Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Novinky 2016 výrobce PETZL

Podívejte se, jaké novinky francouzského výrobce roku jsme zařadili do nabídky našeho eshopu.

Francouzská značka PETZL je od 30. let minulého století spojena se jménem Ferdinand Petzl, vášnivým speleologem a jedním z mála odborníků, kteří se věnovali experimentování s novými technikami vertikálních výstupů a vynalézání vybavení nejen pro speleologii, ale i horolezectví, alpinismus. Postupně se PETZL výrobky přesunuly také do pracovního sektoru a záchrany ve výškách. 

I v roce 2016 patří PETZL mezi ty nejlepší světové firmy, stále klade velký důraz na kvalitu výrobků, jejich jedinečný vzhled, ale zejména funkčnost, praktičnost a pohodlnost. Podívejte se, jaké nové produkty od tohoto výrobce jsme zařadili do nabídky našeho eshopu www.worksafety.cz

Video: představení společnosti PETZL: 



PETZL Reverso 4

Minimalistická konstrukce odlehčeného jistícího a slaňovacího zařízení zůstává, stejně jako jeho šetrnost k lanu, skvělý brzdný výkon, samoblokovací schopnost a snadné povolování lana. Novinkou jsou barevná provedení, nyní v prodeji v barvách: zelená, šedá a fialová. 



PETZL přilba Elios 2016

Do nového kabátu se převlékla také přilba Elios, nyní v barvách modrá, bílá, červená a šedá. Univerzálnost přilby, stejně jako její vynikající vlastnosti zůstaly zachovány. 



PETZL přilba Elia 2016 - dámská přilba

Odolná přilba vyvinutá speciálně pro ženy pro skalní lezení, výstupy v ledu i via ferrata změnila své barevné provedení - a to na bílou, červenou a zelenou. 



PETZL batoh BUG

Dvou barevných variant, šedé a oranžové, se dočkal také batoh BUG speciálně konstruovaný pro lezení vícedélkových dlouhých cest během jednodenních výletů. 18i litrový objem pojme vše potřebné pro lezecké výpravy. Důraz na pohodlí uživatele je maximální! 



PETZL Pantin 2016 - nožní blokant

Oproti starší verzi je tento model zpevněn v problémové části, zároveň je celý popruh vyroben z pevného Dyneema materiálu. Zároveň došlo k odlehčení blokantu na pouhých 85g. Nerezová vačka s hroty a samočistícím žlábkem usnadnňuje průchod lana, výstup je rychlejší a méně namáhavý. 



PETZL bezpečnostní západka vačky pro Pantin

Bezpečnostní západka vačky pro PETZL PANTIN 2016 slouží k zabezpečení lana při výstupu. Jedná se o aretační mechanismus, který umožňuje nechat blokant otevřený pro snadnější vložení lana a znemožňuje jeho náhodné vysmeknutí při stoupání po laně.



PETZL karabina WILLIAM 2016

Díky 3D tvaru došlo ke snížení hmotnosti, zároveň ale k drobnému zvětšení pevnosti této široké karabiny, která má velmi povedený design a je vhodná pro jistící stanoviště a k jištění pomocí poloviční lodní smyčky.

V prodeji ve třech verzích zámku: 
PETZL karabina WILLIAM TRIACT-LOCK 2016
PETZL karabina WILLIAM SCREW-LOCK 2016
PETZL karabina WILLIAM BALL-LOCK 2016



PETZL karabina AmD 2016

PETZL AM'D je asymetrická karabina tvaru písmene D. 3D tvar (průřez tvaru písmene H) jí zajišťuje mimořádnou pevnost v poměru k váze. Je vhodná pro použití na konci smyčky a k připnutí různých prostředků, např. slaňovacích brzd. 

V prodeji ve dvou verzích zámku: 
PETZL karabina AmD TRIACT-LOCK 2016
PETZL karabina AmD SCREW-LOCK 2016




PETZL Rollclip

Karabina s kladkou je v prodeji ve dvou variantách zámku: bezzámková a triact lock. Je ideální pro lana s průměrem 7 - 13mm. Maximální zatížení je 20kN. Rollclip bez zámku je určen pro použití jako přesměrování na rukojeti lanového blokantu ASCENSION při výstupech po laně. Varianta zámku triact lock je ideální pro práci ve výškách: Rollclip minimalizuje tření na pracovním laně či je vhodný k instalaci přesměrování lana. 



PETZL CAPTIV - plastová příčka pro karabiny AmD a RollClip

Polohovací příčka je určená pro karabiny Petzl AmD a RollClip. Příčka Captiv zajišťuje její správné zatížení a zároveň ji udržuje v její hlavní podélné ose, čímž snižuje riziko jejího přetočení nebo zatížení v příčné ose či tlaku na ostatní pomůcky. 



PETZL Verso 2016

Ultralehké jistítko pro sportovní lezení změnilo barvu na modrou a titanovou. 



PETZL KIT CORAX

Novinka na našem eshopu je určená pro začátečníky i pokročilé lezce. Set se skládá ze sedacího úvazku, jistítka, karabiny, magnézia a pytlíku na mangnézium. 



PETZL kit via ferrata

Základní set určený pro milovníky cest via ferrata se skládá z přilby, úvazku a tlumiče pádu. 



