrino stany poskytují pohodlí nejen za deště, ale i za velkého tepla. Svou lehkostí předčí ostatní značky na trhu a po zadu nejsou ani s cenami, které v peněžence průvan určitě neudělají. Co se velikosti týče, je to s Ferrinem jednoduché. V názvu většiny stanů je číslo, které znamená, pro kolik lidí je stan určen. Veškeré stany jsou samozřejmě dodávany s příslušenstvím, včetně vypínacích šńůr, háčků k zavěšení, případně kolíků, ale také transportního obalu.

Veškeré stany z naší nabídky si můžete prohlédnout v kategorii stanů. Vybrali jsme pro Vás horké kandidáty podle počtu osob, které stany pojmou a začneme stanem Ferrino MTB, který je pro dvě osoby, váží ale méně než 2kg, což z něj dělá ideálního společníka na turistiku a cykloturistiku, protože ani nebudete vědět, že ho máte s sebou. Jeho výhodou je také snadné a hlavně rychlé postavení a v neposlední řadě nízká pořizovací cena. Ferrino Lightent 3 vypadá sice hodně minimalisticky, ale pohodlně se do něj vejdou tři osoby. Díky své váze (něco málo přes 2kg) je také ideální na výlety a časté přesouvání. Další výhodou jsou pouze 2 tyče, které jsou potřeba při vypínání stanu. Stan má dva vchody opatřené moskytiérou a skvělý systém ventilace. Zajímavý design má stan Ferrino SHABA 3, který je největší ze stanů této značky pro tři osoby, je vysoký neuvěřitelných 180cm a navíc je vybaven předsíňkou. Turristický stan Ferrino TENERE 4 je velmi prostorný stan pro 4 osoby, který konkuruje klasickým rodinným stanům za skvělou cenu a je také opatřen předsíňkou. Dalším velkým rodinným stanem je Ferrino PROXES 4, který má dva vchody opatřené moskytiérou a je ideální pro dlouhodobé rodinné kempování. Navíc má stejně jako jeho bratříček pro 5 osob Ferrino PROXES 5 integrovanou podlážku, která je zárukou maximální ochrany před nepřízní počasí a znečištěním. Ferrino CHANTY 5 DELUXE pojme 5 osob, kterým zaručí absolutní pohodlí velkého prostorného stanu. Dělí se na vnitřní část určenou pro spaní a tzv. venkovní prostor, kde můžete mít uložená zavazadla, ale i při nepřízni počasi udělat piknik.

Věříme, že z nabídky Ferrino stanů si vybere každý. Přejeme Vám příjemné kempovaní! ;-)

Ferrino stan MTB

Ferrino stan SHABA 3

Ferrino stan TENERE 4