Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Nová česká knížka: Právní vztahy k dřevinám

Ucelený právní návod, jak správně vykonávat státní správu na úseku ochrany dřevin.

Právní vztahy k dřevinám

JUDr. RNDr. Jitka Jelínková, Ph.D., JUDr. Miloš Tuháček

Jako jediná na trhu nabízí tato kniha ucelený právní návod, jak správně vykonávat státní správu na úseku ochrany dřevin. Jedná se o nejfrektovanější agendu v oblasti ochrany přírody, se kterou se potýkají obecní, městské i krajské úřady. 

Kniha poskytuje komplexní praktické právní rady vlastníkům a správcům dřevin, vlastníkům lesů, občanům, ekologickým spolkům i obecním samosprávám, jak realizovat svá práva a plnit své právní povinnosti a jak se zapojovat do ochrany dřevin. Autoři čerpají ze svých dlouholetých zkušeností z praxe, ale také z bohaté lektorské činnosti.

Publikace vás seznámí  s obecnou ochranou veškeré mimolesní zeleně a zvláštní ochrannou památných stromů a stromů náležejících ke zvláště chráněným druhům rostlin.  Dále zde naleznete přehledné informace o ochraně lesních porostů, obchodu s reprodukčním materiálem lesních dřevin a uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh. Kniha vás provede i těmi nejobtížnějšími právními vztahy obecné ochrany dřevin obsažené v zákoně o ochraně přírody a krajiny k jiným právním předpisům práva veřejného i soukromého. 

JUDr. RNDr. Jitka Jelínková, Ph.D. je právnička životního prostředí a také lektorka. Její celoživotní profesionální a občanskou snahou je zejména ochrana dřevin. V současné době působí jako poradkyně a konzultantka. Je členkou rozkladové, výkladové a legislativní komise ministra životního prostředí. Řadu let se věnuje vzdělávání, zejména úředníků územních samosprávných celků v akreditovaných kurzech. Publikovala četné odborné články, nejprve z oblasti vlivů znečištění ovzduší na zdraví, později z oblasti práva životního prostředí, především ochrany přírody a dřevin.

JUDr. Miloš Tuháček je advokát specializovaný na právo životního prostředí. Od roku 2007 vede Advokátní kancelář Korbel, Tuháček & partneři, s. r. o. Je spoluautorem monografie Tuháček, M., Jelínková, J. a kol.: Právo životního prostředí.  Praktický průvodce (GRADA Publishing, a.s., 2015). Externě přednáší právo životního prostředí na vysokých školách a je také aktivní ve veřejné správě. 

Knihu si můžete zakoupit zde za 220 Kč.