Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Veletrh o bezpečnosti práce A+A očima worksafety.cz aneb reportáž z Düsseldorfu

Největší veletrh o bezpečnosti práce se konal koncem října v Německu a my jsme nemohli chybět! Přečtěte si, co nás v oborech výškové práce, arboristky, stromolezení, BOZP a OOPP čeká v roce 2016.

Každé dva roky hostí německé město Düsseldorf mezinárodní kongress a veletrh A+A zaměřený na bezpečnost práce ve všech možných odvětvích: od technologických postupů, nejrůznějších používaných materiálů, přes kolektivní ochranu, osobní ochranu pracovníků, až po různé osobní ochranné pracovní prostředky. Letošní rok padal jeden rekord za druhým. Výstavu navštívilo přes 65.000 návštěvníků a 1.887 firem z 57 zemí světa představilo své značky a výrobky.

Tým Worksafety.cz nemohl samozřejmě chybět, a tak jsme se rozhodli Vám přiblížit celé dění na veletrhu! Nejvíce jsme se zajímali o výrobky pro zajištění osob proti pádu, ale také jsme se věnovali naším obchodím partnerům, se kterými jsme probírali novinky, diskutovali o stávajících produktech, jejich inovacích a vůbec o všem, co nás za ty dva roky potkalo. Kromě toho jsme se tako rozhlíželi po nových obchodním partnerech se zajímavými výrobky či vybavením, které bychom mohli nabídnout i v České republice, a tak jsme se rozhodli Vám zde přiblížit, co nás u jednotlivých výrobců zaujalo:



V Teufelbergeru jsme si vždy příjemně popovídali, ostatně jako vždycky o lanech. Letošní výstavka lan se jim mimořádně povedla a málokdo jejich hezky naaranžované lanoví minul. Lan se týká i horká novinka Teufelbergeru, a tak jsme rádi, že speciální čistič na lana je již na světě, nicméně právě prochází zdlouhavými schvalovacími procesy v jednotlivých zemích, takže se na něj stále pouze těšíme.

 



V Bealu nás zaujaly nové typy vaků pro uskladnění a transport. A v neposlední řadě nový typ ručního blokantu.


English Braids máme rádi díky kvalitním kotevním smycím. Nová řada arboristických lan, ať už pracovních, či pomocných, je na cestě k nám do Kolína, neboť nám byla exkluzivně poskytnuta na testování. Máte-li zájem otestovat arboristické lano této značky, napište nám. Právě vybíráme kandidáty z řad našich zákazníků, aby lana pořádně otestovali.


Kromě italské kávy jsme se v Campu zamilovali do dětského sedáku. Malinkatý pracovní úvazek nás mile překvapil, a proto pokud chcete své ratolesti vzít do výšek, můžeme jen doporučit. 



Český Ocún oficiálně představil nový koncept celotělových postrojů pro práci ve výškách s názvem Thor. Na pracovní kolekci Ocún jsme se načekali trošku déle, než bylo původně oznámeno, proto jsme rádi, že je Thor konečně na světě. Na jeho vývoji a testování se tým worksafety přímo podílel, proto mu přejeme hodně štěstí a spoustu spokojených lezců! Ocún představil také svou aplikaci pro evidence a revize OOPP, která je naprosto unikátní v tom, že pojme veškeré OOPP výrobky všech značek.


Kromě tašek a kapsářů na nářadí značky Edelrid se nám líbil nový zachycovač pádu Edelrider a malý nastavovač délky Block. Jistě o nich brzy uslyšíme!


Ve stánku Petzlu se bylo pořád na co dívat, jedna novinka střídala druhou, no a dnes už si můžete nové přilby Vertex Best Hi-Viz a Vertex Vent Hi-Viz v reflexní žluté barvě zakupit přímo u nás na Worksafety.cz! Pro různá pracovní odvětví byla představena nová kolekce textilních páracích tlumičů pádu a také jsme si mohli ošahat novou karabinu MGO Open, blokant Rescuecender a novou kolekci karabin AMD. Petzl nezahálel ani na poli pracovních postrojů pro práci v energetice a na větrných elektrárnách.


Naši nejoblíbenější kováři představili světu svou chipovou aplikaci ID, která umožňuje jednoduchou evidenci OOPP. Překvapením pro nás byla karabina s kladkou Revolver Rig, která se nám svou propracovaností líbila více než ta od firmy Petzl. Navíc DMM bude vyrábět tyto karabiny ve všech typech zámků. A v neposlední řadě nás zaujala také velká očnice. DMM své novinky představilo již v létě na veletrhu v Augsburgu a velmi brzy se dostanou i k nám na eshop do exkluzivního předprodeje.


U "našich" v Singing Rocku jsme se zastavovali rádi, neb nás vždy pohostili výtečným českým pivem. Na veletrhu představovali upgrade pracovních postrojů, které dostaly novou konstrukci bederní části (a to nejen u pracovních postrojů Expert, Profiworker, ale i u stromolezeckého Timber), dále volné polstrování a vylepšené nohavičky zvyšující pracovní komfort. Na postrojích byla inovována i oblast materiálových poutek. Nové postroje jsme si mohli na vlastní kůži vyzkoušet a zalést si na lanech zavěšených na konstrukci výstaviště. Kromě postrojů nám padly do oka i nové kladky.


A to nejlepší nakonec. Nejen co se týče novinek, ale zejména inovací nás překvapila italská Climbing Technology. Nekonalo se žádné bezduché kopírování, napodobování a snaha udržet se za každou cenu. Jedna novinka strídala druhou, co šlo vylepšit, se vylepšilo, na jiném se pracuje, prostě paráda! CT představil svou novou kolekci postrojů pro práci ve výškách, nový model zachycovače pádu Easy, upgradoval slaňovací brzdu Sparrow 200R. Dále byl k vidění nový cambium saver s kladkou, kladka s dvěma dírami vhodná pro stromolezení, kladky se třemi rolnami pro kladkostroje, nová série oválných karabin Pillar a v neposlední řadě nožní blokanty, které jdou implementovat na stromolezecké stupačky, ale i na botu. No zkrátka toho bylo hodně a my se máme rozhodně na co těšit!


Jak jistě víte, rádi navštěvujeme veletrhy, protože se vždycky dozvíme něco nového. Na A+A jsme nebyli poprvé, naopak se tam rádi vracíme, neboť patří k největším podobným událostem, co se týče pracovního vybavení, respektive bezpečnosti práce vůbec. Letos jsme věnovali "áčkám" tři dny a byť nás to stálo spoustu energie, vraceli jsme se šťastní, plní dojmů a zahlceni informacemi, které se poctivě snažíme přenést do našeho obchodu, ale i oboru arboristiky a práce ve výškách v ČR vůbec. Nejsme pouze eshop, ale chceme být kvalitním partnerem v oblasti práce ve výškách a stromolezení i pro Váš business.