Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Trička TEUFELBERGER pomáhají africkým ženám

Zakoupením trička značky Teufelberger přispíváte ženám z Burkiny Faso na obnovu jejich lesů a tím i na novou šanci do života.

Již celou řadu let je značka TEUFELBERGER spojena se stromy a lesem, řadí se totiž ke světovým výrobcům arboristického vybavení a pomůcek a například arboristický postroj TreeMOTION nemá na trhu konkurenci. Stejně tak lana a cambium savery z dílny rakouského výrobce jsou aboslutní zárukou kvality, která vychází z inovativních nápadů a dlouhého a náročného procesu testování výrobků v praxi.

V současné době přichází TEUFELBERGER s ojedinělým projektem Women´s Forest Livelihoods ve spolupráci s charitativní organizací TREE AID, za účelem zlepšení života chudých afrických rodin, zejména však žen, a obnovy lesního hospodářství. Pro zviditelnění tohoto projektu a zapojení co největšího počtu lidí uvádí na trh trička SAVE TREES. SAVE LIFE, jejichž zakoupením přispějete právě tomuto projektu. 1 euro z každého prodaného trička je věnováno projektu Women´s Forest Livelihoods.

Projekt Women´s Forest Livelihoods v Burkina Faso v západní Africe spadá pod charitativní organizaci TREE AID, jenž se od roku 1987 aktivně účastní dlouhodobé pomoci proti hladomoru v Africe. Organizace věří, že stromy výrazně snižují zranitelnost komunit ve venkovských suchých oblastí. Současná strategie organizace rozšiřuje původní koncept a zaměřuje se celkově na lesní hospodářství a jeho využití k zaručení obživy obyvatel.

Burkina Faso je jednou z nejchudších zemí na světě, kde je 90% populace, kterou tvoří mix etnických skupin žívících se převážně zemědělstvím, kočovným pastevectvím a obchodováním, závislá na obživě v zemědělském sektoru. Bohužel nepříznivé přírodní podmínky, nevyrovnanost srážek a velké sucho mají velký negativní vliv na pěstování potravin, stejně jako odlesňování, které mění strukturu krajiny a vlastnosti zemědělské půdy.

Projekt Women´s Forest Livelihoods pracuje s 30 komunitami, kdy pomáhá ženám zřídit a provozovat malé podniky, které se zabývají prodejem věcí získaných z plodu stromů. Umožnuje jim koupit zásoby jídla na pomoc své rodiny v době suchých měsíců, mohou si dovolit boty, poslat své děti do školy, stejně jako zakoupit potřebné léky. Tímto způsobem se rodiny dostávají z chudoby a zároveň chrání a zlepšují své životní prostředí.

Krom práce přímo s konkrétními lidmi organizuje tento projekt i výsadbu stromů, čímž chrání a obnovuje krajinu. Základem této činnosti je školení žen o způsobu sadby stromů, následné péči o stromy, ale i o způsobu, jak zpracovávat med a bambucké máslo. Každá žena, která projde tímto školením, dostává bezpečnou práci se stálým příjmem, mnohdy první takovou v jejím životě. Tím se stane nezávislou na tradičním patriarchálním způsobu života: může se tak postarat o své děti, což právě v Africe znamená nakrmit je, poslat je do školy, zakoupit oblečení, boty či léky.

Hlavním pilířem projektu je zřízení skupin po 6 ženách, které se starají a chrání 1000 hektarů lesa. Zároveň se organizace stará o bezpečný přístup do lesů, podporuje úlohu žen ve vedení dílčích projektů, zvyšuje produkci potravin používáním moderních, ale šetrných zemědělských technik. Organizace již založila 12 ukázkových polí a několik lesních školek, na kterých jsou ženy školeny, jak správně hospodařit. Dalším aktivitou Women´s Forest Livelihoods je zakládání skupin věnujících se včelařství, neboť med je v Burkina Faso, stejně jako bambucké máslo, cenným prodejním artiklem. V neposlední řadě je cílem organizace vysázet 87.000 stromů.

Přejete-li se zúčastnit projektu, stačí zakoupit TEUFELBERGER Burkina Faso tričko (v pánském nebo dámském střihu) a přispět tak dobré věci. Máte-li zájem darovat více než jedno euro, můžete darovat jakoukoliv částku prostřednictvím formuláře organizace TREE AID.