Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Jak dopadlo mistrovství ČR v průmyslovém lezení? Pro Worksafety výborně!

Minulý víkend se konalo otevřené mistrovství ČR v průmyslovém lezení a my Vám přinášíme reportáž z této skvělé akce, kde jsme si také zasoutěžili.

Osmý ročník populárních závodů Singing Rock STEEL v průmyslovém lezení i letos hostila Lezecká stěna Kladno a Singing Rock Polygon. Tyto závody patří k největším závodům v průmyslovém lezení ve střední Evropě a to zejména díky veliké mezinárodní účasti. Letos se závodů zúčastnilo 53 závodníků nejen z České republiky, Slovenska, ale i Polska, Německa, Slovinska, Maďarska, Rumunska a Turecka. Nutno podotknout, že zahraničních závodníků bylo více něž domácích, ale to už k otevřeným závodům mistrovství ČR tak nějak patří.

Tradične byly závody rozděleny do dvou dnů, v sobotu 21. listopadu se o stupeň vítězů utkali jednotlivci ve třech disciplínách: konstrukce, hřebík a lana. V neděli se konal závod tříčlenných týmů, kterých bylo letos dohormady 14.

Sobota začala na příhradové konstrukci s traverzem a slaněním, kde museli závodníci předvést umění pohybu nejen v ocelové konstrukci, ale i lanovém přístupu a traverzu. V disciplíně nazvané trefně "hřebík" závodníci simulovali pohyb a práci na šikmé střeše, na které museli na daném stanovišti zatlouct hřebík. Ve třetí disciplíně, lanovém přístupu, se závodilo ve vertikálním pohybu po lanech přes deviace a uzle. Více Vás s jednotlivými disciplínami seznámí video, které dáme brzy na náš youtube profil.

Jednotliví závodníci měli na každou disciplínu 10 minut, během kterých museli absolvovat dané soutěžní úkoly. Pokud se to soutěžícím povedlo před koncem limitu, úkol se opakoval s tím, že o pořadí rozhodoval vyšší počet zvládnutých kol, respektive vyšší počet dosažených bodů za jednotlivé pozice. Pokud závodník chyboval, rozhodčí ho penalizovali strženou minutou, díky čemuž přicházel o čas, tudíž i výsledné body. Tři nejlepší lezci se utkali v podvečerním finále, ve kterém museli zvládnout transport zavěšeného břemene přes uzel na zem.

Na stupni vítězů stanuli:
1. místo: Nils Henneken, Německo
2. místo: Jakub Zieba, Polsko
3. místo: Sven Drangeid, Německo

V kategorii žen vyhrála Němka Birte Kahlbrock (celkově se umístila na 40. - 42. místě), a jako druhá žena se umístila Češka Kristýna Váňová na celkovém 43. - 44. místě.

Celkovou tabulku výsledků naleznete v Dokumentech ke stažení.

Singing Rock STEEL závody jsou také považovány za neoficiální Mistrovství České republiky v průmyslovém lezení, proto byli vyhlášeni i nejlepší čeští závodníci pro rok 2015. Titul Mistr ČR v průmyslovém lezení 2015 náleží Petru Ledvinovi z worksafety.cz, který svým skvělým výkonem překvapil všechny a zejména sám sebe ;-) a skončil na celkovém 5. místě se ztrátou devíti bodů na vítěze. Kristýna Váňová se jako nejlepší Češka stala Mistryní ČR.

V neděli pak přišla řada na soutěž týmů. Soutěžilo se v jediné disciplíně: transport pneumatiky prostorem přes překážky, na který byl stanoven časový limit 13 minut. Po vylosování pořadí měl každý tým 10 minut na to, aby zpracoval a namaloval technologický postup provedené práce a transportu, kterého se musel držet po celou dobu provedení, tudíž nemohl techniky jiných týmů kopírovat. K vidění byla spousta stylů a technik transportů břemene. Vítězný tým zvolil jednodušší a rychlejší postup podle podle hesla " v jednoduchosti je krása a síla". Každý tým svým pojetím a originalitou bavil diváky a opět se jednalo o skvělé klání profesionálních lezců. Na stupni vítězů stanuli polský tým Rojam team 1. Nebýt penalizace 1 minuty český tým Křinec & Worksafety.cz by se umístili o stupínek výš, takhle vybojoval skvělé druhé místo. Ze třetího místa se radovali také Češi, konkrétně tým Sambar.

1. místo: Rojam team 1 (Nowak, Bednarczuk, Labedz), Polsko, čas: 09:10:78.
2. místo: Křinec & Worksafety.cz (Ledvina, Moravec, Šnejdar), ČR, čas: 09:39:16
3. místo: Sambar (Kraydl, Hóta, Haldová), ČR, čas: 09:39:65

Výsledkovou tabulku naleznete také v Dokumentech ke stažení.

Velké díky patří organizátorům, které připravili zajímavé a napínavé závody, a poděkování si zaslouží všichni závodníci, kteří se akce zúčastnili. Již teď se těšíme na další ročník, proto nashledanou za rok v Kladně!

Singing Rock STEEL očima fotografa worksafety.cz, ve videu níže očima Worksafety kameramana ;-) 



SINGING ROCK STEEL 2015