Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Vychytané termosky na jídlo a na pití značky Esbit

Máte rádi vaše oblíbené nápoje a jídlo horké za každé situace? Seznamte se s termoskami Esbit.

Vychytané termosky na jídlo ✅ Máte rádi vaše oblíbené nápoje a jídlo horké za každé situace?
Seznamte se s termoskami Esbit.


Zima je v plném proudu a ti z vás, kteří cestují za každého počasí a rádi konzumují jídlo nebo pití z vlastní domácí kuchyně, jistě ocení informace o termoskách. Kdo z nás by neměl rád, příjemný horký nápoj nebo polévku v nepříznivých chladných podmínkách.

V našem článku vám přiblížíme kolekci termosek značky Esbit, která se nám osobně osvědčila a rádi ji svým zákazníkům doporučujeme.


Termosky Esbit jsou vyrobeny z vysoce kvalitního nerezu a mají vakuovou dvouvrstvou stěnu. Vnitřní stěna termosek je potažena tenkou vrstvou stříbra, která zlepšuje jejich izolační vlastnosti. Tyto ukazatele mají jasný vliv na dlouhodobé udržení požadované teploty vašeho pití nebo jídla. Ať už teplého či studeného.

 

Doporučené použití termosek

Pro co nejdelší zachování horkého jídla nebo pití a pro maximální využití vlastností termosky, výrobce doporučuje termosku před použitím nahřát teplou vodou po dobu asi 4 minut. Následně vodu vylít a vložit připravené jídlo či pití. Obdobný postup zachovat v případě studených nápojů či jídla, tzn. vlít studenou vodu / 4minuty. Dalším doporučení je, maximální naplnění termosky horkým nápojem či jídlem. Pokud totiž termosku naplníte pouze z poloviny, její obsah vám bude rychleji chladnout. U termosek na jídlo je vhodné volit takový typ jídla, který je dostatečně konzistentní jako je např. gulášová polévka, vývar, omáčka s masem apod. Jídla jako jsou např. špagety, rýže, kuskus, volně ložené maso apod. nejsou tolik pevné a vzduch, který na ně bude v termosce působit je rychleji ochladí. Každopádně pro vaši spokojenost a správnou funkci termosek výrobce doporučuje řídit se instrukcemi na obalu.

Historie vývoje výrobků značky Esbit

Značka Esbit začala psát svou historii v roce 1936 vynálezem suchého lihu a legendárního kapesního vařiče. Dodnes tato rodinná německá firma patří mezi přední světově uznávané výrobce suchého lihu, které má své uplatnění při expedicích, táboření, turistice, horolezectví apod., ale je také nedílnou součástí "balíčku poslední záchrany" ozbrojených sil a humanitárních organizací na celém světě. V současné době tato firma nabízí další doplňky pro pobyt mimo civilizaci, kterou vyhledávají cestovatelé na celém světe. K původní výrobě lihových kapesních vařičů přibyly dále termosky na jídlo a pití, vařiče, grily, sady nádobí nebo titanové příbory.



Termosky na pití

Ty jsou nabízeny v několika velikostech, a to o obsahu 0,35l, 0,5l, 0,75l, 1l, 1,2l, 1,5l a 2,1l. Vybírat můžeme z několika barev, jako je klasická nerezová, khaki, elegantní bílá (líbivá pro ženy a dívky), šedo/oranžová, černo/červená a černá. Navíc termosky v barvě černé a khaki mají speciální vnější neklouzavý povrch, který se skvěle drží i v rukavicích. Další pozitivum vidíme v tom, že každá z termosek je vybavena dvěma víčky zasunutými do sebe. Takže máme dva hrnečky v jednom. Ocenit můžeme také to, že jsou termosky dodávány se dvěma uzávěry. Jeden z nich disponuje systémem tlačítka pro nalévání a druhý uzávěr je klasický šroubovací. Takže si můžeme vybrat, který z variant nám více vyhovuje.

My jsme vyzkoušeli uvařit čaj do předem nahřáté termosky o obsahu 0,75 litrů ve večerních hodinách, termosku jsme vystavili teplotě zhruba 8°C a druhý den ráno byl čaj stále příjemně teplý a odpoledne ještě vlažný.



Termosky na jídlo

Ty jsou nabízeny ve třech velikostech o obsahu 0,5l, 0,75l a 1l. Vybírat můžeme opět z barev nerez, khaki, bílá, šedo/oranžová, černo/červená, černá a navíc černo/šedá. Termosky v barvě černé a khaki mají opět speciální vnější neklouzavý povrch, který se skvěle drží i v rukavicích a zároveň disponují tlačítkem na víčku, které slouží pro vyrovnání rozdílu tlaku před otevřením a chrání uživatele před opařením. Všechny termosky na jídlo mají široké hrdlo, které je praktické pro nalévání např. horké polévky a zároveň pro její snadnou konzumaci přímo z termosky. Zároveň se jejich horní víčko může použít jako velká miska. Modely šedo/oranžový, černo/červený a černo/šedý mají na vnitřním víčku integrovanou nerezovou lžíci, takže nic nebrání se ihned pustit do horkého jídla.

My jsme vyzkoušeli černou 750ml velkou termosku. Brzo ráno před školením, které probíhalo za sychravého a deštivého listopadového dne o denní teplotě cca 5°C, jsme nalili do předem nahřáté termosky horkou polévku. Zhruba kolem druhé hodiny odpolední jsme potřebovali zahřát a doplnit energii. Polévka z termosky byla horká, tak, že jsme ji museli ještě chladit "foukáním". Zahřála skvěle! Výrobce zaručuje, že při naplnění termosky vařící polévkou bude mít i za 12 hodin 60 stupňů. To stojí za to!

Další termosky na jídlo zde.



Tak co myslíte? Stojí za to uvažovat o termoskách značky Esbit? My jednoznačně říkáme ANO!

Esbit nerezový termohrnek 0,375 l

Esbit termoska 0,35l

Esbit termoska 0,5l

Esbit termoska 0,5l / nerez

Esbit termoska 0,75l

Esbit termoska 0,75l / nerez

Esbit termoska 1l

Esbit termoska 1l Grey/Orange

Esbit termoska 1l Black/Red

Esbit termoska 1l S/Grey

Esbit termoska 1l / polar

Esbit termoska 1l / nerez

Esbit termoska 1l / green

Esbit termoska se širokým hrdlem 1,2l

Esbit termoska se širokým hrdlem 1,5l

Esbit termoska se širokým hrdlem 2,1l

Esbit termoska na jídlo 0,5l

Esbit termoska na jídlo 0,75l

Esbit termoska na jídlo 0,75l S/Grey

Esbit termoska na jídlo 0,75l polar

Esbit termoska na jídlo 0,75l green

Esbit termoska na jídlo 0,75l Black/Grey

Esbit termoska na jídlo 0,75l Grey/Orange

Esbit termoska na jídlo 0,75l Black/Red

Esbit termoska na jídlo 1l