Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Bezpečí s karabinami Durolock

Nové čtyřčinné DMM karabiny aktuálně na eshopu worksafety.cz. Nová technologie pro lepší bezpečnost při ztížených podmínkách.

"Bezpečnost nade vše" to si řekli vývojáři v DMM a díky jejich úsilí přichází na trh dvě novinky v oblasti karabin, a sice tzv. čtyřčinné karabiny v modelech BOA HMS 30kN Durolock a KLETTERSTEIG Durolock.

Nová technologie spočívá zejména ve čtyřčinné pojistce zámku, která maximálně zabraňuje náhodnému otevření karabin, které jsou certifikované podle normy EN 362:2004:B.

Systém zámku Durolock byl navržen tak, že otevření karabiny vyžaduje čtyři různé akce, díky čemuž se zabrání jejímu nahodilému otevření, nicméně i tak je práce s nimi pohodlná a rychlá. Díky své velikosti je karabina ideální všude tam, kde potřebujete právě širší karabinu s vysokou pevností.  Tepelně zpracovaný hliník zaručuje nízkou hmotnost a vysokou pevnost 30kN. Karabiny jsou eloxované dle normy EN 7599:2010 AA10 s ochranou proti korozi. 

S každou novinkou se objevují názory, zda-li je takový systém vhodný, jestli není inovace zbytečná a zdali nebude nakonec spíše na škodu. Někdo zastává názor, že trojčinný zámek je bezpečný sám o sobě, a tedy na co se zdržovat s ještě další pojistkou. Ale ruku na srdce, není lepší jistota a zejména bezpečnost? Myslíme si, že pokud visíme na jedné jediné karabině, pak platí že čím více zámků, tím lépe. Durolock byl vyvinut právě kvůli vyšší bezpečnosti zejména při složitých pracovních postupech ve stromolezectví, v rope accessu, ve výstupových systémech, ale také při záchranných pracích, kdy každé další jištění nepochybně oceníte.