Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Nově na našem e-shopu: Boll – český specialista na výrobu batohů a spacáků

Kvalitní, funkční, spolehlivé a testované výrobky. To je značka Boll.

Proč jsme se rozhodli zařadit do našeho sortimentu výrobky české firmy Boll? Zaujala nás jejich kvalita, detailní propracování výrobků, zohlednění zdravotních aspektů uživatelů a v neposlední řadě také filozofie firmy. Ta je založena v první řadě na funkčnosti, na dokonalém posazení vyrobených batohů na zádech a spolehlivosti.

Firma Boll byla založena panem Luďkem Pravdou v roce 1997. Dnes firma Boll vyrábí přes 50 typů produktů, od batůžků pro děti, po školní batohy, batohy do města i batohy pro náročnou turistiku. Dále se věnuje výrobě spacáků a dalších doplňků pro outdoorové aktivity. Jejich výrobky se stali oblíbenými jak u českých, tak i u zahraničních zákazníků.



Údržba batohů BOLL

Batohy BOLL jsou navrženy a vyrobeny tak, aby sloužily po mnoho let. Aby tomu tak opravdu bylo, je vhodné dodržovat jistá pravidla používání a údržby těchto výrobků. My vám nabízíme několik malých rad, jak se o batohy Boll správně starat: 

1. Pro čištění a mytí NIKDY nepoužívejte chemické čistící roztoky a rozpouštědla. Mohlo by dojít k poškození vodonepropustné a vodoodpudivé úpravy látky.

2. Batohy NIKDY neperte v pračce a nepoužívejte sušičku. Mohlo by dojít k poškození povrchových úprav.

3. Doporučujeme ruční praní pouze v mýdlovém roztoku. V případě většího znečištění můžete použít jemný silonový kartáček. Bahno a podobnou organickou špínu nechte nejprve zaschnout, pak odstraňte jemným silonovým kartáčkem. Mořskou sůl lze nejlépe odstranit mácháním ve studené vodě. Nadměrné kartáčování látky může poškodit povrchové úpravy materiálů.

4. Po vyčištění a umytí batoh pozvolna sušte při pokojové teplotě. NIKDY ho nevystavujte horkému vzduchu a sálavému teplu. Při sušení otevřete všechny zipy.

5. Chemické látky používané v některých repelentech proti hmyzu rozkládají umělé hmoty. Chraňte batoh před stykem s těmito látkami.

6. Batoh skladujte pouze v suchém stavu a na suchém a chladném místě, zbytečně ho nepřekládejte. Nevystavujte ho zbytečně UV záření.

Níže vám představíme některé námi vytipované outdoorové a školní dětské batohy Boll, které lze objednat na našem e-shopu.  


Boll dětský batoh RANGER 38-52

Jedná se o největší z dětských trekingových batohů značky Boll. Disponuje objemem 38 litrů, ale lze ho zvětšit až do objemu 52 litrů. Je určen pro děti, které dosahují výšky 130cm a více. Tento batoh je velice kvalitně vybaven. Nabízí dvě komory, 3D přední kapsu a stavitelný zádový systém B2, který zaručuje komfortní a zdravé nošení. Batoh je vybaven reflexními prvky pro bezpečnou viditelnost vašeho dítěte, stavitelným hrudním popruhem, anatomickými ramenními popruhy a bederním pásem. Dětský outdoorový batoh Boll RANGER 38-52 má dále kompresní popruh pod víkem, hlavní komoru s horizontální přepážkou a plochou kapsou. Batoh je kompatibilní pro vodní rezervoár. Ochranná pláštěnka je jeho součástí. Batoh je k dispozici v červené, khaki a modré barvě.



