Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Základní vybavení pro zvládnutí lezení na umělé stěně

V druhém dílu seriálu o indoor lezení se budeme věnovat základnímu vybavení, které je potřebné pro indoor lezení.

Seriál o indoor lezení na worksafety.cz. 2. část.

Dobré vybavení je v dnešní době otázkou ochoty investovat a vybírat to nejlepší pro vaši bezpečnost. Doporučíme vybavení nejen dospělákům, ale také dětem, kteří vyráží s rodiči za zážitkem z lezení.


Přilba Climbing Technology Galaxy

Velice odolná přilba ergonomického designu vhodná pro sportovní lezení, ferraty, apod., která vám zajistí maximální ochranu. Z vnějšku je osazena čtyřmi klipy pro uchycení čelovky a vnější plášť je vyroben z velmi pevného ABS materiálu. Vnitřní část přilby Climbing Technology Galaxy je z měkké pěny, která odvádí tělesnou vlhkost. Tím je zaručeno její komfortní nošení. Pěnové polštářky jsou uchycené pomocí suchého zipu, dají se snadno vyjmout a vyprat. Pásky pod bradou drží přilbu Galaxy ve stabilní poloze i během prudkých pohybů. Rychlý a pohodlný mechanismus systému pro nastavení velikosti umožňuje snadné přizpůsobení přilby obvodu hlavy pomocí jedné ruky, proto je vhodná pro muže, ženy i dospívající děti. Tato přilba je k dispozici v červené, modré, zelené, bílé, oranžové a černé barvě.



Lezecký úvazek Climbing Technology On-Sight

Jedná se o extrémně lehký sedací úvazek, který je vhodný jak pro muže, tak pro ženy. Úvazek i přes svou lehkost vyniká pevností a komfortní pohodlností. Je vyroben přímo pro sportovní lezení. Má prodyšnou a rychleschnoucí podšívku ze síťoviny. Pomocí plastové přezky se velice snadno upraví volný konec popruhu v pase. Čtyři velká materiálová poutka a dva boční sloty jsou vhodné např. na karabinu. Nohavičky jsou ve tvaru T, čímž je zaručen větší komfort sezení. Sedák má v zadní části smyčku pro pytlík na magnesium. Tento sedák je dostupný ve velikosti M a L.



Lezečky Ocún Crest LU

Tyto univerzální a velmi pohodlné lezecké boty jsou určeny nejen začínajícím lezců, ale i těm zkušenějším. Mají rovný profil, téměř nulovou asymetrii a pohodlnou patu. Lezečky Ocún Crest LU jsou kvalitně pogumovány, včetně špičky. Proto vynikají dlouhou životností a snesou i drsnější zacházení. Ploché a jen mírně asymetrické kopyto zaručuje komfort velkému spektru typů chodidel. Zavazování na tkaničky umožňuje precizní a pohodlné dotažení. Lezečky Crest LU jsou dostupné v červené a žluté barvě.



Ohledně výběru postroje pro děti, vám doporučujeme přečíst si náš článek, ve kterém podrobně popisujeme, jaký typ úvazku je vhodný dle výšky, hmotnosti a věku dítěte.


Dětská přilba Petzl Picchu

Tato pohodlná dětská přilba je určena pro lezení těch nejmenších, ale je možné ji využít na cyklistiku a kolečkové brusle. Dětská přilba Petzl Picchu má velmi odolnou a pevnou konstrukci. Vnitřní část přilby disponuje rychloupínacím systém pro pevné nastavení dle obvodu hlavy dítěte. Podbradní pásek je vybaven rychlosponou. Přilba je k dostání v oranžové a tmavě růžové barvě.



Dětský celotělový úvazek Petzl Ouistiti

Tento celotělový úvazek je vhodný pro děti mezi 4 - 9 lety, do hmotnosti 30kg. Je vybaven dvěma DoubleBack přezkami, které jsou umístěny na zádech, tedy mimo dosah malých lezců. Úvazek Petzl Ouistiti je velmi pohodlný, lehký a velice dobře se s ním manipuluje. Malým lezcům se jistě budou líbit dětské motivy, které se nacházejí na přední části popruhů.

 



Dětský úvazek Petzl Macchu

Jedná se o sedací úvazek s nastavitelným pasem a nohavičkami, který je vhodný pro starší děti, kteří již mají vyvinutý pas a boky. Je konstrukčně stejný jako plnohodnotný úvazek pro dospělé se všemi technickými prvky. Úvazek Petzl Macchu zajišťuje vynikající rozložení hmotnosti a pohodlí, přičemž pás a nohavičky jsou rozdvojené a pás je širší na bocích. Takže nevznikají žádné tlakové body ani třecí plochy. Sedák je vybaven dvěma Doubleback přezkami na pásu pro lepší vycentrování připojovacího bodu a  dvěma pevnými postranními poutky na materiál. Úvazek je dostupný v oranžové a růžové barvě.



Dětské lezečky Ocún Hero QC

Tento dětský model lezeček je určen pro malé i nejmenší lezce. Lezečky disponují  rychlo zapínáním na suchý zip, jsou tvarovány s ohledem na pohodlí dětské nohy a splňují ortopedické požadavky dětské obuvi. Boty jsou lehké a komfort zajišťuje plně podšitá konstrukce s elastickou patou. 



Tendon lano Indoor 10.2

Jedná se o jednoduché dynamické lano, které je určené pro indoor lezení. Lano disponuje vysokým bezpečnostním faktorem jak pro trénink začínajících, tak i pokročilejších lezců. Lano má unikátní technologii zakončení lana, kdy je v posledních 15mm délky jádro spojeno s opletem v jeden kompaktní celek. Lano Tendon Indoor 10.2 je k dostání v délkách 20m, 30m, 40m, 50m, 60m, 70m, 80m, 100m a 200m.



