Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

HZS hl. m. Prahy testoval arboristický polohovací neprořezný set FRANK a pilku Silky ZUBAT

Podívejte se, jak profesionální hasiči testovali výrobky pro worksafety.cz.

Základem arboristického setu FRANK je polohovací kmenová smyce se zvýšenou odolností proti pořezu. Dále se testovaný set, který můžete u nás v obchodě zakoupit, skládá z: 

1x Karabina CT Pillar TG triplelock
1x Karabina CT D-shape triplelock
1x Polohovací blokant ISC Mini Rope Grab
1x Gumička Pinch

Díky jednotlivým komponentům je tento set ideální ke kácení stromů, při kterém hrozí riziko proříznutí běžné kmenové smyce. Polohovací blokant je jednoduše ovladatelný jednou rukou, skvěle funguje na lanyardu i po jeho znečištění např. smůlou. Zvolené karabiny jsou jedny z nejoblíbenějších na trhu. Jejich výhodou je dlouhá životnost, ale zejména jednoduchá a snadná manipulace, neboť skvěle padnou do ruky, jednoduše se ovládají a to i v rukavicích! Díky gumičce Pinch nedochází k pohybu karabiny, proto je tak vždy připravena k rychlému použití! 

Worksafety.cz prostřednitcvím serveru požáry.cz věnovalo tento set Hasičskému záchrannému sboru hl. m. Prahy k testování. Několik měsíců opravdoví profesionálové používali tento set při výcviku záchrany osob a práce na stromech, kovových konstrukcích a na komínu. Hasiči chválili zejména bezpečnost setu a samozřejmě jeho funkčnost a jednoduchost. 



Pilka ZUBAT 330 - 7,5 japonského výrobce Silky patří k nejprodávanějším na trhu, je velmi oblíbená pro nížší cenu v porování k vysoké kvalitě. Tato univerzální pilka je vhodná jak pro profesionální použití, tak i to občasné zahrádkaření. Zahnutý a poměrně hrubý pilový list, který je snadno vyměnitelný, zajišťuje snadný a rychlý řez větví - a to i těch většího průměru. 

Hasiči z HZS h.m. Praha intenzivně testovali tuto pilku při výcviku na stromech – a to jak při nácviku záchrany, tak při prořezávkách nalomených větví. Nejvíce si hasiči chválili lehkost pilky a její obratnost při pořezávkách v koruně stromu. Díky ergonomii a kvalitnímu ostří se s touto pilkou řeže rychle a snadno.



Celé hodnocení setu Frank a pilky ZUBAT si můžete přečíst na stránkách pozary.cz. Článek obsahuje bohatou fotogalerii. 

Používáte neprořezný polohovací set Frank? Řežete s pilkou Zubat 330 - 7,5? Jste spokojeni? Něco Vám na nich vadí? Napište nám prosím email nebo ohodnoťte produkt v záložce Hodnocení. 

Silky ruční pila Zubat 330-7,5

Silky náhradní list Zubat 330-7,5

Set arboristický lanyard FRANK

Arboristický Lanyard FRANK

BEAL gumička proti přetočení karabiny PINCH

Climbing Technology karabina PILLAR TG

Climbing Technology karabina D-SHAPE TG

ISC polohovač Rope Grab