Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Jak vypadají ideální tašky na vybavení pro výškové práce a outdoor?

Vybrali jsme pro vás zástupce ideálních tašek a batohů, které využijete při horolezectví, výškových pracích a všech outdoor činnostech.

Outdoorové aktivity a práce v terénu patří mezi činnosti, které vyžadují vybavení, bez něhož se neobejdete. A čím praktičtější taška na vybavení, ve které tyto věci nosíte, bude, tím lépe. Vybrali jsme pro vás zástupce takových ideálních tašek a batohů, které využijete při horolezectví, výškových pracích a všech outdoor činnostech. Nabízí nejen praktické uskladnění věcí, ale mnohem více. Však zjistěte sami.


Co by měla splňovat ideální taška na vybavení?

Jestliže se chystáte do hor, k arboristickým zásahům, k pracem na plošinách nebo dokonce patříte mezi záchranáře, bezesporu by vaše taška na vybavení měla mít minimálně tyto základní vlastnosti:

Nepromokavý materiál. Svrchní materiál tašky by měl být z nepromokavého materiálu, aby věci uvnitř zůstaly suché i za nepříznivého počasí. S deštěm se při výstupech a outdoorových aktivitách setkáte často a ne vždy je možné se hned někam schovat.

Dobrá viditelnost. Tašky na vybavení pro výškové práce i výpravy do přírody by měly být ve výrazných barvách, které v trávě nepřehlédnete. Úplně nejlepší je, když jsou tašky a batohy na vybavení opatřeny reflexními prvky, díky kterým je snadno najdete za šera i v noci.

- Praktické rozložení kapes. Při výškových pracích, záchranných akcích a outdoorových aktivitách je velmi důležité mít veškeré vybavení přehledně uložené a hned po ruce v případě potřeby. A to tak, abychom jej nemuseli odkládat bokem, mimo tašku. Takto by totiž bylo velmi lehké jej ztratit v trávě nebo na barevně splývajícím povrchu.

Dostatečný prostor pro vše potřebné. Malý batůžek se sice dobře nosí, ale bohužel se do něj nevejde vše, co váš cíl vyžaduje. Batoh, který pojme vše potřebné, je ideálně o velikosti kolem 40 litrů, taška na vybavení kolem 75 litrů.

Pohodlné nošení. Věci na výškové práce, pro horolezectví a další outdoorové aktivity nepatří mezi nejlehčí. Jelikož jsou potřeba lana, přilby a další nezbytné vybavení, které něco váží, je vhodné je uskladnit do batohu s pohodlnými popruhy a vyztuženými zády nebo do tašky, která se dobře drží, případně která má kolečka.


Nepromokavá taška na kolečkách pro pohodlný převoz věcí

Výbornou zkušenost máme s praktickou taškou na kolečkách Singing Rock Movement z odolného a nepromokavého materiálu o objemu 130 litrů. Do ní se toho vejde opravdu hodně a navíc se všechny tyto věci pohodlně přepravují díky kvalitním kolečkům. Bez problému do ní uskladníte vše potřebné pro transport vybavení pro výškové práce, stromolezení, outdoor aktivity i běžné cestování. Částečně zpevněná konstrukce je zárukou, že je veškeré vybavení dobře uloženo, ale přitom se taška dobře vejde například do auta, aniž by zabírala zbytečně mnoho prostoru. Důkazem, že je tato taška oblíbená je takový zájem, že se nám na e-shopu často vyprodá.



Batoh na vybavení v revolučním designu Cross Pro

Pokud hledáte dostatek prostoru a opravdu dobře rozeznatelný batoh, pak je skvělou volbou právě batoh Courant Cross Pro XL o objemu 75 litrů. Jeho barvu v terénu opravdu nepřehlédnete. A co dalšího jej činí výjimečným a velmi praktickým? Po otevření během několika vteřin ihned vidíte celý jeho obsah a předměty můžete uskladnit podle jejich vlastností a využívání díky speciálním kapsám a upevněním:

Interiér
- 6 postranních kapes,
- kapsa přístupná z vnější strany bez rozevření batohu,
- odolná kapsa na křehké předměty,
- 2 kapsy na dokumenty,
- 2 řemínky pro přidržení lana a upevňovací body pro karabiny. 

Exteriér
- 2 skládací kapsy s elastickými popruhy na lahve nebo jiné předměty,
- 4 držáky s vysokou odolností,
- kapsa na dokumenty,
- upevňovací sada pro přilbu a nastavitelné popruhy.

Batoh disponuje velmi odolnými zipy a můžete si tak být jisti, že vaše vybavení bude maximálně chráněno. A navíc ušetříte spoustu času při hledání potřebných věcí, bude totiž nulový. 



Profesionální vak pro snadný a rychlý přístup k věcem

Vak na vybavení Beal Combi Pro je taková přenosná skříň. Vše je v něm krásně srovnáno, viditelné a rychle přístupné. Levou zadní do něj uskladníte vše nezbytné a díky "quick release" to i zase snadno objevíte. Jeho úhledná organizovanost vás možná ze začátku překvapí, ale hned si ji zamilujete. A pro jeho perfektně žlutou barvu ho najdete za každých okolností.



Na worksafety.cz ale najdete mnohem více batohů, tašek a vaků, které se perfektně hodí jak pro výškové práce, stromolezectví, horolezectví a všechny outdoorové aktivity. Tak koukněte.