Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Pro příjemný pocit na těle nabízíme thermo oblečení značky Ardon

Skvělé funkční prádlo pro muže a ženy na našem e-shopu.

Kdo z nás by neměl rád komfortní pocit tepla a sucha na těle. Ať už při fyzické práci, při běhu, na lyžích, na túře, při jízdě na kole nebo jiných aktivitách? Snad každý. K tomu, abychom tohoto příjemného pocitu sucha a tepla dosáhli, je možné využívat kvalitního thermo oblečení.


Jak funguje thermo oblečení?

Thermo oblečení se vyrábí z materiálů, které disponují specifickými vlastnostmi jako je schopnost odvádět pot od pokožky, udržovat optimální tělesnou teplotu, zajišťovat výbornou izolaci, hřát, když je tělu chladno, a chladit, pokud se tělo přehřívá. Jednoduše řečeno, funkční oblečení pomáhá při termoregulaci. K tomu, aby efektivně zajistilo tepelný komfort na našem těle, je vhodné využívat dvou vrstev. První (spodní) funkční vrstva oblečení se obléká přímo na holé tělo a odvádí pot do druhé (vrchní) vrstvy oblečení, která se obléká na první funkční vrstvu. Tím zůstává pokožka těla v teple a suchu. Thermo oblečení je navíc vyrobeno z lehkých, antibakteriálních a rychleschnoucích materiálů.

Nově na našem e-shopu naleznete Ardon merino thermo kalhoty Navi a Ardon merino thermo tričko Navi, které jsou vyrobené z jednoho z nejkvalitnějších materiálů, kterým je Merino vlna. Tyto modely thermo oblečení se oblékají jako první funkční vrstva oblečení.

Čím Merino vlna vyniká?

Jedná se o přírodní materiál z ovčí vlny, který dokonale splňuje všechny nároky organizmu pro pobyt v náročných přírodních podmínkách, ale i pro každodenní nošení. Merino vlna má vysokou termoregulační schopnost, výborný odvod potu a hřejivost v chladných podmínkách. Je jemná a příjemná na těle. Oblečení z merino vlny má antibakteriální vlastnosti pro dlouhodobé nošení bez odéru. Merino vlna dále disponuje antialergickými vlastnostmi, zlepšuje prokrvení pokožky, snižuje tepovou frekvenci a oddaluje začátek pocení. Vlna odolává vysokým teplotám, snadno se udržuje a je šetrná k přírodě. Díky těmto vlastnostem je oblečení z merino vlny vhodné pro náročné aktivity v horách, které trvají několik dnů až týdnů, jako je horolezectví, skialpinismus, turistika, lyžování a jiné.


Dále v naší nabídce naleznete Ardon thermo kalhoty Trip a Ardon thermo tričko s krátkým rukávem Trip a Ardon thermo tričko s dlouhým rukávem Trip. Ty jsou vyrobeny ze 65% bambusu a jsou vhodné jako první funkční vrstva oblečení.

Jaké jsou vlastnosti bambusového vlákna?

Materiály s obsahem bambusových vláken jsou velmi jemné a příjemné na dotyk, lze je přirovnat k hedvábí nebo kašmíru. Bambusové materiály disponují antibakteriálními a antistatickými vlastnostmi. Složka Bamboo Khun, která umožňuje ekologické pěstování bambusu, zůstává zachována i v bambusovém vlákně, zabraňuje množení bakterií a omezuje vznik nepříjemných pachů. Uvádí se, že tato složka dokáže eliminovat až 70% nežádoucích bakterií. To dodává oblečení výjimečný komfort a zároveň předurčuje tento materiál i pro osoby s citlivější pokožkou. Dále vyniká skvělými termoregulačními a absorpčními vlastnostmi a je používáno při výrobě thermo oblečení. Povrchová struktura samotného vlákna je členěna množstvím mikrospor a umožňuje tak až 3× lepší odvod vlhkosti od pokožky než bavlna. Bambusové vlákno nevysušuje pokožku a udržuje pod oděvem přirozené mikroklima. V teplých obdobích jsou textilie z bambusu o 2 - 3 stupně chladnější než bavlna a na těle příjemně chladí, naopak v chladnějších obdobích zahřívá. Materiál velmi dobře odolává namáhání a svoje pozitivní vlastnosti si udržuje i po vícenásobném praní, což přispívá k jeho dlouhodobé životnosti.


Posledním námi nabízeným funkčním oblečením, které je vhodné použít jako druhou vrstvu je Ardon thermo tričko s dlouhým rukávem a s kapucí Move. Toto tričko je vyrobené z 95% polyesteru a zajišťuje příjem odváděného vlhka z první funkční vrstvy oblečení.


Neváhejte tedy, a buďte připraveni díky kvalitnímu funkčnímu thermo oblečení na každou nepřízeň počasí. Za ten příjemně teplý a suchý pocit na těle to stojí, co myslíte?

ARDON merino thermo kalhoty NAVI

ARDON merino thermo tričko NAVI

ARDON thermo tričko TRIP s krátkým rukávem

ARDON thermo kalhoty TRIP

ARDON thermo tričko TRIP s dlouhým rukávem

ARDON thermo tričko s kapucí MOVE