Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Seriál: reálné úrazy ve stromolezení a při práci ve výškách

Sdílejte svůj příběh mimořádné události, která se vám přihodila na stromě či při práci ve výškách. Odměníme vás 1.000Kč a možná váš kolega předejde riziku úrazu právě díky vám!

Sdílejte svůj příběh mimořádné události, která se vám přihodila na stromě či při práci ve výškách.
Odměníme vás 1.000Kč a možná váš kolega předejde riziku úrazu právě díky vám!


Práce ve výškách a stromolezení jsou obory, které se právem řadí k rizikovým povoláním. V poslední době přibývá lezců, stromolezců a pracovníků ve výškách, na které je kladen čím dál větší tlak, aby svou práci zrychlili a zefektivnili. Pravděpodobně proto narůstá počet pracovních úrazů a mimořádných událostí. 

Rádi bychom tímto požádali širokou lezeckou veřejnost, aby se s námi podělila o mimořádné události, které se lezcům přihodily během jejich pracovní činnosti. Prosíme o vyplnění tohoto dotazníku, ve kterém detailně popíšete událost, která se vám přihodila. Všichni odvážlivci, kteří se podělí o svou zkušenost, budou odměněni poukazem v hodnotě 1.000Kč, který mohou využít v e-shopu worksafety.cz. Podmínkou této odměny je detailní popsání úrazu či mimořádné události, která se stala stromolezci nebo pracovníkovi ve výškách. Uvítáme i zaslání fotografií (poškozené pracovní pomůcky, selhání větvení apod.). 

V tomto seriálu budeme publikovat jednotlivé příhody jmenovitě i anonymně a přidáme doporučení, respektive vyhodnocení worksafety.cz. Cílem tohoto seriálu je ponaučit se z chyb ať už vlastních, nebo ostatních, aby k podobným situacím nedocházelo. 

Při práci je důležité řádně zhodnotit pracovní rizika, dbát zásad bezpečnosti práce a používat osobní ochranné prostředky dle návodu použití. Mějte to vždy na paměti! 

Zažili jste něco podobného? Stal se vám pracovní úraz, byli jste svědky nehody, zažili jste nenadálou nebezpečnou situaci? Napište nám, sdílejte svůj příběh, abychom se všichni mohli poučit.
Štěstí přeje připraveným!


Dosud byly publikovány tyto mimořádné události:

Včelí příhoda

Kácení topolu s hnilobou

Kácení nakloněného smrku

Nečekaný pád větve při kácení

Nakloněný smrk podruhé