Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

21. Mistrovství ČR ve stromolezení se kvapem blíží!

Již za měsíc, tedy od 10.6. do 12.6., začínají stromolezecké závody v Arboretu Nový Dvůr.

Již za měsíc, tedy od 10.6. do 12.6., začínají stromolezecké závody v Arboretu Nový Dvůr.


Přátelé a fanoušci stromolezení,

konečně, po dlouhé pauze máte možnost se zúčastnit přehlídky mistrovského umu stromolezení! Letošní soutěžní klání se koná od 10.6. do 12.6., v malebném Arboretu Nový Dvůr. Třídenní akce zasvěcená arboristice a stromolezení, obohacená o doprovodný program, tematické workshopy i přednášky. Již tradiční závody jsou ideální místem pro setkání arboristů, stromolezců ale i pro laickou veřejnost, zkrátka pro celou rodinu. 

Pro novinky a více informací, navštivte webové stránky MČR ve stromolezení nebo FB profil soutěže.

Samozřejmě, na soutěži můžete navštívit a pozdravit i nás-tým worksafety.cz, s naším "super arbo" vybaveným stánkem. :-) 



V jakých disciplínách se bude letos závodit?

  • Instalace lana do koruny -  je časově měřená disciplína, jež ověřuje schopnost soutěžícího přesně umístit vrhací lanko s váčkem a/nebo lezecké lano.
  • Práce v koruně - prověřuje schopnost lezce pohybovat se v koruně stromu pomocí lezeckého lana a sedacího úvazu.
  • Záchrana zraněného - je časová disciplína, která testuje schopnost soutěžícího bezpečně vylézt ke zraněnému lezci, který není schopen sestupu.
  • Výstup po laně - ověřuje schopnost lezce použít efektivně a bezpečně jím vybraný a schválený výstupový systém. Disciplína ověřuje schopnost soutěžícího připojit výstupový systém na instalované lano, výstup ke zvonku a přejištění se na slaňovací systém.
  • Výstup po větvích - ověřuje schopnost soutěžícího vylézt ze země po stromě předem připravenou trasou do výšky přibližně 18 metrů. 
  • Mistrovské klání - je vrcholná finálová disciplína mistrovství. Nejlepší soutěžící ze základního kola závodů postupují do mistrovského klání, aby bojovali o titul vítěze. 

Prohlédněte si galerii a připomeňte si atmosféru z MČR 2019