Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

OutDoor 2015 je za námi a my shrnujeme čerstvé novinky pro příští rok

Veletrh OutDooru 2015 v Německu přilákal přes 20 000 návštěvníků, kteří zhlédli to nejnovější, co nabízí přední výrobci outdooru. S Worksafety.cz jsme byli samozřejmě u toho.

V blízkosti letiště německého města Friedrichshafen, kde byla v 19. století založena továrna vzducholodí Ferdinanda von Zeppelina, se i tento rok, konkrétně 15. - 17. července, konal outdoorový veletrh OutDoor 2015. Letos jej navštívilo velkoplepých 21.464 návštěvníků z řad odborné veřejnosti, a to z celkem 85 zemí světa. Firmy zabývající se outdoorem z jakéhokoliv úhlu, ať už oblečením, vybavením či různými outdoorovými pomůckami, představovaly aktuální horké novinky a své kolekce na léto 2016. Přečtěte si, co nás zaujalo a na co se můžete těšit příští rok.

Direct Alpine představil svou novou kolekci, ze které se nám nejvíce zamlouvala trička s motivy stromů, lesa, hor a přírody vůbec. Dalším kouskem, který stojí za zmínku byly určitě džíny Panther, ze kterých pohodlí a kvalita přímo zářila, takže tento model určitě doporučujeme sledovat. Kolekce pro léto 2016 je vyvedena převážně v modrých a oranžových barvách.

Italský Camp bodoval se speciálním zachycovačem pádu určeným na via ferrata, který již brzy vlastnoručně otestujeme. Následně pak firma Beal jednoznačně vyhrála naši soukromou soutěž o nejkrásnější dynamická lana na trhu. Tak veselé barvičky nám chyběly, proto se těsíme na nová lana Zenith 9,5, Karma 9,8, Virus 10, Legen 8,3 a Antidote 10.2. Beal také přišel se speciálním arboristickým lanem, které je stavěné pro práci se ZigZagem a bude také reflexní a samozřejmě jej také řádně otestujeme. Skutečně nás pak nadchla čelovka FF210 R, kterou nejen že nabijete přes kabel, ale nemáte-li možnost napájení ze sítě, jednoduše baterku vyměníte za tužkové baterie. Milovníci běhání si jistě zamilují Beal čelovky Be Visi vyvinuté speciálně pro běh v hi-visible barvách.

Ocún představil své prsní úvazky k sedacím úvazkům WeBee. Spárovým rukavicím přibyla velikost XS pro pány a pro dámy XXS. Paddy Sitcase je označení nové víceúčelové bouldermatky velikosti 3in1 určené primárně pro sitstarty nebo jako doplněk k velkým bouldermatkám. Vykonnostní lezce na bouldrech jistě potěší nová lezečka Oxi s kopytem asymmetrix, zapínáním na suchý zip. Pracovní kolekci si společnost Ocún nechala na říjnový veletrh A+A v Düsseldorfu.

České vesničce jako každý rok vévodil Singing Rock, který přináší na trh tašku na kolečkách s objemem 130 litrů, která se inspirovala cestovními kufry a expedičním vakem Singing Rock Tarp Duffle. Taktéž česká firma Tendon, vyhlášený výrobce dynamických lan, připravuje nové arboristické lano a kromě toho přináší také nové lezecké postroje a přilby.

S novinkami britské značky DMM jsme se seznámili již v Augsburgu, ale nebylo od věci si znovu prohlédnout Talon, kotevní bod do země, či Captain, hák na stromolezení, o kterých jsme Vás informovali na našem facebooku.

No a co říci závěrem? Před námi je teď z hlavních událostí sezóny zejména Mistrovství ČR ve stromolezení, které se bude konat koncem srpna v Olomouci a v říjnu pak navštívíme A+A veletrh v Düsseldorfu, který je zaměřen na bezpečnost, ze kterého také přineseme reportáž, proto nás sledujte na stránkách Worksafety.cz či na našem facebooku!

PS. fotografie brzy přidáme ;-)