Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Máte zachycovač pádu CT Easy Speed?

Prosím čtěte a proveďte kontrolu svého výrobku.

Prosím čtěte a proveďte kontrolu svého výrobku.


Společnost Climbing Technology preventivně stahuje z oběhu pohyblivé zachycovače pádu Easy Speed,  jejichž výrobní čísla obsahují 0120 nebo 0220. Důvodem tohoto bezpečnostního upozornění je možné zpoždění při zablokování se na laně v případě zachycení pádu. 

Dochází k tomu v případě, kdy uživatel rukou uchopí otočnou bočnici na laně založeného zachycovače a zatlačí na ni směrem k vačce. A právě tento tlak je důvodem zpoždění blokovací funkce a to i opuštění zachycovače rukou.



Toto se týká pouze pohyblivých zachycovačů pádu EASY SPEED (kód výrobku 2F714), jejichž výrobní číslo (číslo šarže) obsahuje:

0120

0220

Pokud vlastníte tento zachycovač s uvedenými čísly, musíte jej ihned přestat používat a provést kontrolní zkoušku! 



Kontrolní zkouška

To, jestli se tato závada zachycovače týká, a tedy zda má být zachycovač stažen z oběhu, pozná uživatel podle toho, zda se otočná bočnice může volně pohybovat.

Postup zkoušky:

1. Otevření otočné bočnice. 

2. Zavěšení otevřeného zachycovače za připojovací bod pevné bočnice (níže pod videem obrázek A). 

3. Následuje pomalé zavírání otočné bočnice s tím, že: 
- pokud zachycovač zůstane nehybně viset a otočná bočnice se otáčí směrem vzhůru (níže pod videem obr. B), vše je v pořádku a zachycovač lze nadále používat,
- pokud ale bočnice zůstává nehybná a dochází k pohybu celého zachycovače (níže pod videem obr. C), je nutné zachycovač přestat používat a vrátit výrobci (podle pokynů uvedených níže).

Video návod pro kontrolní zkoušku: 


Instrukce pro vrácení zachycovače pádu

Climbing Technology žádá uživatele dotčených zachycovačů, aby jej kontaktovali a domluvili se na zaslání zachycovačů. Náklady na dopravu hradí výrobce. 

Kontaktní údaje výrobce:
Email: recall@aludesign.it
Tel: +39 035 78 35 95  

Adresa pro doručení:
Climbing Technology, a brand of Aludesign S.p.A.
Via Torchio
2224034 Cisano Bergamasco (BG)
ITALY 

Výrobce zároveň žádá, aby odesílatel uvedl své konstantní údaje (jméno, příjmení, adresu, email, telefonní číslo) a to jak na zásilku, tak je vložil dovnitř zásilky k zachycovači. Tyto údaje budou sloužit k zaslání nového zachycovače. 

Společnost Climbing Technology se omlouvá za způsobené nepříjemnosti. Bezpečnost uživatelů je pro ni nejvyšší prioritou a za bezpečnost a kvalitu svých výrobků ručí. Nový zachycovač proto dotčeným uživatelům pošle co nejdříve.