Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Program podzimního stromolezeckého workshopu Worksafety.cz zveřejněn

24. října 2015 se v Červených Pečkách uskuteční další stromolezecký workshop v režii Worksafety.cz

Určitě jste již netrpělivě čekali na to, až zveřejníme náplň našeho podzimního arboristického workshopu a my Vám jej konečně můžeme přinést. Náš workshop je určen všem zájemcům o arboristiku, lezcům, i nelezcům, hasičům, dobrovolným hasičům, záchranářům, ale i laikům, které skuteční stromolezci profesionálové seznámí se základními stromolezeckými postupy. Kromě základních témat, jako je stromolezecké vybavení a jeho kontrola, nebo zhodnocení stromu, se můžete těšit na ukázky nahazování stromu a instalace výstupového lana do koruny, dále na ukázky výstupových technik a práce v koruně stromu a v neposlední řadě správné provedení řezu stromu.

Vstup na workshop, který se bude konat v sobotu 24.10. v zámeckém parku městyse Červené Pečky, je zdarma a pro všechny účastníky bude připraveno občerstvení. Kapacita workshopu je omezená, proto se prosím registrujte prostřednictvím tohoto formuláře.

Program workshopu:

8:30 – 9:00        Příjezd, parkování a registrace na workshop
9:00 – 9:15        Zahájení workshopu
9:15 – 9:45        Seznámení se s používaným vybavením stromolezce, zároveň kontrola vybavení před prací
9:45 – 10:00      Kontrola a zhodnocení stromu
10:00 – 10:15     Přestávka
10:15 – 11:45     Nahazování, instalace lana do koruny a ukázky výstupových technik
11:45 – 12:00     Diskuse
12:00 – 13:00     Pauza na oběd
13:00 – 15:00     Ukázka stromolezení, práce v koruně stromu, bude proveden reálný řez, diskuse
16:00                  Ukončení workshopu

Časový harmonogram programu se však z organizačních či technických důvodů může měnit, proto určitě sledujte naše stránky nebo facebook. Týden před konáním akce budeme rozesílat email s přesnou adresou, mapkou a jinými instrukcemi, kde najdete všechny potřebné informace. Tak držme palce, aby nám počasí přálo!

V rámci workshopu budou probíhat také Worksafety závody ve výstupu po laně libovolnou výstupovou technikou do výšky 15m. Podmínky k účasti jsou následující:

- předem se zaregistrovat na e-mail katerina.hala@worksafety.cz s kontaktními informacemi a vybraným typem výstupové techniky (např. footlock, SRT, kombinace výstupových blokantů) 
- spolu s přihlášením poslat foto svého vybavení, na kterém bude závodník lézt (jednu takovou fotku vybavení vidíte v galerii níže). Vybavení musí být v souladu s platnými normami a následně musí být použito pouze dle návodu k použití (na místě bude překontrolováno). 

Harmonogram závodů:

8:30 – 10:00        Nutná registrace závodníků na místě
10:00                   Seznámení s pravidly závodů a zveřejnění harmonogramu závodu (časový plán závodníků)
10:30 – 15:00      Závody
15:15 – 15:45      Finále – výstup 4 nejlepších lezců
16:00                   Vyhlášení výsledků spolu s ukončením workshopu

Čtyři závodníci s nejlepším časem se utkají o stupně vítězů a můžou se těšit na výhry: 
Postroj Singing Rock Timber, lano Beal Access 11mm UniCoreAcces - 60m, nahazovací set Arbpro: lanko, 2 sáčky, Wosa vak 30l a 17l.

Máme ještě volná místa, proto neváhejte a přihlaste do závodu! Nejde o to vyhrát, i když to je krásné, ale zúčastnit se! ;-)