Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Grivel – mačky, cepíny a další vybavení pro skutečné horolezce

Čím je náročnější výlet, túra, výstup nebo cokoliv jiného, o to více je nutné myslet v první řadě na bezpečnost a kvalitu materiálů, a když tedy myslíme na horolezce a jejich výbavu, musíme zákonitě dodat jméno Grivel. Tato značka se stala synonymem pro kvalitní horolezecké cepíny a mačky.

Vyzkoušet, ověřit a nasadit do prodeje. Taková je ve stručnosti filozofie našeho obchodu worksafety.cz a díky tomu jsme Vám schopni přinášet pravidelně aktualizovanou nabídku vybavení, které obstojí v nejnáročnějších podmínkách a při plně profesionálním nasazení. Uvědomujeme si, že čím je náročnější práce, výlet, výstup nebo cokoliv jiného, o to více je nutné myslet v první řadě na bezpečnost a kvalitu materiálů, a když tedy myslíme na horolezce a jejich výbavu, musíme zákonitě dodat jméno Grivel. Tato značka se totiž stala synonymem pro kvalitní horolezecké cepíny a mačky a to zejména díky tomu, že stála u zrodu moderního alpského horolezectví. Na počátku bylo malé kovářství na úpatí Mont Blancu uprostřed Alp patřící rodině Grivel, do kterého často zavítali průkopníci moderního horolezectví s prosbou o opravu nástrojů či zakoupení speciálního lezeckého vybavení. Ostatně není se ani tak čemu divit, když na vývoji maček spolupracoval s firmou jejich vynálezce Oskar Eckenstein, tedy kam jinam si jít pro výbavu než k těm nejpovolanějším.

Dnes patří firma Grivel jednoduše mezi přední dodavatele horolezecké výbavy a zároveň jsou to jejich výrobky, které udávají nejvyšší standardy pro ostatní výrobce lezecké techniky. Pokud si vezmeme např. cepíny Grivel, tak v jejich nabídce nenajdete prakticky žádný, který by neměl hlavu vykovanou za vysokých teplot z niklo-molybdenové ocele, která díky tomu, že prošla nejdříve pomalým schlazením a až pak procesem rychlého kalení, vydrží mnohem nižší teploty (až -20 stupňů) než klasické svařované ocelové hlavy. Podobné inovace si firma drží i u maček, svého kmenového sortimentu, kdy nabízí celé škály různých materiálů, hmotností a maček pro všechny možné příležitosti.

Mačkami a cepíny to ovšem nekončí, proto i u nás na Worksafety.cz nabízíme krom klasického sortimentu také batohy Grivel, speciálně určené na vysokohorskou turistiku. Vybrat si můžete z klasické batohové konstrukce, jakou nabízí třeba model Grivel Brenta s praktickými úchyty na cepíny nebo kombinovaný zádový a pytlový model Haul Pack, který potěší zejména příznivce náročnějších výstupů a to právě díky odnímatelné zádové konstrukci.

Z cepínů Grivel bychom pak rádi doporučili zejména klasický model Air Tech Evolution, který vyniká zejména nízkou hmotností a snadným použitím na ledu a sněhu. Pokud ovšem plánujete výrazně náročnější výstup nebo traverzu po ledové ploše, pak určitě sáhněte po modelu The Tech Machine, jehož vytvrzená hlava si bez problému poradí i s přemrzlým ledem a speciální rukojeť s oporou pro prsty zajistí maximální razanci švihu. Pro Tech Machine navíc není problém ani hákování na skále.

Pokud se obloukem vrátíme k již zmíněným mačkám, pak se značkou Grivel určitě nešlápnete vedle (doslova). Mačky Grivel jsou totiž klasicky dělené podle použití a plánované náročnosti trati, nicméně i modely do těžký výstup jako jsou Grivel G14 jsou i přes svou pevnost překvapivě lehké a pohodlně nastavitelné na jakoukoliv botu. Grivel G14 Vás nezradí ani na ledu či na vícevrstevnatém podkladě. Pro ty, kdo nečekají při výstupu až takové těžkosti a nerovnosti jsou tu odlehčené mačky Grivel Race Ski Rapid, speciálně navržené pro skialpinistické závodníky, které padnou bez problému na těžké lyžařské boty.

 

Grivel háček CANDELA

Grivel pouzdro na šroub ESPRESSO (2 ks)

Grivel nesmeky SPIDER

Grivel šroub G360°

Grivel mačky G10

Grivel mačky AIR TECH LIGHT

Grivel mačky G12

Grivel mačky RAMBO 4

Grivel obal na vybavení GEAR SAFE

Grivel batoh LYNX

Grivel batoh MARBREES

Grivel batoh LAVAREDO

Grivel cepín NEPAL SA

Grivel cepín Grivel G1

Grivel cepín HAUTE ROUTE

Grivel cepín THE LIGHT MACHINE

Grivel mačky RACE Ski Rapid

Grivel mačky G22

Grivel cepín AIR TECH EVOLUTION