Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

GEFA je tu! Certifikovaný společník pro dynamické vazby stromů!

Představujeme produkty německé značky, které jsou nyní k dostání na worksafety.cz

V uplynulých letech proběhl velmi razantní vývoj nových, flexibilních a ještě silnějších systémů pro zajištění korun stromů. Společnost GEFA Produkte® Fabritz GmbH nezůstala nijak pozadu, na tomto vývoji se rovněž podílela svými dutými lany, popruhy a pásy se smyčkou.

Gefa se neustále snaží držet krok s vývojem a nabízet na trhu, co možná nejsofistikovanější výrobky s cílem nabídnout svým zákazníkům nejnovější technické vychytávky. Společnost GEFA si myslí, že tento úkol je splněn jen tehdy, když se v individuálních případech mohou používat systémy, které zohledňují pracovní postupy a teorie téměř všech odborníků z oboru.

Náš tým se již delší dobu poohlížel po systému dutých lan pro dynamické jištění stromů dokud nepoznal Gefu, jejíž jedinečnou výhodou je certifikace lan, která je prováděna v Německu, v institutu Germanischer Lloyd. Ve srovnání s jinými značkami nabízí Gefa nejrozsáhlejší paletu tonáže dutých lan vyrobených z polyesteru nebo polyamidu: od 2t do 10t. Nespornou výhodou jsou kontrolní vlákna, která indikují případné přetížení lana, díky čemuž lze snadno posoudit aktuální stav vazby stromu. V neposlední řadě systém GEFA zahrnuje barevné dutinky, které slouží pro identifikaci stáří instalované vazby



Stabilizace stromů
Dynamická vazba korun stromů má chránit zajištěnou větev nebo kmen před prasknutím, popř. má zachytit části koruny, které padají při selhání defektu, aby nedošlo k věcným škodám, k újmám na zdraví osob, anebo k poškození samotného stromu. U společnosti GEFA si můžete vybrat z rozsáhlé palety výrobků, které jsou certifikovány právě pro takovou stabilizaci korun stromů.

Systém dutých dynamických lan
Dutá lana GEFA jsou k dispozici v nosnosti do 10t z dvou druhů materiálu: polyester (PES) a polyamid (PA). Polyesterová lana jsou označeny zelenobílou barvou a mají průtažnost v průměru cca 5%. Polyamidová lana jsou provedeny v modrobílé barvě a mají průtažnost v průměru cca 20%. Lana mají garantovanou životnost 8 let. Veškerá dutá lana GEFA jsou pletená bez jádra, lano se tak vlastně podobá konstrukcí hadici, což usnadňuje proces jednoduchého zaplétání a instalace. 

Bezpečnost a kontrola vazeb
Všechny dynamické vazby GEFA mají kontrolní vlákna pro indikaci případného přetížení. Vlákna se přetrhnou při cca 80% maximálního zatížení. Následně při vizuálních kontrolách, ať ze země, nebo přímo ve stromě, lze snadno posoudit aktuální stav vazby, zda nedošlo v předchozí době k přetížení systému. Pravidelné kontroly musí být prováděny jednou ročně, případně po vyjímečných událostech jako např. po extrémní bouřce. 

Všechny systémy GEFA jsou testované německou společností GS, což je spolehlivá pečeť kvality a důležitý a silný argument pro bezpečnost používaných systémů. Systémy GEFA nelze kombinovat s jinými typy výrobků, nebo značek (s výjimkou výrobků doporučených výrobcem), neboť může dojít ke snížení nosnosti nebo nefunkčnosti systému.

Označní roku instalace vazby
Pro jednoduchou kontrolu stáří instalovaných vazeb systém Gefa požaduje umístění barevné dutinky na instalovanou vazbu na viditelném místě. Každý instalační rok má vymezenou vlastní barvu, např. 2016 – šedá, 2017 – zelená. Doporučuje se instalovat dutinku o délce cca 10 – 20cm. Dutinku lze univerzálně použít na všechny systémy GEFA a při koupi je k dispozici v roli o délce 5m nebo metráži.

Ochranné dutinky dutých lan
Ochranné dutinky slouží k ochraně lana proti mechanickému poškození, tření a zároveň chrání kůru a cambium stromu před poškozením. Systém Gefa umožňuje používat různé typy ochranných dutinek na dutá lana, v nabídce je prozatím základní polyesterová dutinka šířky 67mm

Níže naleznete seznamovací video se systémem Gefa včetně návodu instalace a značení.  

Certifikát je k dispozici ke stažení u každého jednotlivého výrobku v záložce Dokumenty ke stažení.

V případě jakýchkoli otázek nás prosím kontaktujte.

GEFA duté lano PES 2t - zelená/bílá - metráž

GEFA duté lano PES 2t - zelená/bílá - cívka 100m

GEFA duté lano PES 4t - zelená/bílá - metráž

GEFA duté lano PES 4t - zelená/bílá - cívka 100m

GEFA duté lano PES 7t - zelená/bílá - metráž

GEFA duté lano PES 7t - zelená/bílá - cívka 50m

GEFA duté lano PES 8t - zelená/bílá - metráž

GEFA duté lano PES 8t - zelená/bílá - cívka 50m

GEFA duté lano PES 10t - zelená/bílá - metráž

GEFA duté lano PES 10t - zelená/bílá - cívka 50m

GEFA duté lano PA 2t – modrá/bílá - metráž

GEFA duté lano PA 2t – modrá/bílá - cívka 100m

GEFA duté lano PA 4t - modrá/bílá - metráž

GEFA duté lano PA 4t - modrá/bílá - cívka 100m

GEFA duté lano PA 7t - modrá/bílá - metráž

GEFA duté lano PA 7t - modrá/bílá - cívka 50m

GEFA duté lano PA 10t - modrá/bílá - metráž

GEFA duté lano PA 10t - modrá/bílá - cívka 50m