Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Tipy na spací pytle nejen na léto 2016

Výběr spacáků pro ženy i muže, pod stan, pod širák, do kempu i do přírody.

Správně vybraný spacák je jedním z předpokladů pohodlného nocování v přírodě nejen v teplých letních nocích, ale i v náročných až extrémních podmínkách. Kvalitní spacák je zásadní položkou ve Vaší outdoorové výbavě. Zvažte dobře, zda vybrat syntetický nebo péřový spací pytel. Pokud si nejste jisti s výběrem, můžete si přečíst náš článek, ve kterém získáte klíčové informace o spacích pytlech. 

Nyní Vám nabízíme několik vytypovaných spacích pytlů pro sezónu 2016. Vybrali jsme jak dámské, tak i pánské (tzv. unisex) spacáky. V tomto článku se kromě odlišností vybraných modelů zaměříme zejména na teplotní komforty jednotlivých spacích pytlů, ale i jejich vychytávky, které Vám pobyt v přírodě zpříjemní. 


Dámský spací pytel Ferrino LIGHTECH 850W DUVET

Jedná se o ultralehký dámský péřový spací pytel mumiového střihu. Jeho hmotnost je pouze 800 gramů. Teplotní komfort se pohybuje mezi +5 a 0°C, ale je určen až do -15 °C. Díky minimálním rozměrům je navíc perfektně skladný. Skvělý spacák i do velmi náročných podmínek. Výhodou tohoto spacáku je rychlý a jednoduchý systém zapínání, který umožňuje otevřít a zavřít spacák jednou rukou, a zároveň zipy se dvěma jezdci, které zlepšují možnosti větrání. 




Dámský spací pytel Thermarest Capella Women's

Tento dámský spací pytel je vhodný do chladného počasí a vlhka. Jeho výplň EraLoft, která se skládá ze směsi tří syntetických vláken, je lehká, vodoodpudivá a dobře stlačitelná. Tím velice dobře izoluje i ve vlhkém počasí. Tvar mumie poskytuje teplotní i prostorový komfort. Spací pytel má strečové popruhy na přichycení karimatky, které zabraňují pohybu spacáku mimo karimatku. Vnější strana spacího pytle je opatřena impregnací. Jeho teplotní komfort je 1°C až -6°C, ale je určen až do -23°C. 



Unisex Thermarest péřová přikrývka Vela Blanket

Tato přikrývka poskytuje větší volnost pohybu než klasický spací pytel. Je ideální pro lehké letní výpravy do přírody, nebo když chcete cestovat nalehko a zároveň mít kvalitní vybavení v případě změny počasí. Přikrývka je vyplněna husím peřím 650-fill. Má dvojnásobnou velikost a lehce pokryje i dvě velké karimatky, takže je skvělá i pro spaní ve dvou. Její tepelný komfort je 4°C až 13 °C. 



Unisex spací pytel Ferrino LEVITY 01 SQ

Letní lehký a skladný spací pytel mumiového střihu. Jeho teplotní komfort se pohybuje mezi +13°C až +9°C. Výplň tvoří materiál zvaný High Thermal Fiber Compact, který zajišťuje vysokou tepelnou kapacitu a sbalitelnost spacáku. Rozšíření v oblasti nohou zvyšuje celkový komfort, spolu s příjemně polstrovaným límcem, kapucí a zakrytím zipem. U tohoto spacáku si můžete vybrat stranu rozepínání zipu a páry jistě ocení možnost spojit dva spacáky v jednom! 



Unisex spací pytel Thermarest Centari

Výborný zimní spací pytel pro náročné uživatele. Je ideální volbou do chladného počasí a vlhka. Má výplň EraLoft, což je směs tří syntetických vláken, která jsou lehká, vodoodpudivá, odolná a dobře stlačitelná. Zároveň skvěle izolují i ve vlhkém počasí. Tvar mumie poskytuje teplotní i prostorový komfort. Uvnitř spacáku je přidaná náplň v zádové části i v oblasti nohou. Spací pytel má strečové popruhy na přichycení karimatky, které zabraňují pohybu spacáku mimo karimatku. Jeho teplotní komfort je -5°C až -12°C, ale je určen až do -31°C. Tento spacák disponuje obousměrným zipem se dvěma jezdci. 



Unisex spací pytel Ferrino NIGHTEC 600 LITE PRO

Perfektní třísezónní mumiový spací pytel s výbornými tepelnými vlastnostmi díky náplni z mikrovlákna. Jeho hmotnost je pouhých 1,4 kg. Komfortní teplota se pohybuje mezi +1°C až -4°C, ale je určen až do -21°C. Spacák zaručuje maximální komfort proti úniku tepla. V prodeji ve dvou barvách a s možností výběru strany otevíraní zipu. Vychytávkou je praktický systém regulace kapuce a límce, kterou zvládnete rychle a jednoduše jednou rukou! 

Spacák Ferrino NIGHTEC 800 patří do vyšší řady tohoto modelu, jeho komfortní teplota je v rozmezí  -5°C až -12°C, ale je určen až do -31°.