Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Shigo Alex L., Dr.

Dr. Alex L. Shigo, který žil v letech 8. 5. 1930 – 6. 10. 2006, je otcem moderní arboristiky, ale také biolog, spisovatel, patolog rostlin, cestovatel, jehož hlavní doménou bylo studium stromů. Dr. Shigo svůj vědecký život zasvětil hledání, jakým nejlepším způsobem zastavit úpadek stromů po celém světě a jak porozumět jejich biologii. Věřil, že my lidé, na základě správně provedených řezů pomůžeme stromům k jejich lepší fyziologii a růstu. Své myšlenky, zkušenosti, vědecké poznatky a lásku ke stromům šířil mezi arboristy a lesníky, se kterými pravidelně spolupracoval.

Alex L. Shigo se narodil v Duguesne v Pennsylvánii. Po vojenské službě v korejské válce získal titul bakaláře biologických věd ve Waynesburgu College. Následně na to získal doktorský titul PhD. v oboru rostlinná patalogie na Západní Virginia Univerzitě. V letech 1959 – 1985 pracoval pro US Forest Service (lesní správa USA) jako hlavní vědec a vedoucí průkopnického projektu zabraňující úpadku lesů. Studoval stromy v zemích téměř celého světa a vytvořil 270 publikací věnující se správné údržbě a postupům při ošetřování dřevin.

Oblíbenou frází tohoto úžasného člověka bylo "Učte se od stromů!" a stromy nazýval "touch trees" (volně přeloženo "stromy dotyku").