Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Termosky na jídlo Esbit jako novinka letošního podzimu. Teplé jídlo po celý den i v sychravém počasí

Každému určitě přijde k chuti si po delším pochodu či práci dát něco teplého do žaludku, a často to bývá vzhledem k okolnostem nebo času problém. Řešení nabízí společnost Esbit, která nám zaslala dodávku jak klasických termosek na nápoje, tak i nový model speciální termosky na jídlo.

Léto se nám pomalu chýlí ke konci a meteorologové předpovídají konec mimořádně dlouhé vlny teplého počasí. V takové situaci je možné samozřejmě očekávat pokles množství outdoorových cestovatelů v turistických oblastech, nicméně jsme přesvědčeni, že Vy, kteří na náš eshop chodíte pravidelně nemáte problém ani se silnějšími výkyvy počasí. No a ti z Vás, kteří se pohybu venku věnují profesionálně, vyjdou do přírody prakticky v každém počasí. Buď, jak buď, každému z Vás určitě přijde k chuti po delším pochodu či práci něco teplého do žaludku, a často to bývá vzhledem k okolnostem či času problém. Řešení nabízí společnost Esbit, která nám zaslala dodávku jak klasických termosek na nápoje, tak i nový model speciální termosky na jídlo. Tak se na ni pojďme podívat.

Termoska na jídlo i nápoje

Princip klasické termosky asi netřeba nějak obšírněji představovat, zkrátka udrží daný obsah, ať už se jedná o nápoj či jídlo v patřičné teplotě, tedy pokud bylo studené, tak studené, pokud teplé, tak teplé. Rozdíly mezi jednotlivými termoskami jsou pak zejména v jejich účinnosti a množství praktických prvků, které usnadní manipulaci a používání termosek. Obojí je u výrobků Esbit na vysoké úrovni, o čemž jsme se přesvědčili osobně letos v létě, kdy jsme si vzali na testování jak nápojovky, tak i nádoby na jídlo.

Začněme termoskami na jídlo. Ty se prakticky od svých souputníku na tekutiny příliš neliší, jelikož mají podobnou konstrukci vnitřku i pláště. Hlavní rozdíl ovšem spočívá v celkové ergonomii těchto termosek, kdy jsou tyto přizpůsobeny na konzumaci teplého jídla prakticky v jakýchkoliv podmínkách. Výrazný rozdíl je tedy v rozměrech, protože termosky na jídlo jsou spíše širší než vyšší a jejich hlubší víčko umožňuje pohodlné servírování jídla. Praktickou skládací lžičku pak najdete u některých modelů přímo ve šroubovatelném uzávěru a pojistný ventil zase zabezpečí, že na Vás horké jídlo neexploduje po otevření. Celkově hodnotíme tyto termosky na jídlo velmi pozitivně, ostatně proto jsme je zařadili i do našeho eshopu.

Kvalitní termoska do nepohody

Společnost Esbit se specializuje hlavně na situace, kdy je třeba mít termosku bezpečně po ruce a to i za náročnějších podmínek. Proto mají všechny jejich termosky speciální neklouzavou povrchovou úpravu v matně černé barvě, která působí proti náhodnému upuštění zejména při držení v rukavicích. Vnitřní vrstva termosek je pokrytá tenkou vrstvou stříbra, která zlepšuje jejich tepelně-izolační vlastnosti a zároveň působí antibakteriálně. Samotný plášť je pak vyroben z nerezové oceli a snese jak nepřízeň počasí, tak i pracovní manipulaci. Termosky Esbit nabízíme v několika různých objemech a to od 0.35l až po 1l. Objemy jsou samozřejmě různé u termosek na jídlo a na nápoje. Zajímavostí, která by Vám neměla ujít je termoska pro děti, která je opatřena rychlouzavíracím mechanismem a vtipným designem.

Jak termosky správně používat

Pokud již doma máte termosku Esbit, nebo ostatně jakoukoliv jinou, vždy ji doporučujeme připravit na dané použití. Pokud budete v nádobě uchovávat studené potraviny či nápoje, napusťte nejdříve celou termosku studenou vodu a nechte ji takto chladit po dobu cca 4 minut, následně ji osušte a vložte nápoj nebo jídlo. Stejně tak postupuje i v případě skladování horkého obsahu, akorát s tím rozdílem, že nádobu naopak ohřejete pomocí horké vody, taktéž po dobu cca 4 minut. Jestliže budete takto postupovat, pak máte možnost využít naplno termoregulační vlastnosti termosek Esbit, což by Vám mělo zaručit teplotu kávy či polévky na 60 stupních až po dobu 12 hodin. 

Esbit dětská termoska GIRL 0,35l

Esbit dětská termoska BOY 0,35l

Esbit termoska 0,35l

Esbit termoska 0,5l

Esbit termoska 0,75l

Esbit termoska 1l Grey/Orange

Esbit termoska na jídlo 0,5l

Esbit termoska na jídlo 0,75l

Esbit termoska na jídlo 0,75l Grey/Orange

Esbit termoska na jídlo 0,75l Black/Grey

Esbit termoska na jídlo 0,75l Black/Red

Esbit termoska na jídlo 1l