Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Půdní kondicionéry TerraCottem jsou to pravé pro zdravý růst rostlin!

Nově v našem sortimentu naleznete půdní kondicionéry, které nabízejí spoustu výhod pří výsadbě rostlin.

Nově v našem sortimentu naleznete půdní kondicionéry, které nabízejí spoustu výhod pří výsadbě rostlin.


Společnost TerraCottem byla založena v roce 1993 s jednoduchým cílem - propojit technické know-how s obchodní infrastrukturou, aby tato technologie půdních kondicionérů byla dostupná pro lidi po celém světě. Dnes je technologie TerraCottem distribuována do více než 40 zemí světa, kde svou inovativní technikou umožňuje v zemědělství a při výsadbě rostlin lepší využití a omezení vyplavování živin, úspory na vodě, růst rostlin v chudých půdách a především, umožňuje růst vegetace i v náročných klimatických podmínkách.



Co je půdní kondicionér?

Půdní kondicionér je produkt určený k obohacení a zlepšení půdy pro rostliny. Jeho cílem je poskytnout půdě potřebné živiny, zlepšit její strukturu, zadržování vlhkosti a zvýšit její biologickou aktivitu. Existuje mnoho různých typů půdních kondicionérů, které se liší svou složkou a účelem. Některé kondicionéry se zaměřují na dodávání živin do půdy, jako je dusík, fosfor nebo draslík. Tyto živiny jsou nezbytné pro růst a vývoj rostlin. Jiné kondicionéry se zaměřují na zlepšení struktury půdy a zvýšení její schopnosti zadržovat vlhkost. Tyto kondicionéry mohou obsahovat organickou hmotu, jako je kompost, rašelina nebo půdní humus, které zlepšují strukturu a vodní retenci půdy. Půdní kondicionér se aplikuje na půdu před výsadbou rostlin nebo během vegetačního období. Výhody použití půdního kondicionéru zahrnují zvýšení výnosu plodin, zlepšení kvality půdy, podporu mikroorganismů a zlepšení zdraví rostlin.


TERRACOTTEM půdní kondicionér UNIVERSAL 

První novinkou v sortimentu je TerraCottem půdní kondicionér Universal. Tento půdní kondicionér slouží k obohacení půdy a k podpoře růstu rostlin, který se aplikuje při výsadbě rostlin nebo krátce před výsevem. Aplikace se provádí pouze jednou a přináší mnoho výhod. TerraCottem Universal přispívá k zdravějším rostlinám a vyšší úrodě, co více, zvyšuje poměr přežití rostlin a zlepšuje retenční schopnost vody a umožňuje její úsporu až o 50 %. Dále podporuje silnější, hlubší kořenový systém a rychlejší rovnoměrné zakořenění rostlin, větší odolnost vůči suchu a nemocem. S TerraCottem Universal získáte kvalitní půdní kondicionér, který vám pomůže dosáhnout zdravého a produktivního růstu rostlin. Tento produkt je neustále inovován a vylepšován, aby poskytoval ještě lepší výsledky a snižoval náklady na pěstování. TerraCottem Universal je široce využíván v mnoha směrech lesnictví či zemědělství, včetně výsadby stromů, keřů a při zalesňování atd.

TERRACOTTEM půdní kondicionér UNIVERSAL nabízíme o hmotnostech 750 g, 5 kg, 10 kg a 20 kg.



TERRACOTTEM půdní kondicionér ARBOR

Jako další novinku od společnosti TERRACOTTEM vám představujeme TERRACOTTEM ARBOR, který byl speciálně vyvinut pro sázení stromů a keřů. Tento produkt obsahuje polyakrylové polymery nové generace (PA), které zahrnují důležité huminové kyseliny. Tyto kyseliny přispívají k lepší retenci vody, struktuře půdy, mikrobiální aktivitě a také lépe zadržují specifická hnojiva pro stromy s prodlouženou životností až 12 měsíců. Tato kombinace složek umožňuje snadnou aklimatizaci stromů na místě výsadby, podporuje růst kořenů a rostlin a zvyšuje míru přežití stromů. TERRACOTTEM ARBOR také pomáhá snižovat náklady na přesazování a minimalizuje nutnost opakovaného sázení. Jako předchozí půdní kondicionér, tak i tento, se aplikuje při sázení stromů a keřů a provádí se pouze jednou. S TERRACOTTEM ARBOR získáte inovativní půdní kondicionér, který pomůže s aklimatizací, životaschopností a odolností stromů a keřů, hlavně při jejich výsadbě. 

TERRACOTTEM půdní kondicionér ARBOR nabízíme ve dvou hmotnostech balení, a to 10 kg a 20 kg.


TERRACOTTEM půdní kondicionér ARBOR 10 kg

TERRACOTTEM půdní kondicionér ARBOR 20 kg

TERRACOTTEM půdní kondicionér UNIVERSAL 10 kg

TERRACOTTEM půdní kondicionér UNIVERSAL 20 kg

TERRACOTTEM půdní kondicionér UNIVERSAL 5 kg

TERRACOTTEM půdní kondicionér UNIVERSAL 750 g