Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Kam za horolezectvím na podzim než padne sníh

Tipy na podzimní lezení v ČR.

Léto už je sice za námi, ale horolezectví si ještě nějakou chvíli užívat můžeme. Vybrali jsme pro vás několik tipů, kam se vydat za podzimním lezením v České republice. Skalní oblasti, které máme rádi, kam sami jezdíme a kde je to moc fajn. Tak si sbalte batoh plný horolezeckého vybavení a vydejte se tam, než se objeví první sněhové vločky. To už pak bude zase jiná pohádka.


České Švýcarsko – národní park 

České Švýcarsko patří spolu s Bělou, Děčínským Sněžníkem nebo Tisou pod Labské pískovce a říká se mu také Českosaské Švýcarsko. Název pochází z konce 18. století, kdy se používalo označení Saské Švýcarsko. To proto, že švýcarským malířům tato krajina připomínala jejich domovinu. My jsme si to zde také zamilovali. Je zde pořád co objevovat, a například Jetřichovice, Pavlínino údolí či Na Tokáni můžeme jen doporučit. Nicméně, než se zde vydáte, pohlídejte si, v jakých měsících je možné lézt. Na některých skalních útvarech je to totiž dovoleno celoročně, na jiných nikoli. Vždy si proto raději prostudujte návštěvní řád. 

Foto: www.region-ceskesvycarsko.cz



Český ráj – chráněná krajinná oblast 

V této krásné oblasti, kde je lezení povoleno od 1. 4. do 30. 10., můžete vyzkoušet spoustu cest různých obtížností. V roce 2018 máte už ale na návštěvu Českého ráje poslední měsíc. Tak neotálejte a objevujte například Prachovské skály, Hruboskalsko nebo Skalní město. Je z čeho vybírat. A ať už se vydáte na cesty pro začátečníky nebo pro pokročilé, vezměte si s sebou kvalitní horolezecké potřeby. Bezpečnost je v případě horolezectví na prvním místě. Bez něj by se i ráj mohl stát peklem!

Foto: www.cesky-raj.net



Via Ferraty – zajištěné cesty

V České republice na vás čekají i Via Ferraty. Pokud začínáte, je pro vás ideální například krátká a jednoduchá Via Ferrata Vinařská. Už trochu obtížnější cesty najdete na Via Ferrata Kavárnička – Moribundus či na Slánské hoře, ta nabízí pěkné trasy různých obtížností. V České republice však bohužel nenarazíte na nejobtížnější trasy F, za nimi se musíte vydat za hranice, do Německa nebo Rakouska. U nás, v srdci Evropy, je nejvyšší obtížností D.

Foto: www.viaferraty.cz



Před tím, než vyjede za dobrodružstvím a andrenalinem, si veškeré horolezecké vybavení zkontrolujte. Byla by škoda, kdybyste při příjezdu na místo zjistili, že vám něco chybí. Ověřte také, zda jsou věci v dobrém stavu. V případě potřeby můžete navštívit půjčovnu horolezeckých potřeb.