PETZL JAG RESCUE KIT

Záchranná sada pro snadné a rychlé nadzvednutí či spuštění zraněného. Dodává se ve třech délkách (30, 60 a 120cm) a set obsahuje: vytahovací kladkostroj JAG SYSTEM, rozebíratelný kroužek RING OPEN, slaňovací brzdu I´D S, kotvící smyčku 150cm CONNEXION FIXE, vak BUCKET a lano 11mm AXIS se 2 zašitými zakončeními. 




PETZL ULTRA VARIO

Dobíjecí čelovku pro nejnáročnější uživatele lze nosit samostatně, ale také na PETZL přilbách Alveo Vent a Alveo Best. Čelovka má čtyři řežimy svícení, které umožňují nastavit světla v různých situacích: osvětlení pracovního místa či blízkého okolí, nebo nastavení světla pro pohyb a svícení do dálky. Ultra Vario je vodotěsná do 1m po dobu 30min, má skvělou odolnost vůči nárazům, pádům a rozbití.

Větší kapacitu baterie a větší počet LED diod nabízí další model z této řady čelovek, a to PETZL ULTRA VARIO BELT



PETZL TIKKA 2016

Velmi oblíbená univerzální čelovka v nových barvách: bílá, červená, hnědá, černá. Dva režimy svícení s výkonem až 100lm, dosvit 55m a nízká hmotnost z ní dělají skvělého společníka pro outdoorové aktivity. 

Nově také v modelu TIKKA PRO v nenápadném černém provedení. 



PETZL VOLT - zachycovací postroj

Pohodlný zachycovací a polohovací pracovní postroj, ve kterém je radost pracovat! Komfort zajišťuje zejména anatomický tvar postroje a široký polotuhý pás. Díky designu EASYFIT se snadno obléká, vesta udržuje tvar a rychlospony FAST umožňují nasazení postroje bez zvedání nohou ze země. V prodeji ve třech velikostech. 

Postroj PETZL VOLT WIND byl speciálně vyvinut pro práci na větrných elektrárnách. Oproti klasickému modelu je tento postroj na pásu a pod zádovým připojovacím bodem opatřen navíc chrániči, které snižují opotřebení při pohybu uvnitř věže větrné turbíny.



PETZL VOLT Seat - pracovní sedačka

Pro ještě větší pohodlí při dlouhodobějším zavěšení při práci je tu tato pracovní sedačka k zachycovacím postrojům VOLT



PETZL PROGRESS ADJUST I

Nastavitelná smyčka poskytuje neustálé spojení během všech typů pohybů při použitím s druhým lanyardem (výstupovým lanem, jistícím lanem). Délku smyce jednoduše a rychle nastavíte. Při výstupu po laně se smyčka připojuje do ručního blokantu ASCENSION. Používá se s karabinanou VERTIGO twist lock s automatickou pojistkou zámku. 



PETZL lano VOLTA 9,2mm

Lano je ideální pro alpinismus a extrémní lezení, vhodné na skály, mixy i ledy. Vysoká životnost lana a spousta úprav z něj dělají skvělého společníka každého lezce. Navíc je certifikované jako jednoduché, poloviční i dvojité lano. V prodeji ve dvou barvách (šedá, oranžová) a čtyřech délkách (50, 60, 70 a 80m). 



PETZL dvoudílná bouldermatka ALTO

Dvoudílná bouldermatka bez dělícího zúžení - při rozbalení tvoří jednolitou podložku. Třívrstvá výplň z pěny různé konzistence byla speciálně vyvinutá firmou Petzl pro pohodlné tlumení pádů. Odolný Cordura materiál je zesílený na nejvíce namáhavých místech. Díky ramenním popruhům, bedernímu pásku či mandla se pohodlně transportuje. 

V prodeji také trojdílná bouldermatka PETZL CIRRO, nebo pomocná PETZL bouldermatka NIMBO.


PETZL kýbl REVERSO 4 2016

PETZL přilba Elios 2016

PETZL dámská přilba Elia 2016

PETZL batoh BUG

PETZL nožní blokant PANTIN

PETZL bezpečnostní západka vačky pro PANTIN

PETZL karabina WILLIAM BALL-LOCK

PETZL karabina WILLIAM TRIACT-LOCK 2016

PETZL karabina WILLIAM SCREW-LOCK 2016

PETZL karabina AmD TRIACT-LOCK 2016

PETZL karabina AmD SCREW-LOCK 2016

PETZL karabina AmD BALL-LOCK

PETZL karabina ROLLCLIP

PETZL karabina ROLLCLIP triact-lock

PETZL příčka CAPTIV

PETZL Verso

PETZL feratový set KIT CORAX

PETZL feratový set KIT VIA FERRATA

PETZL záchranná sada JAG RESCUE KIT

PETZL ULTRA VARIO

PETZL ULTRA VARIO BELT

PETZL čelovka Tikka

PETZL zachycovací postroj VOLT

PETZL zachycovací postroj VOLT WIND

PETZL pracovní sedačka VOLT

PETZL spojovací prostředek PROGRESS ADJUST I

PETZL lano VOLTA 9,2mm

PETZL dvoudílná bouldermatka ALTO

PETZL trojdílná bouldermatka CIRRO

PETZL pomocná bouldermatka NIMBO