Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Zatahovací zachycovače pádu

Zatahovací zachycovače pádu patří mezi osobní ochrané pracovní prostředky, které fungují na principu navíjení, podobně jako bezpečnostní pásy v autě. Záchytný systém zajišťuje rychlé zastavení v případě pádu.

Zatahovací zachycovače pádu musí odpovídat normě EN 360: Osobní ochranné prostředky proti pádům z výšky – Zatahovací zachycovače pádu. Jsou-li kombinovány se zachycovacím postrojem, musí spňovat také normu EN 361. Zachycovače pádu lze obecně rozdělit podle délky od 1,5m do 30m. Také se dělí podle použitého materiálu lanka na textilní nebo ocelové, které se vyrábějí buď pozinkované nebo nerezové.

Účelem zatahovacích zachycovačů pádu je automatické zachycení uživatele v případě pádu a v každém okamžiku snižuje délku případného pádu na minimum. Takovýto zachycovač pádu poskytuje jak bezpečí, tak i naprostou volnost v pohybu. Vhodný je proto jak pro lanová centra, tak i pro práci ve výškách. Zatahovací zachycovače pádu slouží pro zajištění osob na krátkou vzdálenost, své využití tak nacházi na lešeních nebo plošinách. Některé typy, jako např. Tractel Blocfor 10 AES, umožňují i horizontální jištění osoby, což uvítají např. pracovníci na plochých střechách. Často se tyto zachycovače používají v kombinaci s pracovními trojnožkami.