Boll dětský batoh KOALA 10

Praktický víceúčelový dětský batoh pro malé cestovatele, který je vhodný na výlety, sportovní aktivity, na dětské poklady i do školky. Dětský batoh Boll KOALA 10 disponuje objemem 10 litrů a je určen pro dětskou výšku od 90cm. Batoh dále nabízí řadu bezpečnostních reflexních prvků vepředu i vzadu, ergonomicky navržené ramenní popruhy, hrudní a bederní dotahovací popruh. Hlavní komora je vybavena síťovinovou kapsou na zip. Měkce polstrovaný a vyztužený zádový panel zaručuje zdravé nošení. Tento batůžek je k dispozici v červené, modré, růžové, limetkové a tmavě fialové barvě s různými motivy zvířátek



Boll dětský batoh SMART 22

Špičkový školní batoh o objemu 22l, který je určen pro děti  navštěvující základní školu. Jedinečností batohu Boll SMART 22 je anatomicky a ergonomicky korektní zádový nosný systém SP System, který umožňuje přesné nastavení podle proporcí dětského těla. Bederní pás umožňuje rozložení až 80% hmotnosti batohu na bokách, čímž je minimalizováno negativní zatížení dětské páteře a ramen. Tělo batohu je přizpůsobeno potřebám dnešních školáků a možnosti správně pracovat s těžištěm batohu. Hlavní komora batohu má pořadač na A4 a A5 sešity a dvě kapsy ze síťoviny pro přehledné organizování školních pomůcek. Jeho součástí je řada bezpečnostních reflexních prvků vepředu, vzadu i z boku. Batoh si získal oblibu nejen v ČR, ale také v zahraničí. Tento školní batoh je dostupný v červené, modré, tmavě fialové a v černé barvě.



Boll batoh RAVEN 45-55

Tento multifunkční universální batoh je vhodný pro rozmanité typy výletů, treků a cyklistických výletů. Batoh Boll RAVEN 45-55 je vhodný do jakéhokoliv počasí a v kterémkoliv ročním období. Disponuje objemem 45l - 55l. Součástí batohu je pláštěnka, která dodává účinnou ochranu nejen při dešti, ale svou barvou a reflexními prvky zvyšuje ochranu i při snížené viditelnosti. Batoh je vybaven řadou praktických detailů, funkčních kapes a přihrádek. Bederní pás je anatomicky tvarovaný v provedení Real-3DTM, což zaručuje skutečný prostor v kapsách i při pevném uchycení kolem pasu nebo boků. Batoh je kompatibilní s vodním rezervoárem. Batoh Boll RAVEN 45-55 je dostupný ve dvou barvách (černá s červenou, černá s modrou).



Boll batoh TRAIL HEAD 32

Praktický a univerzální batoh o objemu 32l je určen pro sportovní aktivity, ale také pro každodenní nošení. Zádový systém zaručuje komfortní nošení batohu Boll TRAIL HEAD 32. Batoh disponuje optimálním a stabilním držením na zádech nejen při chůzi, ale i při všech ostatních sportovních aktivitách. Zádové polstrování Tubular StripesTM se systémem Dynamic Air FlowTM umožnuje vysokou cirkulaci vzduchu kolem zad a rovnoměrné rozložení hmotnosti batohu po celé délce zad. Anatomicky tvarované ramenních popruhy zaručují komfortní nošení. Bederní pás je anatomicky tvarovaný, vnitřní prostory hlavní komory a přední 3D kapsy jsou šikovně členěny řadou propracovaných kapes a přihrádek. Součástí je pláštěnka, která dodává účinnou ochranu nejen při dešti, ale svojí barvou a reflexními prvky zvyšuje ochranu i při snížené viditelnosti. Dostupný v červené a modré barvě.



Boll batoh PROPHET 20

Elegantní propracovaný batoh o objemu 20 litrů v uhlazeném business stylu. Batoh Boll PROPHET 20 je navržen pro uživatele, kteří oceňují kvalitní zpracování a materiály. Batoh dále nabízí velice komfortní nošení, dvě komory a přední 3D kapsu, ochrannou polstrovanou kapsu na tablet a laptop o velikosti až 14", speciálně polstrované dno, řadu vnitřních a externích kapsiček, pořadač na dokumenty, anatomické ramenní popruhy, vzdušné a komfortní zádové polstrování. Batoh Boll PROPHET 20 je dostupný ve třech barvách (černá, šedo-modrá, šedo-fialová).



Tak co myslíte? Stojí za úvahu vybavit kvalitním batohem sebe i vašeho malého turistu či školáka? Věříme, že vás česká značka Boll zaujala a nalezne si své obdivovatele i z řad našich zákazníků. Přejeme pohodlné nošení! 

Boll dětský batoh SCHOOL MATE 18

Boll batoh RAVEN 25-30