Petzl slaňovací a jistící brzda Grigri 2

Jedná se o jistící zařízení s brzdovým asistentem, které je určené k usnadnění jištění lezce. Grigri 2 je kompaktní a jeho hmotnost je pouhých 170 gramů. Konstrukce třecí desky a vačky je z nerezové oceli, čímž je zajištěna dlouhá životnost výrobku. Jistící zařízení Petzl Grigri 2 je určené pro lana o průměru 8,9mm – 11mm a je dostupní v šedé, žluté a tyrkysové barvě.



Singing Rock Expres Set Colt

Tato lehká a zároveň pevná expreska vyniká svou odolností. Jedná se o expresku, která je za tepla kovaná, čímž je zaručena její dlouhá životnost a odolnost. Karabiny u tohoto setu jsou lehké a zároveň pevné. Horní karabina je vybavena keylockem a má speciálně tvarované drážky zámku pro snadné cvakání a vycvakávání z nýtu. Pomocí dolní prohnuté karabiny s keylockem se lano snadno cvaká a vycvakává. Karabina je navíc vybavena gumovým O-kroužkem, který zaručuje správné držení  pozice a snadnější cvakání lana. Polyamidový popruh je odolný a ergonomicky tvarovaný s rozšířením 16/25mm. Singing Rock Expres Set Colt je určen pro široké využití při sportovním lezení. U nás je k dostání v žluté a šedé barvě nebo v balení po 5 kusech.



Singing Rock Buddy Set

Tento set obsahuje slaňovací kýbl Buddy a HMS šroubovací karabinu Bora GP. Set Singing Rock Buddy je vhodný pro lana o průměrech 7,8 - 11mm. Jeho hlavní výhodou je jednoduchá manipulace s lanem, jednoduché používání dvojitého lana, snadná regulace rychlosti, nízká hmotnost a pohodlné slaňování. Kýbl BUDDY efektivně rozptyluje teplo a třídí prameny lana. Karabina je dodávána v šedé barvě a kýbl ve žluté.



Ocún pytlík na magnézium Lucky

Sáček na magnézim Ocún Lucky je nezbytnou součástí každého lezce. Tento bavlněný sáček je velice kvalitně propracovaný a má zajímavý design.



Ocún magnézium Chalk Ball 35g

Pomocí této originální koule magnézia, které má upravenou konzistenci, vám stačí jediný dotek a máte ruce připravené k výstupu. 



Climbing Technology batoh Falesia

Pro transport a uskladnění lezeckého vybavení doporučujeme praktický batoh Climbing Technology Falesia o objemu 45 litrů. Tento univerzální batoh na lezení je možné použít i jako příruční zavazadlo při jakémkoliv cestování.  Je velice pohodlný, záda a ramenní popruhy jsou vypolstrované, takže se skvěle nosí. Dlouhý vertikální zip na zadní straně umožňuje rychlý přístup a snadné plnění. Batoh je k dispozici v modro/šedé barvě.



Nyní jste vybaveni vy i vaše ratolesti na indoor lezení. V příštím článku naleznete místa, kde se nacházejí indoorové lezecké stěny v ČR, na které můžete vyrazit.


Rádi byste věděli, jaké základní vybavení je potřeba mít na umělou stěnu? To vše se dozvíte v dalším článku našeho seriálu o indoor lezení.

Seriál worksafety.cz INDOOR LEZENÍ obsahuje: 

- Všeobecné seznámení s lezením na umělých stěnách
- Základní vybavení pro lezení na umělých stěnách
- Tipy na indoorové lezecké stěny: 
     Jihočeský kraj
     Jihomoravský kraj
     Karlovarský kraj
     Kraj Vysočina
     Královehradecký kraj
     Liberecký kraj
     Moravskoslezský kraj
     Olomoucký kraj
     Pardubický kraj
     Plzeňský kraj
     Praha
     Středočeský kraj
     Ústecký kraj
     Zlínský kraj

Ocún lezecký úvazek WeBee 3

Úvazek Singing Rock VERSA

Climbing Technology lezecký úvazek ON-SIGHT

Climbing Technology přilba GALAXY

Singing Rock přilba PENTA

KONG KOSMOS univerzální přilba

Ocún lezečky Crest LU

Ocún lezečky Oxi

Ocún lezečky Ozone

OCÚN dětský celotělový úvazek MOJO

Singing Rock dětský úvazek BALA

PETZL dětský postroj OUISTITI (4-9 let)

OCÚN dětský sedací úvazek WeBee Kid

Climbing Technology dětský úvazek ASCENT JUNIOR

PETZL dětský úvazek MACCHU

PETZL dětská přilba Picchu

CAMP dětská přilba ARMOUR JR

Ocún lezečky Hero QC

Singing Rock lano MYSTIC 10.1 DRY

Tendon lano Indoor 10.2

BEAL lano WALL MASTER 10,5mm ACTIVE LINE

PETZL slaňovací a jistící brzda Grigri 2

CAMP poloautomatické jistítko MATIK

EDELRID brzda EDDY

Climbing Technology express set LIME SET NY - samostatná

Singing Rock Expres set COLT

Ocún express set Falcon QD PAD 16

Singing Rock BUDDY SET

Ocún Belay set Eagle / Ferry

PETZL UNIREVERSO

Ocún pytlík na magnézium LUCKY

Singing Rock pytlík na magnézium CHALK BAG COMIC

PEZTL pytlík na magnézium BANDI

Ocún magnézium Chalk Ball 35g

Singing Rock dóza magnézia MAGNUM 100g

BEAL tekuté magnézium PURE GRIP 250ml

DMM batoh ZENITH

Climbing Technology batoh FALESIA

Grivel batoh BRENTA