Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

I v létě může být nošení přilby příjemné

O tom, jak si nošení přilby v horku co nejvíce zpříjemnit.

Hlava musí být v bezpečí, to je jasná věc. A to v každém ročním období. To znamená samozřejmě i v létě, když teploměr ukazuje tropické teploty. I v těchto dnech je proto pracovní a ochranná přilba při stromolezectví, výškových pracích i horolezectví nezbytnost, která vám může zachránit život. Jak si nošení přilby v horku co nejvíce zpříjemnit?


Nízká hmotnost pracovní přilby příjemně odlehčí hlavu

Je jedno, jestli potřebujete helmu při práci nebo při činnostech jen tak pro zábavu, kvalitní a lehkou přilbu oceníte vždy. Ochranné pracovní přilby pro výškové práce o hmotnosti kolem 350g můžeme zařadit mezi velmi lehké až ultralehké. Mezi takové patří například pracovní přilba od firmy Singing Rock Kappa Work, která je na hlavě velmi stabilní a dobře sedí.

Sportovní přilby na horolezectví se pohybují v poněkud jiných číslech. Zde se jedná o lehkou až ultralehkou ochrannou přilbu, jestliže se její váha pohybujete pod 200g. I v tomto případě si můžeme uvést příklad takové přilby, je jí nejlehčí sportovní přilba svého druhu Petzl Sirocco 2017 o hmotnosti pouhých 170g. Na horolezectví jako stvořená. Díky prodloužené zadní části poskytuje optimální ochranu proti bočnímu i zadnímu nárazu. Předností má ale samozřejmě mnohem více, například systém CenterFit.

Odvětrávání na přilbě zajistí osvěžující proudění vzduchu

Díky ventilaci hlava v létě krásně dýchá a vy skoro nepoznáte, že máte přilbu nasazenou. Ochranná helma s větracími otvory omezuje pocení a zabraňuje přehřívání hlavy. Většinou jsou ventilační otvory umístěny rovnoměrně po stranách a někdy i vpředu a vzadu. V ideálním případě jsou opatřeny síťkou, která brání vlétnutí hmyzu a kamení.

Měkké výstelky pro pohodlné nošení a absorpci potu

Absorbční výstelky k přilbám pro maximální pohodlí zajistí, že vás nebude nic tlačit. Vedle toho účinně sají pot a měkká pěna se výborně přizpůsobí tvaru vaší hlavy. Navíc jsou výstelky vyměnitelné a pratelné v pračce, takže při každém výstupu budete mít pocit čistoty a komfortu.

Správná pracovní přilba je pohodlná a příjemná na nošení v kterémkoli ročním období. Nicméně nenechte se unést jen její lehkostí a větráním, musí vás dobře ochránit a především dobře sedět.


Singing Rock pracovní přilba KAPPA WORK

BEAL pracovní přilba SKYFALL

KASK pracovní přilba PLASMA WORK AQ

KASK pracovní přilba PLASMA WORK Hi-Viz SSES

Singing Rock přilba PENTA

PETZL přilba Elios 2016

Climbing Technology sportovní přilba ORION

PETZL přilba SIROCCO