Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Kvalitní chrániče sluchu

Pracujete v hlučném prostředí, s motorovou pilou? Používejte chrániče sluchu.

Pro ochranu sluchu představujeme kvalitní chrániče.


Sluch je pro nás důležitým smyslem, jehož narušení nebo úplná ztráta jsou pro člověka krajně omezující. Příčin poruch tohoto smyslu je celá řada, jako např. věk, úraz, infekční onemocnění, neurologická onemocnění, vrozené vady a další. Jednou z příčin je také práce v hlučném prostředí bez ochrany sluchu. Vady sluchu jsou ve většině případů nevratné. Je tedy nezbytné využít všech dostupných možností, jak si tento smysl ochránit.

Každý, kdo pracuje v hlučném prostředí, by měl podle zákona 258/200 Sb. o ochraně veřejného zdraví a dle vyhlášky 79/2013 Sb. absolvovat pravidelné zdravotní prohlídky u lékaře.


Intenzita zvuku se vyjadřuje v decibelech (dB). Pro lepší představu uvádíme příklady, jakou hladinu decibelů vydávají některé zvuky:

práh zvuku (slyšení) 0dB,
šepot 20dB,
tiše hrající rádio 40dB,
konverzační řeč 60dB,
hlasitá řeč 80dB,
jedoucí vlak 90dB,
řetězová motorová pila 100dB,
start tryskového letadla 130dB.

Přitom intenzita zvuku o hodnotě 130dB = práh bolestivosti = hrozí poškození sluchu.


Pokud tedy někteří z vás pracují například s motorovou pilou, která disponuje intenzitou hluku 100dB, chybí už jen velice málo k hodnotě 130dB, která již velice zásadně poškozuje sluch. Odborníci doporučují použití chráničů sluchu, pokud okolní hluk překračuje 80 dB! Jedním velice jednoduchým řešením je použití kvalitních sluchátek.

My vám v tomto příspěvku představíme chrániče sluchu – sluchátka, která si můžete objednat na našem e-shopu.


3M PELTOR chrániče sluchu X4P3

Tyto lehké chrániče sluchu o hmotnosti 236g nabízejí vysoký útlum hluku, a to až 33dB. Vnitřní dvojitá drátěná konstrukce náhlavního pásku přináší velmi dobrou rovnováhu, snadné nastavení a odolnost. Navíc je pásek elektricky izolován. Chrániče sluchu 3M PELTOR X4P jsou vhodné pro práce v různých odvětvích průmyslu, kde je nadměrné hlučné prostředí. Výborně se osvědčili také arboristům a lesníkům pracujícím s motorovou pilou.

Tyto chrániče sluchu jsou kompatibilní s pracovními přilbami Petzl Alveo Best, Petzl Alveo Vent, Petzl Vertex Best, Petzl Vertex Vent, Climbing Technology Work-Shell  a Climbing Technology X-arbor.

Náš tým tyto chrániče doporučuje!



3M PELTOR chrániče sluchu X2P3

Jedná se o lehké chrániče sluchu vážící 220g nabízející útlum hluku až 30dB.  Vnitřní dvojitá drátěná konstrukce náhlavního pásku přináší velmi dobrou rovnováhu, snadné nastavení a odolnost. Navíc je pásek elektricky izolován. Sluchátka 3M PELTOR X2P3 jsou vhodné k ochraně před lehkým průmyslovým hlukem, ale také např. při sekání trávy, vrtání, řezání apod.

Tyto chrániče sluchu, stejně jako ostatní 3M PELTOR, jsou kompatibilní s pracovními přilbami Petzl Alveo Best, Petzl Alveo Vent, Petzl Vertex Best, Petzl Vertex Vent, Climbing Technology Work-Shell  a Climbing Technology X-arbor.



3M PELTOR chrániče sluchu X1P3 

Tyto ultralehké chrániče sluchu o hmotnosti 185g nabízejí útlum hluku 26dB. Vnitřní dvojitá drátěná konstrukce náhlavního pásku přináší velmi dobrou rovnováhu, snadné nastavení a odolnost. Navíc je pásek elektricky izolován. Sluchátka 3M PELTOR X1P3 jsou vhodné k ochraně před lehkým průmyslovým hlukem, ale také např. při sekání trávy, vrtání, řezání apod.

Tyto chrániče sluchu, stejně jako ostatní 3M PELTOR, jsou kompatibilní s pracovními přilbami Petzl Alveo Best, Petzl Alveo Vent, Petzl Vertex Best, Petzl Vertex Vent, Climbing Technology Work-Shell  a Climbing Technology X-arbor.



MSA chrániče sluchu HPE

Jedná se chrániče sluchu o hmotnosti 279g s útlumem hluku až 31dB. Tyto chrániče nabízejí jedinečné tvarované vložky, které poskytují vynikající tlumení a maximální prostor pro uši. Chrániče sluchu MSA HPE jsou vhodné všude tam, kde jsou extrémně vysoké hladiny hluku. Velice dobře se s nimi manipuluje i v rukavicích.

Tyto chrániče jsou kompatibilní s pracovními přilbami Petzl, Kask, Stein a Husqvarna. Ke sluchátkům je možné připnutí ochranného štítu MSA Nylon Mesh Visora pomocí držáku štítu MSA Sordin Visor Carrier



Pro utlumení hluku menší intenzity je možné použití zátkových tzv. špuntů do uší.

Jako je EAR zátkový chránič sluchu 3M 1271, Howard Leight chránič sluchu Smartfit detekční s vláknem nebo Howard Leight chrániče sluchu Smartfit s vláknem.



Doporučení od týmu worksafety:

Chrániče sluchu používejte nepřetržitě a v hlučném prostředí je z uší nesundávejte ani na dobu několika minut!

K tomu, aby byly chrániče účinné, je nutné jejich použití po celou dobu pobytu v hlučném prostředí. Dokonce i krátké přerušení nošení chráničů sluchu významně snižuje jejich účinek a efektivní ochranu před hlukem.

Dopřejte svým uším péči a používejte kvalitní chrániče sluchu - vata v uších vás neochrání!

3M PELTOR chrániče sluchu X4P3

3M PELTOR chrániče sluchu X2P3

MSA chrániče sluchu HPE

EAR zátkový chránič sluchu 3M 1271

HOWARD LEIGHT chrániče sluchu SMARTFIT detekční s vláknem

HOWARD LEIGHT chrániče sluchu SMARTFIT s vláknem