Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Chraňte sebe a své okolí při práci

Mobilní zábrany pro frézování a štěpkování jsou společníkem k nezaplacení.

Mobilní zábrany pro frézování a štěpkování jsou společníkem k nezaplacení.


Arboristika není jen práce na stromě, ale také na zemi. Zejména teď, v období kácení stromů, arboristé, stromolezci tráví na zemi spoustu svého pracovního času. Pokácený strom je třeba rozřezat na menší části, aby se pracovní místo mohlo uklidit do původního stavu.

A co s větvemi stromů, keřů i kmenů či pařezů, které zůstanou po kácení? 

Velmi vyhledávanou službou je štěpkování dřevní hmoty štěpkovačem. S větvemi i kmeny stromů se vypořádá štěpkovač, který je přemění na štěpku. Dřevní štěpka jsou tedy vlastně kousky dřevní hmoty, odřezky a kousky větví, které vznikly jako odpad při zpracování dřeva. Štěpka je mnohostranně využitelná v závislosti na její velikosti: lze s ní topit, ideální je na záhony, kompost a také pro mulčování. 

Málokdo chce také na svém pozemku ponechat pařez, ať už z bezpečnostních či estetických důvodů. V dnešní době je tedy velmi populární frézování pařezů, tedy likvidace pařezů za pomocí pařezové frézy, která pařez doslova rozemele na kusy.

Chraňte sebe a své okolí při práci

Profesionálové vědí, že ochrana je na prvním místě. Ke špičkovému profi vybavení patří kromě pracovních pomůcek zejména ochrana člověka. A to nejen pracovníka samotného, ale také okolí. Setkáváme se bohužel poměrně často s tím, že na zabezpečení pracovního místa se tolik nehledí. A při tom stačí málo! Vytyčit pracovní místo kužely či páskou by měla být samozřejmost. V dnešní době existují i takové vychytávky jako mobilní zábrany, které snižují riziko odlétávajícího odpadu při štěpkování či frézování. Patří sice k větším finančním investicím, ale oceníte jejich skladnost, rychlé sestavení a v neposlední řadě to nejdůležitějsí - ochranu před létajícími kousky dřeva. Zábranu v akci můžete vidět ve videu na našem facebooku


Stein mobilní zábrana Modular Guarding System

Notch mobilní zábrana TRI-GUARD

WOSA Set výstražný zábor

Delpac výstražný LED skládací kužel 750mm

Silniční kužel Dominator reflexní