Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Zahradnické nůžky Okatsune 103. Proč jsou nejoblíbenější?

Co je na nich unikátního a proč je s nimi vyloženě radost stříhat?

Vítězství v dTestu získaly zahradnické nůžky Okatsune 103 zaslouženě. Pochází z čarokrásného Japonska, kde je stříhání rostlin mnohem víc než jen běžná údržba zahrady, a není proto divu, že se právě ony zařadily v květnu 2019 mezi špičku v kategorii zahradní nůžky.
Co je na nich unikátního a proč je s nimi vyloženě radost stříhat?


Čepele z nejkvalitnější japonské oceli

Profesionální nůžky Okatsune se pyšní obdivuhodnými zastřihávacími schopnostmi. Jejich čepele ukovali japonští mistři podle starodávné technologie z nejkvalitnější japonské oceli zvané Izumo Yasugi (z ní se vyrábí také Katana, meč Samurajů), která obsahuje vysoké množství uhlíku. Díky tomu s nimi s lehkostí ustřihnete větve s průměrem až 25mm – květiny, slabší větve, ovocné stromy, keře, popínavé rostliny či vinnou révu.

Čepele zahradnických nůžek Okatsune jsou velmi tvrdé, což zaručuje, že zůstanou dlouho ostré a povedou přesný a čistý řez. Navíc jsou broušeny ve dvou úhlech, takže při stříhání není potřeba vynaložit velkou sílu a zbytečně nepoškozují rostlinu.



Skvělá ergonomie a komfort při stříhání

Přestože mají nůžky Okatsune robustnější tělo, jsou velmi lehké a snadno se s nimi manipuluje. Pohodlně s nimi ustřihnete nejen tenké stonky, ale také silnější větve či živé ploty. Díky propracované ergonomii skvěle padnou do ruky a hodí se i pro leváky. Jejich design je jednoduchý a minimalistický a o to víc sympatický. 

Parametry zahradnických nůžek Okatsune 103

Délka: 202mm
Délka čepele: 55mm
Maximální průměr: 25mm
Váha: 228g

Profesionální nůžky Okatsune mají univerzální velikost, která se pohodlně drží jak mužům, tak ženám. K dostání je ale ještě o cca 10mm menší model – nůžky Okatsune 101 pro malé ruce  a o něco větší model – nůžky Okatsune 104 pro velké ruce.

Snadná údržba a nízká poruchovost

Skládají se pouze z několika částí, díky čemuž se snadno udržují a čistí. Po každém použití je vhodné očistit čepele a zavřené je skladovat v suchu. Ochráníte je tak před nečistotami a vlhkostí a ony vám za to poděkují dlouhou životností.

Může se stát, že po intenzivním používání se nože trochu ztupí. Ale ani to není problém. Jednoduše je nabrousíte s pomocí brusného kamene. K dostání jsou také náhradní pružiny.



Další typy profesionálních nůžek Okatsune

Vedle nůžek Okatsune 103 si můžete pořídit také další speciální nůžky na úpravu rostlinné části zahrady.

- Nůžky Okatsune 204 – nůžky na stříhání živých plotů se středně dlouhou dřevěnou rukojetí a krátkou čepelí.

- Nůžky Okatsune 304 – lehké a velmi ostré sklizňové nůžky určené na stříhání rostlin a květin. 

- Nůžky Okatsune 203 – tradiční nůžky se středně dlouhou čepelí na japonské bonsaje a na udržování tvarů rostlin a prostříhávání větví.

Zahradní nůžky tvoří jednu ze základních esencí každého zahrádkáře. Jsou potřeba během všech ročních období, a proto by měly nejen precizně stříhat, ale také vydržet dlouhé roky. Profesionální nůžky Okatsune 103 i jejich další varianty toto splňují. Každá jejich část má své opodstatnění a jejich důmyslné provedení je pak znát i na výsledcích, kterých s nimi dosáhnete. Zaručeně si proto zaslouží čestné místo ve vašem zahradním domku.

Okatsune 103

Okatsune 101

Okatsune 104

Okatsune 204

Okatsune 304

Okatsune 203