Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Nové slaňovací brzdy Petzl 2019

Třikrát I´D: pro práci ve výškách, záchranářství a spouštění.

Třikrát I´D: pro práci ve výškách, záchranářství a spouštění. 


A jsme tu opět, abychom vám představili další novinky značky Petzl pro rok 2019. Tentokrát to jsou slaňovací brzdy, které jsou určené pro výškové práce a stromolezení.


Petzl slaňovací brzda I´D S

První z nich je samoblokovací slaňovací brzda Petzl I´D S, která je primárně určena pro práce ve výškách a práce s lanovým přístupem. Tato slaňovací brzda disponuje ergonomickou rukojetí, která umožňuje pohodlnou kontrolu při slaňování. Integrovaný systém Anti-Panic a pojistka proti chybnému založení lana Anti-Error snižují riziko nehody způsobené chybou uživatele. Systém Auto-Lock umožňuje snadné polohování na pracovním stanovišti bez nutnosti manipulace s rukojetí nebo zajištění prostředku uzlem. Po zajištění je možné lano dobírat, aniž by bylo nutné s rukojetí manipulovat. Bezpečnostní západka umožňuje instalaci lana bez nutnosti odpojovat slaňovací brzdu z postroje. Brzda je určena pro lana o průměru 10 - 11,5mm s maximálním pracovním zatížením 250kg.



Petzl slaňovací brzda I´D L

Další novou slaňovací brzdou je Petzl I´D L, která je vybavena pojistkou proti panice, a která je primárně určena pro záchranářství. I tato slaňovací brzda disponuje ergonomickou rukojetí, která umožňuje pohodlnou kontrolu při slaňování. Pojistka proti panice se aktivuje, jestliže uživatel zatlačí na rukojeť příliš velkou silou: otočná vačka se uvolní, automaticky zablokuje lano a zastaví slaňování. Vačka, zabezpečená proti případné chybě, snižuje riziko nehody způsobené nesprávnou instalací prostředku na lano. Tvar vačky je navržen tak, aby zlepšil průchod lana při slaňování a umožňuje snadné povolování a dobírání lana. Brzda je určeno pro lana o průměru 12,5 - 13mm s maximálním pracovním zatížením 280kg.



Petzl slaňovací brzda I´D Evac

Poslední slaňovací brzdou, kterou představíme, je Petzl I´D Evac, která je určena pro spouštění z kotvícího bodu. Ergonomická rukojeť je speciálně umístěná pro ovládání zátěže z kotvícího bodu, čímž zaručuje pohodlnou kontrolu spouštění. Integrovaný systém Anti-Panic a pojistka proti chybnému založení lana Anti-Error, snižují riziko nehody způsobenou chybou uživatele. Dále systém Auto-Lock umožňuje snadné polohování na pracovním stanovišti bez nutnosti manipulace s rukojetí nebo zajištění prostředku uzlem. Po zajištění je možné lano dobírat, aniž by bylo nutné s rukojetí manipulovat. Bezpečnostní západka umožňuje instalaci lana bez nutnosti odpojovat prostředek z kotvícího bodu. Brzda je určena pro lana o průměru 10 - 11,5mm s maximálním pracovním zatížením 250kg.



Ke všem těmto slaňovacím brzdám je možné doobjednat otevřenou nebo zavřenou přídavnou brzdu, díky kterým bude manipulace se slaňovacími brzdami Petzl I´D pohodlnější a efektivnější. 

Všechny vychytané novinky značky Petzl již na našem e-shopu.

PETZL slaňovací brzda I´D S

PETZL slaňovací brzda I´D L

PETZL slaňovací brzda I´D EVAC

PETZL otevřená přídavná brzda pro I´D

PETZL zavřená přídavná brzda pro I´D