Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Oblečte se do reflexního oblečení od hlavy až k patě. Myslete na svou bezpečnost a buďte dostatečně vidět!

Přinášíme nabídku reflexního oblečení a vybavení, které zvýší prevenci ochrany vašeho zdraví nejen při práci.

V únoru 2016 vyšla v platnost novela zákona 361/2000 Sb., o silničním provozu. Chodci mají nově povinnost nosit reflexní prvek, pokud se za snížené viditelnosti pohybují mimo obec po krajnici nebo okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením. 

Toto nařízení ovšem neplatí pouze pro chodce, ale také pro jedince, kteří se pohybují poblíž komunikací, tudíž i pro arboristy, stromolezce či výškové pracovníky. Reflexní prvky zajišťují bezpečí nejen v případě hustého sněžení, mlhy a zhoršené viditelnosti, ale také za denního světla.

Je prokázáno, že pokud se na komunikaci pohybuje člověk, který má na sobě tmavé, například modré nebo černé oblečení, řidič je schopen jej zaznamenat na vzdálenost 18 metrů. Pokud má na sobě člověk například žlutou nebo oranžovou barvu, je řidičem zaznamenán na vzdálenost 37 metrů. V bílé barvě ho pak řidič vidí na 55 metrů.



Jste to právě vy, výškoví pracovníci a arboristé, kteří se pohybují v bezprostřední blízkosti komunikací ve výšce několika metrů nad zemí. A jistě nám potvrdíte, že někdy si vás nevšimnou ani chodci, kteří si kráčí přímo pod vámi. Co potom řidiči, kteří se řítí po silnici zamyšleni nad svými starostmi a nevnímají, co se děje kolem nich, natož nad zemí?

Právě proto si myslíme, že je NUTNÉ na sebe dostatečně "upozornit“" Jak? Například reflexními prvky nebo high visible oblečením.

Zde přinášíme nabídku pracovního vybavení, které je vybaveno reflexními prvky pro zvýšenou viditelnost vaší osoby.


Petzl Vertex Best Hi-Viz

Jedná se o pracovní přilbu ve výrazné žluté HI-VIZI barvě, čímž je zaručena vysoká viditelnost pracovníka. Tato přilba je velmi pohodlná a je určena pro výškové práce, záchranné složky a arboristiku. Skořepina přilby je bez odvětrávacích otvorů a chrání proti úrazu elektrickým proudem a roztaveným stříkajícím kovům. Přilba je vybavena pevným páskem pod bradou, který snižuje nebezpečí ztráty přilby během případného pádu. Šestibodová vložka ve vnitřní části přilby se vytvaruje dle tvaru hlavy. Absorpce nárazu je dosažena deformací skořepiny. PřilbaT je dále vybavena nastavovacím systémem CenterFit, který zaručuje přesné vycentrování a optimální stabilitu přilby na hlavě. Přilba dále disponuje postranními sloty pro připojení ochrany sluchu např. Peltor, otvory se závitem pro přišroubování ochranného štítu Petzl Vizir, zdířku pro připojení svítilny Pixa a čtyři klipy pro připojení čelové svítilny s elastickým páskem. 

Přilba Petzl Vertex Vent Hi-Viz je vybavena odvětrávacími otvory s posuvnými uzávěry umožňující regulování ventilace z vnější strany dle potřeby.



Beal čelová svítilna Be Visi

Tato lehká čelovka se skládá z přední třídiodové lampy L28 s 28 lumeny a zadní jednodiodové svítilny L24 s 24 lumeny. Přední lampa L28 má tři režimy svícení – maximum, medium, ECO s dosvitem 27m/16,5m/11,5m a životností baterií 10hod/28hod/50hodin. Zadní svítilna má dva režimy svícení – maximum a ECO s dosvitem 22m/13,5m a životností baterií 23hod/72hod. Hmotnost této čelovky včetně baterií je pouhých 70g. Čelovka Be Visi je vybavena reflexními pruhy okolo hlavy, čímž se uživatel stává viditelným ze všech stran. Čelovka je k dispozici barvách žluté a růžové.



Důležité je dostatečné zviditelnění pracovního místa. Toho docílíte vytvořením záboru. K tomuto účelu skvěle poslouží:

Delpac výstražný LED skládací kužel

Tento teleskopický kužel má reflexní pruhy a vestavěné LED světlo, které umožňuje svícení nebo blikání. Tím je zajištěna kvalitní viditelnost pracovního místa. Kužel Delpac je nabíjen 2ks baterií AAA, které jsou součástí balení. Kužel je k dispozici ve výšce 45cm a 75cm.



Při výběru oblečení můžete vybírat mezi oblečením, které je již vyrobeno z high visible barev, nejčastěji je to žlutá a oranžová, nebo z oblečení, které má na sobě všité reflexní nášivky např. proužky apod.

Pro lepší představivost zde je nabídka oblečení, které je vyrobeno z hi-vis barev:


Sip Protection 397A tričko s vysokou viditelností

Toto tričko s vysokou viditelností je velmi komfortní díky použitému lehkému materiálu Sio-Cool®. Tričko absorbuje zápach a je rychleschnoucí. Tričko má mírně zvýšený límec a od krku ke hrudi se zapíná na zip. V jeho levé části je typické logo nosorožce. Díky hi-vis prvkům je výrazně zvýšena bezpečnost. Tričko je k dispozici ve žluto-šedé a oranžovo-šedé barvě.



