Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Rádi byste se dozvěděli, co je to slackline?

Představujeme koníček a sport: moderní provazochodectví.

Představujeme koníček a sport: moderní provazochodectví.


Zkráceně pojem slack znamená balancování, chození a skákání na popruhu upevněném mezi dvěma body, například stromy nebo stožáry. Jedná se o tzv. moderní provazochodectví.

Na rozdíl od chození po provazu není popruh, řečený také lajna, na slackline natažený napevno, ale je více nebo méně pružný. Počátky této nové zábavy a sportu lze vystopovat v Kalifornii, kde si lezci krátili volnou chvíli chozením po řetězech u místních parkovišť.

Je to tedy způsob, jak trávit volný čas, jak se odreagovat od každodenního stresu a tzv. vypnout. V současném moderním pojetí můžeme říci, že se jedná i o druh životního stylu.

Tzv. slacklinisté propadli kouzlu balancování na lajně natažené pár centimetrů nad zelenou loukou, nad vodou, či existují i adrenalinový labužníci vznášející se na lajně vysoko mezi skalami v magické prázdnotě mezi nebem a zemí.

Slacklinu můžeme tedy napnout téměř kdekoliv. Ať už pro děti mírně nad zemí na zahradě mezi dvěma stromy, na školní zahradě mezi dvěma pevnými body nebo na louce či v lese na letním táboře. Variant nalezneme jistě celou řadu. Pokročilí a zkušení slacklinisté pravděpodobně budou volit již náročnější a záživnější místa, aby mohli vnímat prostor prázdnoty.

Na našem e-shopu vám nabízíme tyto sety Slacklinů:


Singing Rock set SLACKLINE – délka 15m

Tento set je ideální pro začátečníky např. do škol v přírodě, pro lezecké školy nebo může být využit pro tréninkové účely. Dvoubarevný popruh má šíři 25mm, je velice lehký a disponuje výbornými vlastnostmi. Jistě oceníte rychlou instalaci setu díky ráčně. Ukotvení kolem pevného bodu je řešeno pomocí Rock&Lock spon. Set je řešen co nejjednodušeji, aby i úplný začátečník neměl problém s instalací. Tento set v délce 15m obsahuje dvě šité kotvící smyčky se zakomponovanými oky, 15m slackline popruhu s ušitým okem, 1 ráčnu a přepravní tašku. Tento set je určen pro použití nízko nad zemí do maximální výšky 1m.



Singing Rock set SLACKLINE – délka 25m

Set je opět určen spíše pro začátečníky. Má stejné parametry a vlastnosti jako set Singing Rock SLACKLINE v délce 15m. Ovšem set Singing Rock SLACKLINE v délce 25m obsahuje dvě kotvící smyčky, 25m dlouhý popruh s ušitým okem, jednu pomocnou smyčku na multi-pull systém, jeden šekl, dvě oválné ocelové karabiny, jeden lock pin, dva O-kroužky a přepravní tašku.



Láká vás slackline vyzkoušet? Slunečné počasí začíná lákat ven, tak není co řešit. Hurá na lajnu!

Singing Rock set SLACKLINE 15m

Singing Rock set SLACKLINE 25m