Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Termoska vs termohrnek, co si vybrat?

Udržet nápoj teplý to je společná vlastnost, ale v čem se liší?

Termosky a termohrnky jsou skvělé věci. Do zimy, do všelijaké nepohody nebo když chytíte bacila, jste nastydlí a potřebujete do sebe dostat něco teplého, ať jste kdekoli. Káva je také lepší teplá než studená, pokud zrovna nemáte chuť přímo na ledovou kávu. Obě dvě věci jsou supr, ale kterou si vybrat? Řekneme vám, jak to vidíme my a pro jaké příležitosti bychom si pořídili termosku a pro jaké termohrnek.


Kdy je lepší termoska

Termosku skvěle využijete na horách a na výletech. Je krásně skladná, dobře se vám vejde do batohu a má jednu super součást – vršek. Nápoj si do něj snadno nalijete a neopaříte si pusu, protože vám horký čaj nebo káva na vzduchu postupně ochladne. Přitom však zbývající obsah termosky zůstane pěkně uvnitř a tedy stále horký. Termoska na čaj a kávu je zkrátka skvělý společník na zimní a podzimní výletování.

Kdy je lepší termohrnek

Co by to byl za hrnek, kdyby neměl ucho. To je ovšem méně skladné pro umístění do batohu, takže na delší výlety se moc nehodí. Termohrnky se vyrábí i bez ucha, ale i tak je na výletování lepší termoska, protože termohrnek je většinou k dostání jen v menších objemech a na túře byste brzy neměli co pít.

Výborně se ale hodí pro jiné příležitosti, kde naopak není vhodná termoska. Těmito příležitostmi myslíme například práci nebo auto. V práci si termohrnek s kávou hezky postavíte na stůl a během pracovních činností si můžete neustále usrkávat krásně teplý nápoj, jako byste si jej zrovna připravili. Při jízdě v autě samozřejmě také dostanete chuť na výtečnou kávu. Ovšem při řízení určitě není radno šroubovat termosku a volant nechat bez držení. I zde je skvělým řešením termohrnek, který uchopíte za ucho, snadno a rychle se napijete a navíc se nepolijete těsně před důležitým obchodním jednáním.

K dostání jsou nerezové termohrnky, termohrnky s uchem i bez ucha a mnohé další varianty.



Je i třetí varianta - termoska na jídlo

I vaše jídlo může být připraveno ke konzumaci v ideální teplotě – v termosce na jídlo. Většina těchto termosek je opatřena antibakteriální ochrannou vrstvou a dokonce zde najdete i integrovanou lžíci. Na cesty jako dělané. Ale věříme, že i v práci takovou termosku oceníte. Do termosky můžete dát nejen potraviny, ale i polévku, kterou budete mít k obědu pěkně teplou. Třeba vás zaujme zrovna termoska na jídlo Esbit, o které jsme před nějakou dobu psali.


Singing Rock termohrnek MUG 400ml

Lifeventure termohrnek hrnek Ellipse Insulated Mug

Lifeventure matný termohrnek Thermal Mug

Lifeventure lesklý termohrnek Thermal Mug

Lifeventure termohrnek Flip Top Thermal Mug

Lifeventure termoska Tiv Vacuum Flask

Esbit termoska 0,5l

Esbit termoska 0,75l

Esbit termoska 1l

Esbit termoska 1l Black/Red

Esbit termoska 1l Grey/Orange

Lifeventure termoláhev Wide Mouth Flask

Esbit termoska na jídlo 0,5l

Esbit termoska na jídlo 0,75l

Esbit termoska na jídlo 0,75l S/Grey

Esbit termoska na jídlo 0,75l polar

Esbit termoska na jídlo 0,75l green

Esbit termoska na jídlo 0,75l Black/Grey

Esbit termoska na jídlo 0,75l Grey/Orange

Esbit termoska na jídlo 0,75l Black/Red

Esbit termoska na jídlo 1l