Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Den integrovaného záchranného systému v Praze a my budeme u toho

Přijďte se podívat v sobotu 29. srpna do pražských Holešovic na to nejlepší ze složek integrovaného záchranného systému ČR. Rádi Vás uvidíme na stánku Worksafety.cz!

Na volných plochách výstaviště Praha - Holešovice (Bruselská cesta) se v sobotu 29. srpna od 13 do 18 hodin bude poprvé konat přehlídka nazvaná Den integrovaného záchranného systému (IZS), kde se představí vozidla, technika a vybavení hasičů, Armády ČR, záchranářů a dalších složek integrovaného záchranného systému. Čeká Vás bohatý program plný nejen unikátních vozů, které nejsou běžně k vidění. Tento den plný záchranářské techniky je určen rodinám s dětmi, mládeži, ale i všem dospělým, kteří se o toto téma jakkoli zajímají a nebo si chtějí prohlédnout představované sbory, jednotky a jejich vybavení. Vstupné je ZDARMA.

Až bude procházet mezi jednotlivými účastníky, zastavte se i ve stánku worksafety.cz, kde si budete moct prohlédnout a osahat ty nejkvalitnější a nejnovější kousky lezeckého vybavení určené speciálně pro záchranáře.

Těšíme se na viděnou v Praze!

Program

Hasičský záchranný sbor Praha předvede velký cisternový vůz (CAS), výškovou plošinu nebo žebřík, řezání materiálu vodním paprskem (CCS Cobra), kontejner nouzového přežití a zásahovou jednotku s hydraulickým vyprošťovacím zařízením. Na místě bude i tématický stánek.

Český červený kříž se akce také samozřejmě účástní se svými stánky s výukou první pomoci.

Armáda ČR bude prezentovat obrněný transporter Pandur, obrněná vozidla Iveco a Land Rover, čtyřkolky Bombardier, zbraně a vybavení výsadkářů a v neposlední řadě se představí vojenská policie.

Policie ČR bude na místě se svým kompletním vozovým parkem a chybět nebude ani policejní vrtulník. Městká policie Praha pak na celé akci představí obšírný průřez svou kolovou technikou, jako například hlídkové zásahové vozidlo, speciální vozidlo pro svoz podnapilých, vozidlo pro technické zásahy (s pilami, řezačkami), vozidlo s vyhledávacím systémem pro ukradená vozidla, mobilní radarová technika a technika pro říční oddíl, vč. Potápěčského oddílu s člunem. Chybět nebude ani jízdní oddíl na koních, služební psovodi nebo záchranáři. Kromě toho se můžete těšit na motocykly, kola, Segway, mobilní IC autobus a odchytové vozidlo ze zvířecího útulku v Tróji.

HZS Letiště Václava Praha se uvede s hasičským speciálem Panther.

Správa služeb Hl. m. Prahy bude mít výstavu o povodních v Praze a při té příležitosti seznámí návštěvníky s protipovodňovými zábranami a vyprošťovacím tankem.

Chybět nemůže ani Zdravotnická záchranná služba Praha (ZZS Praha), která ukáže svá běžná vozidla, ale i záchranný kamion Golem.

Kynologická záchranná brigáda bude zastoupena psovody a lezci speleologické záchranné služby.

Současnou i historickou hasičskou techniku uvidíte díky Sboru dobrovolných hasičů.

Správa státních hmotných rezerv odprezentuje ukázky zásob a vybavení.

Součástí akce jsou mimo jiné i rozsáhlé prezentace spolků zaměřených na kurzy první pomoci, nabídky vybavení pro krizové situace, kurzů sebeobrany, požární prevence apod.