Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

9 skvělých evropských míst, kam se vydat za aktivní dovolenou

Inspirujte se, kam se vydat nejen o prázdninách.

Svět je obrovský a skrývá spoustu překrásných míst. Je proto těžké vybrat směr, kterým se mohou naše kroky vydat. Abychom vám dodali inspiraci, představíme vám alespoň některé ze skvostů jako stvořených pro aktivní dovolenou. Zatoulejte se spolu s námi do devíti částí Evropy. Vezměte batoh, dobré a pohodlné boty a pojďte. Otevřou se vám úchvatné scenérie, jež si do deníčku zapíšete slovy: "Sem se chci vrátit".


Navštivte Island, zemi sopek, gejzírů a nádherné přírody

Tento druhý největší ostrov v Evropě vám učaruje svou rozmanitostí. Spatříte zde sopky, gejzíry, ledovce, a pokud budete mít štěstí, i velryby. Island není pro žádné slečinky. Panuje zde drsnější počasí, takže musíte být připraveni na déšť, vítr i nižší teploty. Nicméně odměnou za toto "utrpení" vám bude nádherná a divoká příroda.

Co konkrétně zde stojí za vidění? Určitě si nenechte ujít hlavní město Reykjavík s unikátním kostelem Hallgrimskirkja nebo stavební památku Perlan. Líbit se vám bude také jezero Mývatn, v jehož blízkosti se nachází přírodní lázně podobné Modré laguně a vodopád Dettifoss. Jestliže toužíte po něčem netypickém, pak se vydejte do ledové jeskyně Skaftafell.

www.iceland.is


Mallorca je překrásná po celý rok

Nejnižší průměrná teplota je na Mallorce okolo 15°C. V letních měsících si užijete koupání a v těch zimních se můžete směle vydat na túry. Velmi oblíbená je například stezka Boquer Valley, kde se vám během cesty odhalí krásné výhledy. A zapomenout nesmíme ani na perfektní podmínky pro cyklistiku. Nachází se zde množství parádních cyklotras, na kterých si užijete krásy hor i blízkost moře.

www.infomallorca.net


Za impozantními hřebenovkami do Rakouska

Vysoko nad starostmi všedních dní se ocitnete v Rakousku. Právě tady je nespočet hřebenových cest, kde můžete putovat od jedné horské chaty ke druhé a objevovat krásy hor, zeleně a průzračných jezer. Líbit by se vám mohl okruh kolem Schneebergu v Dolním Rakousku, hřebenovka, která vede ze Schladmingu do Vysokých Taur, nebo tyrolská Adlerweg. Najdou se zde stezky jak pro rekreační turisty, tak pro náročné horaly, kteří touží po adrenalinu.


Cesta za poznáním sebe sama

Pokud chcete na dovolené poznat sami sebe a zjistit, kolik toho vydržíte, pak se vydejte na Svatojakubskou cestu (síť dvanácti poutních cest, které vedou ke hrobu svatého Jakuba Staršího ve španělské Galicii). Pokud půjdete například z Porta, vyhraďte si přibližně 11 dní na 250 km (když se nechcete nikam hnát). A počítejte s tím, že může být horko i velmi deštivo, že budete spát venku i můžete jít přes noc. Proto nepodceňte své vybavení a sbalte si kvalitní, lehké a funkční outdoorové vybavení, které se vám dobře ponese.


V Itálii najdete vyžití na dlouhé týdny

Jste cyklista? Jízdu snů zažijete na Alpe Adria Radweg, cyklostezce, která spojuje rakouský Salzburg a italské Grado. Pokud chcete jít spíše po svých, skvělou turistiku si užijete po stezkách v blízkosti Lago di Garda nebo Dolomit, kde si i zalozíte. A jestli vám ani toto nestačilo, pak se přesuňte na italské ostrovy Sicílii a Sardínii, čeká tam na vás další spousta úžasných turistických tras.


Další tipy na famózní aktivní dovolené

Zabrousit můžete i trochu východněji. Tam už vás očekává Gruzie v celé své kráse. Na Korsice můžete absolvovat nejkrásnější hřebenovou túru Evropy GR 20. Tuto horskou trasu projdete za tři týdny a uvidíte díky ní celý ostrov. Madeiru si jistě také zamilujete, nejen pro levády, skvostné scenérie a překrásnou flóru, ale také pro výtečné madeirské víno. A takové Slovinsko? To je rovněž ráj na zemi, ráj pro relaxaci i horskou turistiku s dostatečně pohodlným a lehkým batohem na zádech.


Cestování a poznávání nových míst jsou činnosti, které nás obohacují. Získáváme tak spoustu zážitků,
rozšiřujeme své obzory i zásobu zkušeností, seznamujeme se s novými lidmi, poznáváme jiné
kultury a procvičíme si, či se dokonce naučíme cizí jazyk. Navíc si tím zdokonalujeme cit
pro plánování, organizování času a balení věcí – učíme se být minimalističtí. Proto ať se vydáte kamkoliv
na světě, vždy vám to něco přinese. Přinejmenším budete mít na co vzpomínat. A to za to stojí.