Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Představujeme evakuační a záchranná nosítka značky Spencer určená pro náročné zásahy

Spolehlivá, bezpečná a kvalitní. To jsou přednosti nosítek značky Spencer.

Spolehlivá, bezpečná a kvalitní. To jsou přednosti nosítek značky Spencer.


Evakuační a záchranná nosítka slouží pro přesun zraněných či jinak postižených osob z míst těžko dostupných nebo zcela nedostupných mobilní záchranářské technice. Využití najdou při katastrofách, hromadných dopravních nehodách, dále při zásazích v odlehlých oblastech, jako jsou hory, jeskyně, údolí a další špatně přístupná místa.


Čím jsou evakuační nosítka Spencer zajímavá?

Všechny modely evakuačních nosítek této značky vynikají svou vysokou spolehlivostí a odolností. Jsou konstruovány pro záchranu osob i v těch nejextrémnějších podmínkách, jako je vysoká nadmořská výška, neklidná vodní hladina, jeskyně nebo důl. Nosítka je možné využívat i při záchranných akcích pomocí lanových technik. Evakuační nosítka Spencer jsou unikátní tím, že při jakékoliv manipulaci zaručují stálý pevný tvar a rovnoměrné rozložení hmotnosti postiženého. Tím je zaručen jeho bezpečný přesun do zdravotnického zařízení bez jakéhokoliv poškození páteře. Nosítka Spencer dále disponují hliníkovým rámem s úchyty, které jsou součástí konstrukce po celém obvodu nosítek. Uvnitř nosítek je odnímatelná matrace, která je voděodolná, odolná proti otřesům a jejíž součástí jsou pásy pro zajištění zraněného.  

My jsme do našeho sortimentu zařadili tři modely nosítek značky Spencer. Nyní vám je podrobněji popíšeme.



Spencer nosítka Shell

Tato robustní, odolná a spolehlivá evakuační nosítka jsou určena pro transport jedné osoby a jejich maximální zatížení je 280kg. Skořepina evakuačních nosítek Spencer Shell je vyrobena z vysoko hustotního polyetylenu a je spojena rámem z hliníku, který zaručuje jejich pevnost. Úchyty, které jsou součástí konstrukce, jsou umístěny po celém obvodu nosítek. Uvnitř nosítek je odnímatelná matrace, která je voděodolná, odolná proti otřesům a zaručuje pevné zajištění páteře. Součástí odnímatelné matrace jsou pásy pro zajištění postiženého. Jejich délka je 2140mm, výška 190mm a šířka 650mm. Hmotnost nosítek je 13,5kg a na našem e - shopu jsou k dispozici v oranžové barvě.



Spencer dvoudílná nosítka Twin Shell

Jak už z názvu vyplívá, tato nosítka je možné rozložit na dva díly. Tím se stávají lépe skladné a přenositelné. Pro zajištění dokonalého držení mezi těmito díly, jsou nosítka opatřeny čtyřmi pevnostními nylonovými kužely. Nosítka jsou určena pro transport jedné osoby a jejich maximální zatížení je 280kg. Skořepina dvoudílných evakuačních nosítek Spencer Twin Shell je vyrobena z vysoko hustotního polyetylenu a je spojena rámem z hliníku, který zaručuje jejich pevnost. Úchyty, které jsou součástí konstrukce, jsou umístěny po celém obvodu nosítek. Uvnitř nosítek je odnímatelná matrace, která je voděodolná, odolná proti otřesům a zaručuje pevné zajištění páteře. Součástí odnímatelné matrace jsou pásy pro zajištění postiženého. Jejich délka je 2140mm, výška 190mm a šířka 650mm. Délka rozložených dílů je 1180mm, a hmotnost je 14,8kg. Na našem e - shopu jsou k dispozici v oranžové barvě.



Spencer nosítka Dakar

Tento model nosítek Spencer je oproti jiným modelům opatřen dvěma kolečky s kuličkovými ložisky. Tím je zaručen pohodlnější transport postiženého. Nosítka jsou určena pro transport jedné osoby a jejich maximální zatížení je 356kg. Skořepina evakuačních nosítek Spencer Dakar je vyrobena z vysoko hustotního polyetylenu a je spojena rámem z hliníku, který zaručuje jejich pevnost. Úchyty, které jsou součástí konstrukce, jsou umístěny po celém obvodu nosítek. Uvnitř nosítek je odnímatelná matrace, která je voděodolná, odolná proti otřesům a zaručuje pevné zajištění páteře. Součástí odnímatelné matrace jsou pásy pro zajištění postiženého. Jejich délka je 2240mm, výška 190mm a šířka 640mm. Nosítka disponují hmotností 16,5kg. Na našem e - shopu jsou k dispozici v oranžové barvě.



Ke všem výše uvedeným nosítkům lze doobjednat nastavitelné závěsné popruhy Spencer STX 519, které jsou určeny pro transport zraněného nad zemí. Popruhy je možné připevnit např.  k vrtulníku, k trojnožce nebo k jinému závěsnému zařízení. Závěsné popruhy Spencer STX 519 jsou vyrobeny z nylonu, mají modro – červenou barvu a pojmou zátěž až 450kg.


Spolehlivost, kvalita, bezpečnost = evakuační a záchranná nosítka Spencer. To stojí za zvážení, co myslíte?

Spencer nosítka Shell oranžová

Spencer dvoudílná nosítka Twin Shell oranžová

Spencer nosítka Dakar

Spencer popruhy Bridle pro nosítka STX 519