Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Nové produkty ART jsou již ve výrobě

Předobjednejte si novinky léta 2016 a buďte mezi prvními majiteli nových ART vychytávek!

ART: to je předně Hubert Kowalewski, který neustále nejen vymýšlí, ale i vyrábí ty nejoriginálnější arboristické vychytávky, které si doma rozhodně nevystavíte. Budete-li je totiž dennodenně používat, budete žasnout, jak jde s ARTem všechno tak nějak jednodušeji, rychleji, pohodlněji i bezpečněji...

Dlouho očekávané novinky sice ještě nejsou v prodeji, ale již se vyrábí a na přelomu července a srpna budou k dostání v omezeném množství. Nyní máte jedinečnou šanci si již odzkoušené novinky (výrobky ART dlouhodbě testují ty nejlepší světoví lezci, viz např. článek Jirky Vody o 40. Mistrovství světa ve stromolezení) předobjednat a být tak mezi prvními majiteli těchto "hračiček" v České republice a na Slovensku. 

Dodání předobjednaných produktů bude během léta 2016.



ART SpiderJack 3

Multifunkční systém určený pro práci na stromech dvoulanovou technikou, který nahrazuje klasickou dvoulanovou techniku s prusíkem a kladkou. Oproti SpiderJacku 2.1 tento dlouho očekávaný nový model umožňuje:

- jednodušší výstup do koruny stromu, 
- jednodušší pohyb při odlezu do okrajových částí koruny stromu, 
- jednoduché dobírání lana a povolování lana při odlezu díky integrované přesměrovací kladce, 
- uzamčení pojistky v zajištěné poloze, 
- vyměnitelnost komponentů nejvíce namáhaných, opotřebovávaných částí. 



ART ROPEGUIDE TwinLine 2016

Nastavitelný cambium saver sloužíci k ochraně kůry stromu a lana lze použít s ROPEGUIDE SpliceAnchor s délkami až 4,5m nebo s lanem podle normy EN 1891 (průměru 10,5 - 11mm). Novinkou tohoto Ropeguide je, že při použití se statickým lanem ho lze snadno instalovat přímo ze země do kotevního bodu. Při výstupu je vhodný jak pro dvoulanovou techniku, tak i pro SRT. Dlouhé kotevní lano může být použito jako naprosto spolehlivé výstupové lano, díky čemuž může druhý lezec lézt nahoru ve stejnou dobu jako první, nebo je možné toto lano použít pro záchranu. ROPEGUIDE TwinLine umožňuje výstup dvou osobám současně! 

Patentovaný mobilní kotevní bod má integrovaný tlumič pádu ART ZibAbsorber. Lano prochází systémem hladce díky kladce ART Cocoon. Výhodou tohoto produktu je také funkce automatické zablokování nastavování délky tak, že nedochází ke ztrátě vzdálenosti. Další výhodou je snadné zvedání a posouvání tohoto nastavitelného cambium saveru i při velkém zatížení.



ART ROPEGUIDE SpliceAnchor

Multifunkčí kotevní bod lze použít jako chránič cambia nebo kotevní bod na kmen pro výstupové lano. Je nastavitelný.  K dispozici ve třech délkách: 125cm, 250cm a 450cm. 



ART kladka TurnBase

Jedinečná kladka s mimořádným mechanickým potenciálem - má dvě vysoce kvalitní kuličková ložiska vhodná pro textilní lana do průměru 14mm.TurnBase se používá pro třecí tažné zařízení, oko pro lano leží v pravém úhlu ke směru běžícího lana, průchod lana rámem a ložiskami je velmi hladký. Kladka je testována a certifikována jako OOP v souladu s evropskou normou EN 12278. Životnost kladky je 10let. 


ART SpiderJack 3

ART Ropeguide TwinLine

ART ROPEGUIDE SpliceAnchor

ART kladka TurnBase