Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Arboristický postroj

Arboristické neboli stromolezecké postroje byly vyvinuty z klasických pracovních polohovacích postrojů s normami EN 813 a EN 358 speciálně pro potřeby stromolezců a práci na stromech. Normami se shodují s pracovními polohovacími postroji, liší se však v provedení, respektive v konstrukci, zejména kvalitnějším polstrováním v bederní části a nohavičkách, které jsou pro stromolezce při celodenní práci pohodlnější.

Stromolezecké postroje (nebo také sedací postroje, „sedáky“) se vyznačují pohyblivým centrálním slaňovacím mostem s okem (kroužkem) dle normy EN 813. Tento pohyblivý centrální most s kroužkem nebo obratlíkem umožňuje stromolezcům pohodlné zaujetí pracovní pozice – tedy natočení těla ve směru práce. Oproti běžným pracovním postrojům nedochází k přetáčení těla, postroj se přizpůsobí pracovní pozici.

Stromolezecké postroje se také vyznačují velkým množstvím materiálových poutek a různých vychytávek pro potřeby stromolezců, jako například úchyty pro instalaci pomocných karabin Caritool nebo karabiny na motorovou pilu Komet, či lze postroj doplnit o libovolný počet materiálových poutek či oček. Výhodou stromolezeckých postrojů je také možnost výměny opotřebovaných dílů za nové, např. právě zmiňovaný most, polstrování nebo nohavičky. Některé modely se dají též doplnit o hrudní úvazky.

V tomto článku se dozvíte více o jednotlivých arboristických postrojích, které jsou dle našich zkušeností a zkušeností našich zákazníků ty nej.