Ardon hi-viz fleecová mikina F301

Velice hřejivá a pohodlná fleecová mikina má klasický střih se zapínáním na zip. Mikina je vybavena high visible prvky dle normy EN 471, čímž je zajištěna vysoká viditelnost pracovníka. Je dostupná ve žluté barvě.



Sip Protection nátepníky proti pořezu

Tyto nátepníky v oranžové reflexní barvě jsou vybaveny ochranou vrstvou proti pořezání motorovou pilou, u kterých je použita stejná technologie výroby jako u neprořezných kalhot. 



Courant bunda Storm

Vodotěsná, ale prodyšná bunda skvěle chrání nejen proti větru, ale i dešti. Díky Ripstop materiálu má zvýšenou odolnost proti roztržení. Skvěle padne a nepřekáží ani v lezeckém postroji. Do kapes se dostanete snadno i v sedáku. Část okolo krku je pro větší pohodlí vyrobena z microfleecu. Bunda je vybavena reflexními nášivkami pro zvýšenou viditelnost. Je dostupná v červené nebo v černé barvě.



Sip Protection 1SIS neprořezná bunda

Tato bunda nabízí vysokou viditelnost, díky hi-vis prvkům, které výrazně zvyšují bezpečnost práce. Bunda je navíc neprořezná, velmi pohodlná a poskytuje skvělou ochranu těla. Použitý materiál Texxion HV zaručuje dlouhou životnost a vysokou odolnost této neprořezné bundy. Při výrobě byl použit materiál Teflon® Shield Pro+, který je vodoodpudivý a vysoce odolný proti zašpinění. Bunda Sip Protection 1SIS má vzadu v horní části zad integrovaný úchyt, který lze připnout k jistícímu zařízení. Ten je možný použít např. při práci na plošině. Bunda má ergonomický límec a zapíná se na zip a patent. Dále má na hrudní části kapsu na zip, dvě postranní kapsy na zip a jednu kapsu s nepromokavou podšívkou na levé paži také na zip. Pas je elastický, zádová část a podpaží mají otvory pro ventilaci na zapínání zipem. Je dostupná v oranžové barvě.



Courant kalhoty Solar

Kalhoty jsou vyrobeny ze stretchového materiálu, který je lehký, pružný a prodyšný. Volnost pohybu je tedy zaručena! Pro větší životnost kalhot Courant Solar jsou nejvíce namáhavé části (hýždě, kolena, vnitřní kotníky) vyztuženy. Spodní část nohavic lze rozepnout zipem. Pásek s přezkou je součástí kalhot. Reflexní prvky zajišťují dobrou viditelnost. Kalhoty jsou dostupné v červené a černé barvě.



Sip Protection 1SP9 neprořezné kalhoty

Tyto reflexní neprořezné kalhoty nabízejí vysokou viditelnost dle normy EN 471, která výrazně zvyšuje bezpečnost práce. Kalhoty Sip Protection 1SP9 jsou vyrobeny z robustního, pružného materiálu, který zaručuje dlouhou životnost. Skvělý střih, prodyšnost a vodoodpudivost kalhot poskytují optimální pohodlí při jejich nošení. Kalhoty mají zapínání na zip a knoflík. Dále jsou vybaveny dvěma postranními kapsami a v zadní části kapsou s klopou na zip. Pas je elastický s oky na pásek a knoflíky pro šle. Kalhoty jsou dostupné ve žluté barvě.



Sip Protection 5SA5 šle s klipy

Kšandy s klipy jsou výškově nastavitelné podle postavy, takže mohou být pevně připevněny k jakýmkoliv kalhotám. Pro zvýšení viditelnosti uživatele jsou nabízeny v reflexní oranžové barvě.



Pro bezpečnost vašich dětí nabízíme:

Safety Reflective Vest

Dětská reflexní vesta je vyrobena z vysoce viditelné látky s hi-vis prvky a díky veselým motivům (rakety nebo motýlci) si ji vaše dítě jistě oblíbí! Zapínání zjednodušuje suchý zip a je určena pro děti vysoké do 104cm. Vesta Safety Reflective Vest je vhodná na cestu do školy, ale i na sportovní aktivity.



Věříme, že vás náš článek zaujal a přivedl k zamyšlení, jak si zajistit ještě větší ochranu.

Být dostatečně viděn nejen na silnicích = prevence ochrany zdraví!

BEAL čelová svítilna BE VISI

Delpac výstražný LED skládací kužel 750mm

Delpac výstražný LED skládací kužel 450mm

Sip Protection 397A tričko s vysokou viditelností

STEIN reflexní tričko VENTOUT

ARDON hi-viz fleecová mikina F301

ARDON softsheellová bunda S428

Sip Protection 1XSK pracovní bunda

Sip Protection 1SIS neprořezná bunda, vysoká viditelnost

Sip Protection 1SSH lezecké kalhoty, vysoká viditelnost

Sip Protection 1SP9 neprořezné kalhoty, vysoká viditelnost

Sip Protection nátepníky proti pořezu - oranžové

Sip Protection 5SA5 šle s klipy – HV oranžová

Courant tričko Desert

Courant softshell bunda Cyclone

Courant bunda Storm

Courant kalhoty Solar