Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Ekodrogerie značky TEAL

Prací gely, mycí prášek, čistič lahví, gel na nádobí. To je nová ekologická drogerie.

Prací gely, mycí prášek, čistič lahví, gel na nádobí. To je nová ekologická drogerie.


Na náš e-shop zařazujeme novinku na českém trhu, českou ekologickou drogerii značky TEAL. Proč? Zaujal nás příběh, jak tato ekodrogerie vzniká, a zároveň čistota produktů. Všechny produkty značky TEAL jsou čistě přírodní, protože:  

neobsahují ropné látky, fosfáty / fosfonáty, optické rozjasňovače, enzymy, chlór, syntetickou parfemaci ani barviva! 

Jak tyto výrobky vznikají?

Příběh ekodrogerie TEAL začíná v podhůří Himalájí na severu Indie. Tam rostou stromy plodící mýdlové ořechy, které sklízejí a zpracovávají tamní ženy. Samy tento malý zázrak přírody odnepaměti používají pro očistu těla a praní prádla.

Mýdlové ořechy jsou slupky plodu stromu Sapindus mukorossi. Při namočení se z ořechů do vody vylučuje přírodní saponin, který funguje jako mýdlo. Jedná se proto o nejšetrnější metodu praní či mytí, a to jak ve vztahu k prostředí, tak i ke zdraví. Mýdlové ořechy jsou pak v České republice zpracovávány firmou TIERRA VERDE s.r.o., ze kterých vznikají výrobky denní potřeby. Používání těchto výrobků má příznivý dopad pro všechny zúčastněné. Pro indické ženy je sklizeň a zpracování mýdlových ořechů zdrojem příjmů a nezávislosti. No a my, koncoví zákazníci, používáním této ekodrogerie můžeme napomoci k čistějšímu a příznivějšímu světu kolem nás.



Jaké výrobky můžete nalézt na našem e-shopu?

Pro ty, kteří chtějí ekologicky pečovat o své funkční, outdoorové a sportovní oblečení, nabízíme prací gely. Pro funkční prádlo, textil z dutého vlákna a mikrovlákna je určen prací gel TEAL SPORT FUNCTION.

Na vlnu a funkční textil z merinoviny je určen prací gel TEAL SPORT MERINO.

Pro funkční prádlo, textil z dutého vlákna, mikrovlákna, membránové materiály a bavlnu je určen prací gel TEAL SPORT NEUTRAL.

Všechny tyto gely je možné objednat o objemu 250ml, 1000ml nebo 2000ml. Pro ty, kteří by měli doma rádi všechny tyto tři výrobky, je určen set pracích gelů TEAL 3v1 o objemu 3x 250ml.



Pro šetrné mytí nádobí nabízíme gel TEAL KITCHEN ON THE GO o objemu 250ml. Pro oplach a vymytí sportovních lahví mycí prostředek TEAL CLEAN CANTEEN o obsahu 200g nebo 1000g.

Pro cestování je určen univerzální prášek TEAL CLEAN & LIGHT TRAVEL, který se může použít jak na mytí nádobí, tak na praní nebo očistu celého těla.

Pro ženy, které si oblíbily nebo chtějí teprve vyzkoušet, je tu menstruační kalíšek TEAL GAIA CUP ve velikosti S nebo L.



Ženská část týmu worksafety se rozhodla, že některé eko výrobky TEAL vyzkouší. O výsledku spokojenosti vás budeme později informovat na našich stránkách.

TEAL prací gel SPORT FUNCTION

TEAL prací gel SPORT MERINO

TEAL prací gel SPORT NEUTRAL

TEAL prací gel set 3 v 1

TEAL gel na nádobí KITCHEN ON THE GO

TEAL oplach na sportovní lahve CLEAN CANTEEN

TEAL univerzální prášek CLEAN & LIGHT TRAVEL

TEAL menstruační kalíšek GAIA CUP