Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Jak probíhal svého druhu první dvoudenní SRT Workshop?

Zúčastnili jsme se Workshopu věnovaném SRT technice. Zajímá vás jak probíhal? Přečtěte si naše postřehy z této akce.

Zúčastnili jsme se Workshopu věnovaném SRT technice.
Zajímá vás jak probíhal?
Přečtěte si naše postřehy z této akce.


Ve dnech 24. - 25. 9. 2016 proběhl v Jihlavě první dvoudenní SRT Workshop pořádaný Arboristickou akademií a třemi stromolezeckými nadšenci – Petrem Ledvinou z worksafety.cz, Valentinem Cristini a Václavem Studeným. To vše se uskutečnilo za podpory města Jihlavy, které nám vytipovalo a zároveň umožnilo přístup na skvělé místo pro praktickou část Workshopu. Hlavní hvězdou této super akce byl legendární italský stromolezec a lektor Georgi Fiori, který přivezl své zkušenosti a poznatky SRT techniky. Workshopu se zúčastnilo celkem 15 zájemců z řad českých, italských, rakouských a slovenských stromolezců.

V Jihlavě jsme se sešli v pátek večer, ubytovali se v penzionu Atlet a povečeřeli v nedaleké restauraci.  

V sobotu ráno probíhala tříhodinová teoretická přednáška zaměřená na všeobecnou problematiku SRT techniky. Poté jsme se přemístili na praktickou část workshopu, kde nám Georgi předvedl teorii v praxi. V odpoledních hodinách  měli možnost všichni zúčastnění vyzkoušet jednotlivé techniky osobně. Další jedinečnou záležitostí bylo, že účastníci workshopu přivezli některé své SRT pomůcky a vybavení, se kterými již pracují. Tyto pomůcky, jako je např.  ISC Rope Wrech s kladkou a prusíkem, dále Singing Tree Rope Runner, Rock Exotica The UNICENDER, Bulldog Bone, Hass Long ASCENT System nebo RopeTek Hitch Hiker 2, zapůjčili ostatním účastníkům a předávali své zkušenosti s těmito vychytávkami. Sobotní program skončil po páté hodině odpolední. Trochu unaveni jsme  vyrazili na zaslouženou večeři a pivečko, při kterém se v klidné atmosféře vyměňovali názory, zkušenosti a řešili se výhody a nevýhody vyplývající ze SRT techniky. Všichni účastníci zodpovědně zalezli do postele včas, aby načerpali síly na další zajímavý den. 

V neděli ráno jsme se po snídani odebrali na výukové místo. Zde jsme pokračovali v praktických ukázkách a zkoušení jednotlivých technik, abychom si je více osvojili. V praktických částech jsme si osahali možné výstupy SRT technikou, instalaci a bezpečné zatížení kotevních bodů, systém bezpečného úhlování a zatížení větví, pohyb v koruně stromu, využití přirozeného přesměrování pomocí větvení nebo vytvoření přesměrování pomocí různých pomůcek a vychytávek, fixní přesměrování, přesměrování během kácení, přemístitelné přesměrování a další. Dále jsme zkoušeli bezpečné přestupy ze stromu na strom, využití lanovky jako traverzy na druhý strom a na závěr zkoušení záchrany zraněného ze stromu pomocí SRT techniky. 

Tím skončilo úžasné stromolezení mezi fajn lidmi. Zářijové slunečné počasí podtrhovalo skvělou atmosféru celého víkendu. Dle slov Georgia byla úroveň zúčastněných stromolezců výborná a byl překvapen kvalitou schopností a znalostí všech zúčastněných stromolezců. 

Kdo se nezúčastnil, o hodně přišel! 

Rádi bychom touto cestou ještě jednou poděkovali všem účastníkům a organizátorům.

Těšíme se na další shledání. 

Nadšenci SRT techniky.



Fotogalerie

Fotogolarii naleznete na našem flickrovém účtě zde