Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Vyjádření firmy PETZL k použití MICRO TRAXION jako záložního zajišťovacího systému

PETZL MICRO TRAXION může být použit jako záložní zajišťovací systém u výrobků PETZL ASCENSION nebo PETZL ASCENTREE při arboristických výstupech na stromy.

Technický ředitel společnosti PETZL vydal 18. 3. prohlášení, které se týká používání výrobku MICRO TRAXION jako záložního zajišťovacího systému k lanovým výstupovým blokantům PETZL při výstupech na stromy. 

PETZL MICRO TRAXION může být použit jako záložní zajišťovací systém u výrobků PETZL ASCENSION nebo PETZL ASCENTREE při arboristických výstupech na stromy. Tato technika smí být prováděna pouze zkušenými uživateli, kteří byli vyškoleni na její správné použití. PETZL MICRO TRAXION by měl být připojen k blokantu ASCENSION oválnou karabinou, například PETZL OK TRIACT-LOCK. Tato instalace může nahradit například použití prusíku. 

V tomto řešení není nadbytečné použití dvou blokantů dostačující, protože spojení výstupového systému s postrojem je tvořeno obvykle pouze jedinou spojkou. Toto řešení však může snížit rizika spojená s vniknutím cizích těles do vačky blokantu. Ujistěte se, že vačka výrobku MICRO TRAXION je aktivována. 

Horní otvor je vhodný pro toto použití. Je důležité pravidelně sledovat stav produktu a jeho připojení k ostatním pomůckám v systému. Ujistěte se, že se všechny součásti vybavení vůči sobě navzájem nachází ve správné poloze. Uživatel by měl provést vlastní analýzu rizik  k určení, zda je toto řešení vhodné pro jejich dané pracovní prostředí. 

Video ke shlédnutí naleznete zde

Originální dokument je přiložen níže.