Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Proč volit neprořezné pracovní oblečení?

Investice do kvalitního neprořezného oblečení se vyplatí! Hlavní důvod? Prevence potencionálního zranění!

Investice do kvalitního neprořezného oblečení se vyplatí!
Hlavní důvod? Prevence potencionálního zranění!


Řešíte otázku, jaké vhodné oblečení volit pro práci s motorovou pilou, aniž byste ohrozili své zdraví? Víte o tom, že existuje maximálně komfortní a zároveň pohodlné neprořezné oblečení vyrobené ze speciálně odolných materiálů, které je schopno zabránit fatálnímu zranění?

V čem spočívá princip neprořezných materiálů?

Tkanina použitá na výrobu neprořezných materiálů působí tak, že pokud se dostane do kontaktu s řetězem motorové pily, dojde k jejímu namotání na řetěz a následnému zabrzdění pily. Výrobci neprořezného oblečení šijí výrobky právě z těchto tkanin. Současně s tím kladou důraz na ty části těla, u kterých je větší riziko namáhání a hrozí reálného pořezání. Ať už se jedná o horní nebo dolní polovinu těla.

Které části těla jsou nejvíce ohroženy?

Pokud začneme horní polovinou těla, největší riziko vážného zranění hrozí pořezání předloktí levé ruky u praváků nebo pravého předloktí u leváků, dále dlaně a prstů ruky přidržující řezanou větev nebo kmen. U dolní poloviny těla je nejvíce ohrožena přední strana stehen, holeně a nárty nohou. Výrobci "neprořezů" se proto zaměřují na tyto nejvíce namáhané části.


Jak poznám, zda se jedná o neprořezný oděv?

Pokud výrobce nabízí neprořezné oděvy, musí se při jeho výrobě řídit evropskou normou EN 381! Tato norma má několik částí. Pro vás uvádíme ty nejdůležitější.

Pracovní neprořezné kalhoty podléhají normě EN 381-5. V našem sortimentu to jsou např. kalhoty Sip Protection 1XSP nebo Pfanner Arborist.

Neprořezné bundy musí splňovat normu EN 381-11. U nás můžete nakoupit např. bundu Sip Protection 1SIV nebo reflexní bundu Sip Protection 1SIA.

Neprořezné rukavice musí splňovat normu EN 381-7 a vybírat můžete mezi rukavicemi Arbpro Handguard a rukavicemi STEIN. Velmi oblíbené jsou také návleky na ruku proti pořezu Sip Protection Cuffs

Neprořezné kamaše (návleky) podléhají normě EN 381-9. Příkladem jsou kalhotové návleky univerzální velikosti Sip Protection 1ST4

Pokud zvažujete i nákup neprořezné obuvi, musí splňovat normu EN 17249. V našem sortimentu odpovídají této normě např. boty Pfanner Zermatt GTX nebo boty Arbpro Cervino Wood.


Pro lepší přehled těch částí oblečení, do kterých je všita speciální tkanina proti pořezání motorovou pilou, nabízíme grafické znázornění.


Nalezli jste díky našemu článku odpověď na otázku, jak ochránit své zdraví před pořezáním motorovou pilou? Pokud souhlasíte s námi, že investice do zdraví je tím správným řešením, tak tento článek patřil právě vám.

Sip Protection neprořezné kalhoty 1XSP

Sip Protection 1SPV neprořezné kalhoty

Sip Protection 1SNA neprořezné kalhoty Arborist

Pfanner ARBORIST neprořezné kalhoty

Sip Protection 1SNS kalhoty neprořezné, vysoká viditelnost

Sip Protection 1ST4 neprořezné kalhotové návleky

Sip Protection 1SU8 neprořezné kalhotové návleky

Sip Protection 1SI9 neprořezná bunda s vysokou viditelností

Sip Protection 1SIV neprořezná bunda

Sip Protection 1SIA neprořezná bunda

Sip Protection 1SIS neprořezná bunda, vysoká viditelnost

Stein neprořezné rukavice

Arbpro neprořezné rukavice HANDGUARD

Sip Protection Cuffs nátepníky proti pořezu – červená, černá

Sip Protection neprořezné boty Logger 3SD4

Sip Protection 3SB3 neprořezné boty

Arbpro neprořezné boty Cervino Wood - červené

Pfanner Zermatt GTX neprořezné boty