Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Záchrana thajských chlapců a jejich trenéra vyšla na výbornou

Jaké vybavení použivájí profesionálové při záchraně lidských životů.

Jaké vybavení použivájí profesionálové při záchraně lidských životů. 


Snad celý svět v posledních dnech napjatě sledoval záchrannou akci dvanácti thajských chlapců, fotbalistů, a jejich trenéra, kteří dne 23. června uvázli v zaplaveném jeskynním komplexu, kam se uchýlili před silným deštěm. Mladým fotbalistům a jejich trenérovi se podařilo před stoupající hladinou vody postupně ustupovat až do vzdálenosti více než 4km od ústí jeskyně.

Jak se ukázalo, dostat je z hluboké jeskyně, byl téměř neřešitelný úkol. Thajští záchranáři sestavili osmnáctičlenný tým, který bojoval s časem a zároveň s počasím. V neděli 8. 7. se podařilo vyprostit první čtyři chlapce, v pondělí další čtyři a v úterý byl zachráněn zbytek fotbalového týmu včetně trenéra. I po osmnácti dnech, které všichni nedobrovolně strávili v jeskyni, byli všichni v dobrém fyzickém i psychickém stavu.

Jsme rádi, že záchranná akce dopadla dobře a všem zachráněným přejeme pevné zdraví.

Domníváme se, že si nikdo z nás nedokáže představit, kolik úsilí a energie bylo na tuto záchrannou akci potřeba. A nejen to. Náš tým bedlivě sledoval, kolik a jaké vybavení k tomu záchranáři využívali. Jak jsme si všimli, jednou z nezbytných pomůcek byla i nosítka Skedco, která nabízíme na našem e-shopu. Pro tyto záchranné akce bylo použito také další speleo vybavení a vybavení pro záchranu, jako jsou např. úvazky, lana, přilby, karabiny, čelové svítilny, tlumiče pádu, evakuační zařízení, kotevní prostředky, kladky, blokanty, slaňovací brzdy a jiné.

Speleo vybavení a vybavení pro záchranu naleznete na našem e-shopu. Více o této události zde

Potápění v jeskyních je velmi specifická disciplína, které se věnují lidé jen v pár zemích, a ještě méně je osob, které mohou působit jako záchranáři.