Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Doporučujeme vybavení na ferraty pro rok 2017

Přilba, sedák, tlumič pádu, rukavice = nejdůležitější vybavení pro via ferrata.

Přilba, sedák, tlumič pádu, rukavice = nejdůležitější vybavení pro via ferrata.


Opět je tu léto a někteří z vás možná plánují cestu do hor spojenou s poznáváním krás malebných kopců, skalních masívů, údolí, horských řek a všech krás, které právě hory nabízejí. Možná i zvažujete výstup na některou ze zajištěných cest, neboli via ferrata v ČR nebo Rakousku.

Připomeňte si, co znamenají a jak vznikaly via ferrata a dobrodružství s nimi spojené.


Jste skutečně kvalitně a spolehlivě na ferraty vybaveni? Chcete mít jistotu, že jste na žádný z důležitých a nepostradatelných komponentů nezapomněli? My vám nabízíme pár tipů na základní, spolehlivé a cenově dostupné vybavení, které můžete zakoupit na našem e-shopu i v kamenné prodejně worsafety.cz


Pokud začneme od hlavy, doporučujeme vám sportovní přilbu Climbing Technology Galaxy. Tato přilba je maximálně spolehlivá, pevná, komfortní a nabízí velice jednoduchou manipulaci v jakékoliv situaci. V letních měsících oceníte zejména větrací otvory a vnitřní pěnové polštářky, které odvádí tělesnou vlhkost, lze je vyjmout a prát v pračce. Je určena pro ženy a muže s obvodem hlavy 50 – 61cm, je tedy vcelku univerzální a je k dostání v sedmi barvách: oranžovo/modrá, červená, modrá, černá, bílo/modrá, zeleno/modrá, modro/zelená.

Pro via ferrata ideální řešení!



Dalším nepostradatelným materiálem, který je nutné mít na zajištěných cestách je sedací úvazek. Jedním ze základních a u našich zákazníků oblíbeným úvazkem je ultra lehký, třípřezkový sedák Ocún Webee 3. Tento sedací úvazek vyniká kromě své nízké hmotnosti maximální prodyšností a skvělým komfortem. Zákazníci oceňují snadnou manipulaci při jeho nastavování. Tento sedák je dostupný ve čtyřech velikostech.

Sedákem WeBee můžete vybavit celou rodinu, v prodeji je také dámská verze Ocún WeBee Lady a dětská Ocún WeBee Kid.  



K sedacímu úvazku je nutné připnutí tlumiče pádu, jehož hlavním cílem je tlumení pádové energie. My jsme pro vás vytipovali tlumič pádu Ocún Torq, jehož součástí jsou dvě dlaňové karabiny.

Sedací úvazek Ocún WeBee 3 a tlumič pádu Ocún Torq můžete u nás zakoupit jednotlivě, ale také jako celý set Ocún Ferrata WeBee, který je cenově výhodnější. 



Do základní výbavy pro ochranu rukou dále doporučujeme kvalitní, bezprsté rukavice. Na trhu naleznete velké množství rukavic určených pro lezení. Nám a našim zákazníkům se nejvíce osvědčili kožené bezprsté rukavice Climbing Technology Progrip Ferrata. Ty vynikají svou pevností, odolností a prodyšností. Rukavice mají mezi palcem a ukazováčkem zdvojenou přírodní kůži. Na palci ruky disponují vložkou na otírání potu, dále ergonomickým neoprenovým náramkem se zapínáním na suchý zip a otvorem, který se dá využít k připevnění. Tyto rukavice jsou k dispozici v pěti velikostech.



Pro ty, kteří si nechtějí vybírat jednotlivé vybavení zvlášť, nabízíme skvěle sestavený rozšířený set určený speciálně pro via ferrata. Ten obsahuje sportovní přilbu, sedací a hrudní úvazek a samozřejmě tlumič pádu s karabinami. Jedná se o set Singing Rock Ferrata Packet EXP. Tento set je k dispozici ve třech velikostech, kterou zvolíte dle velikosti postroje.



Nezapomínáme ani na nejmenší lezce! 

Těm doporučujeme pevnou sportovní dětskou přilbu Petzl Picchu, kterou vaše dítě může použít nejen na ferraty, ale také při jízdě na kolečkových bruslích, na kole nebo na skateabortu. Přilba je určena pro děti s obvodem hlavy 48 – 54cm a je dostupná v oranžové a tmavě růžové barvě. Tato přilba je velice oblíbenou pro svou multifunkčnost! 

Jaký zvolit správný lezecký úvazek pro vaše dítě? Není to zas až tak jednoduché. My jsme se této problematice věnovali již v našem článku Lezení našich nejmenších, ve kterém jsme se snažili nabídnout naše doporučení ke správnému výběru úvazku dle hmotnosti a výšky dítěte. To jsou ta hlavní a zásadní kritéria. V naší nabídce tedy naleznete jak dětské celotělové úvazky, tak sedáky i prsní úvazky.



Chcete ferraty jenom vyzkoušet? Rozmýšlíte, zda se Vám vyplatí pořizovat nové vybavení?

Využijte naší půjčovny lezeckého vybavení určené pro dospělé i děti. 

Více informací v tomto článku nebo přímo na odkazu půjčovny výše. 

Climbing Technology přilba GALAXY

Ocún lezecký úvazek WeBee 3

Ocún lezecký úvazek WeBee Lady

OCÚN dětský sedací úvazek WeBee Kid

OCÚN tlumič pádu pro via ferrata TORQ (vč.karabin)

Climbing Technology rukavice PROGRIP FERRATA

Singing Rock FERRATA PACKET EXP

PETZL dětská přilba Picchu

PETZL dětský postroj SIMBA (5-10 let)