Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Závěsná lehátka, sedátka a stany

Podívejte se s námi na letošní novinky v oblasti závěsných lehátek a stanů. Vyzkoušeli jsme za Vás, co je nejpohodlnější.

Nevím jak Vy, ale já se nemůžu dočkat léta! Nejen že bývá krásné teplíčko, sluneční paprsky mi dodávají energii a ani ten vlahý deštík mi nevadí, protože v létě je prostě jiný. Jako by jen samotné letní sluníčko rozzářilo všechny lidi, každý mívá dobrou náladu. Možná je to dobou dovolených, možná jen vlivem vitamínu D, ale všechno je najednou veselejší a příjemnější.

Pro letošní léto obchod worksafety.cz zařadil několik vychytávek, které bych Vám tímto chtěla představit. Mým favoritem je firma CACOON, a jejich závěsné lehátko, sedátko, úkryt, prostě cokoliv si budete přát v jednom. Není nic lepšího než strávit příjemné "poleženíčko" na čerstvém vzduchu, ukryt před slunečními paprsky a poslouchat ptáky a zvuky přírody, prostě totální odpočinek a relaxace! CACOON snadno instalujete kdekoliv venku, ale i doma v obývacím pokoji, či dětském pokoji. Ideální je i u bazénu nebo ve wellness prostorách, jelikož je odolný vůči vodě a nabízí UV ochranu, čímž je ideální do každého počasí. Ocení jej i děti, neboť jim nabízí skvělý přístřešek, ve kterém naleznou svůj ukryt, koutek nebo domeček na stromě. Prodává se ve dvou velikostech, podle toho jestli se chcete s někým dělit o své závěsné pohodlí, tedy CACOON Single a Double.

Design závěsného stanu Pendola 2 byl tvořen podle hnízd ptáků zvaných Oropendola (česky vlhovec červenohnědý) v jižní Americe, kde žijí v koloniích a staví hnízda visící z větví vysoko v korunách stromů. Kruhová konstrukce je rozdělena, stejně jako u vlhovců, do šesti stěn, které lze jednotlivě otevírat, díky čemuž nabízí krásný výhled a pobyt v naprostém souladu s přírodou. Instalace tohoto stanu do koruny stromu trvá asi 30 minut a vyžaduje dobrou znalost horolezecké techniky. Tento příbytek je lehký, skladný, a proto si ho s sebou můžete brát na výlety kamkoli do přírody, a i v nepříznivém počasí oceníte jeho strukturu materiálu, neboť je odolný proti větru a vodě. Pendola 2 pojme pohodlně tři osoby a stále zbývá místo pro zavazadla.

Dalším výborným produktem jsou závěsné houpačky Thermarest nahrazující klasické houpací sítě. Jejich obliba stoupá především díky odolným materiálům a způsobu šití, díky kterému jsou maximálně pohodlné a mají i solidní nosnost. Prodávají se ve verzi Single či Double, které se liší, jak už název napovídá, velikostí (pro jednu nebo dvě osoby). Nechcete-li si lámat hlavu, jak houpačku připojit, doporučujeme koupit závěsný systém na strom, který Vám instalaci zjednoduší. V prodeji je také moskytiéra, díky jejíž snadné a rychlé instalaci budete chráněni proti nechtěným návštěvníkům v podobě much, komárů apod. 

Americký výrobce Ticket to the Moon je již delší dobou stálicí na trhu zejména v oboru houpaček a sítí. Jsou to právě jeho závěsné sítě - houpačky vyrobené z kvalitního hedvábí, které se používá pro výrobu padáků, ze kterých můžeme vypíchnout takový Tree Hammock. Ten můžete mít celoročně třeba na zahradě, ale jeho pravou sílu využijete spíše při kempování, na které se hodí i díky svým rozměrům a hmotnosti. Hledáte-li v přírodě neobvyklé místo, kam složit hlavu, a nechcete se tahat se stanem, Tree Hammock by měla být Vaše volba. Nehledě na to, že na místech, kde je zakázáno kempování, většinou nebývá zakázána houpací síť. Pohodlně se do této houpací sítě zabalíte a budete tak chráněni před hmyzem, mouchami a komáry. Upřednostňujete-li radši polohu vsedě, doporučujeme Treechair - závěsné křeslo na strom.

Naše poslední tipy potěší hlavně horolezce, kterým nabízíme závěsné postele do stromu či při lezení na skalách, tedy tzv. Big Wall lezení. Port-A-Ledge I nebo Port-A-Ledge II nabízí přenosné ubytování kdekoli si budete přát. Obě verze lze doplnit o přístřešek, který posouvá tuto postel do sfér "lítajících" stanů a který Vás plnohodnotně ochrání před deštěm a větrem. Přístřešek můžete zvolit jednoduchý, Simple Single Fly, anebo dvojitý pro větší verzi závěsné postele, která navíc nabízí možnost stanu se všitými okny v modelu Deluxe Cliff Cabana Double Fly.

Každý, kdo rád zůstává ve spojení s přírodou, ať už na dvorku, zahradě, v lese, při kempování či přímo na skále, jistě uvítá tyto závěsné vychytávky, které jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a nabízí ochranu před sluníčkem, deštěm či větrem. Není nic příjemnějšího než se nechat houpat větrem a poslouchat zvuky přírody.

Tree Hammock houpací síť

Thermarest závěsná houpačka Slacker Hammocks Double

Tree Chair - závěsné křeslo

Cacoon závěsný přístřešek Double