Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Proč je důležitý kurz práce ve výškách? Jde o Vaše zdraví!

Bezpečnost práce je důležitý prvek, který není radno zanedbat. Ať už z hlediska vašeho zdraví, bezpečnosti vašich kolegů i možných odškodnění za úrazy je důležité si uvědomit, že tím klíčovým na každém pracovišti je příprava a hlavně bezpečnost.

Bezpečnost práce je důležitý prvek, který není radno zanedbat. Ať už z hlediska vašeho zdraví, bezpečnosti vašich kolegů i možných odškodnění za úrazy je důležité si uvědomit, že tím klíčovým na každém pracovišti, které se nachází ve výšce nad 1,5 metru, nebo 1,5m od hrany pádu, nebo ve výšce od 5m při práci na žebříku, je příprava a hlavně bezpečnost. Ať už jste živnostník, zaměstnanec firmy nebo lezete jen tak, nikdy není dobré podcenit jištění a znalost správné techniky lezení.

Je bohužel smutným faktem, že dlouhodobě vedou statistiku smrtelných pracovních úrazů právě pády z výšek zejména na stavbách, a proto se na bezpečnost práce na staveništích v minulém roce soustředila i Státní inspekce bezpečnosti práce, která udělila za rok 2014 pokuty v celkovém součtu téměř 5 milionů Kč a to jak firmám, tak i živnostníkům. Přitom je velmi jednoduché se takové sankci vyhnout - stačí dodržovat jen pár zásad bezpečnosti a základní techniky. Jaké? To Vás naučíme na Worksafety kurzech práce ve výškách.

Naše kurzy jsou rozděleny podle činností, kdy se dělí na průmyslové lezení a stromolezectví. Školení provádíme dle požadavků tak, aby bylo přizpůsobené práci, kterou bude člověk vykonávat ve své profesi, neboť každý pracovník potřebuje specifické školení pro svou činnost. V podstatě můžeme průběh školení shrnout do čtyř částí: zadržení, pracovní polohování, zachycení pádu a lanový přístup. Ke každému povolání je nutné přistupovat individuálně, protože je jasné, že jiné školení potřebuje malíř, který pracuje zejména na žebříku, a jiné například klempíř, který tráví většinu dne na střeše domu.

Každý kurz je ukončen teoretickou a praktickou zkouškou, ve které účastník musí prokázat své znalosti z probrané problematiky. Po absolvování obdrží certifikát a osobní průkaz. Certifikace je platná 12 měsíců, pak je nutné ji obnovit.

Na našich stránkách naleznete několik základních kurzů, které provádíme po celý rok a není nic jednoduššího než se na naše kurzy přihlásit pomocí Google kalendáře na konci příslušné nabídky kurzu. A nebo nám jednoduše zavolejte nebo napište a určitě se s Vámi rádi domluvíme. Naše kurzy jsou vedeny zkušenými instruktory - profesionálními lezci a Vy tak máte jistotu, že se o Vás postarají skuteční odborníci v oboru a na Vás už bude jenom užít si práci s krásným výhledem.

Kurzům se neustále věnujeme, jak můžete vidět na našem facebooku, kde postupně přinášíme různé informace o jednotlivých školeních. Máte-li jakýkoli dotaz ke školení nebo si přejete zúčastnit se kurzu, pak nás určitě neváhejte kontaktovat!