Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Proč používat smyce na motorovku?

Skvělá pomůcka všech, kteří pracují s motorovou pilou nad zemí.

Skvělá pomůcka všech, kteří pracují s motorovou pilou nad zemí.


Možná jste na „vážkách“ a tápete, k jakému účelu je určená bezpečnostní smyce na motorovou pilu. Pokusíme se vám našimi slovy vysvětlit funkčnost této skvělé pomůcky. 

Dle našeho názoru by bezpečností smyci měl používat každý jedinec, který se pohybuje v koruně stromů s motorovou pilou.

Její hlavní funkcí je ochrana zdraví uživatele motorovky!

Smyci pracovník připevňuje k motorové pile a tu si následně např. na karabinu připojuje ke svému pracovnímu postroji. Smyce má dvě funkce:

- První je, že v případě nechtěného "vysmeknutí" motorovky z ruky, zůstává pila viset na smyci a nespadne na zem.
- Druhá funkce je daleko podstatnější. V případě zaseknutí motorové pily v padající větvi se bezpečnostní smyce přetrhne a uživateli nehrozí případný pád ze stromu, zranění nebo jiná kolize.

Námi i našimi zákazníky jsou ověřené a nejčastěji používané tyto bezpečnostní smyce:


STEIN bezpečnostná slučka na motorovú pílu

Tato smyce je nabízena ve dvou variantách. První variantou je smyce o šířce 20mm a je určena pro motorové pily do 15kg jejich hmotnosti a disponuje pevnostní pojistkou do 105kg. Druhou variantou je smyce o šířce 25mm a je určena pro pily do 20kg hmotnosti a nabízí pevnostní pojistku do 140kg. Obě tyto smyce jsou vyrobeny z materiálu, který odpuzuje vodu a oleje. Současně patří k nejprodávanějšími a nejoblíbenějšími bezpečnostním smycím na našem e-shopu.



Teufelberger smyce na motorovou pilu AntiSHOCK

Tato speciální bezpečnostní smyce disponuje přidaným tlumičem s integrovanou smyčkou, který sníží rázovou sílu v případě, že při pádu motorové pily vznikne síla vyšší než 2,2 - 2,4kN. Tlumič tuto vzniklou sílu sníží na 1,5 - 1,8kN. Čímž jak by se dalo říci, "dává pile druhou šanci". Pokud se ani poté pila neuvolní, tlumič se bude párat až do délky 70cm a poté praskne. Díky speciální konstrukci a šití je tato smyce mimořádně odolná proti oděru.



CAMP smyčka na motorovou pilu SAWER

Tato bezpečnostní smyce disponuje délkou 90cm a je vyrobena z elastického popruhu, který je opatřen duralovou karabinou a ocelovým koužkem pro připnutí na pracovní postroj. Smyčka CAMP SAWER je vhodná pro pily o hmotnosti do 10kg a disponuje pevnostní pojistkou do 250kg.  



Bezpečnostní smyci doporučujeme vlastnit každému, kdo se pohybuje v koruně stromů a pracuje s motorovou pilou. Možná i vám ochrání zdraví! A to stojí za to!

STEIN bezpečnostní smyce na motorovou pilu

Teufelberger smyce na motorovou pilu antiSHOCK

CAMP smyčka na motorovou pilu SAWER